Seuraa meitä

Kauraletut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

10 keskikokoista lettua

alle tunti

Helpot kauraletut sisältävät tavallisia lettuja enemmän kuitua ja proteiinia, joten ne sopivat mainiosti vaikka aamupalaksi!

Ainekset

3

kananmunaa

4 dl

maitoa (tai kaurajuomaa)

2 dl

kaurajauhoja

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Kauraletut sopivat vaikka aamupalaksi.

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
  2. Sekoita tasaiseksi vispilällä.
  3. Anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan. Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidemmänkin aikaa.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten! Kaada pannulle ohut kerros taikinaa - kannattaa tehdä ohuita lettuja.
  3. Anna kypsyä rauhassa (kauralettu voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin tavallinen lettu). Kun taikina on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Ensimmäinen lettu hajoaa helposti, jos pannun lämpötila ei ole sopiva. Jos muutkin letut hajoavat kääntäessä (siitä huolimatta, että ne ovat hyytyneet kunnolla), voit lisätä taikinaan hieman enemmän kaurajauhoja. Muista kuitenkin sekoittaa taikinaa aina ennen kuin kaadat taikinaa pannulle!
  • Kauraletut ovat gluteenittomia, kun käytät gluteenitonta kaurajauhoa (= puhdas kaura). 


Katso myös

Seuraa meitä

Kauraletut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

10 keskikokoista lettua

alle tunti

Helpot kauraletut sisältävät tavallisia lettuja enemmän kuitua ja proteiinia, joten ne sopivat mainiosti vaikka aamupalaksi!

Ainekset

3

kananmunaa

4 dl

maitoa (tai kaurajuomaa)

2 dl

kaurajauhoja

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Kauraletut sopivat vaikka aamupalaksi.

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
  2. Sekoita tasaiseksi vispilällä.
  3. Anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan. Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidemmänkin aikaa.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten! Kaada pannulle ohut kerros taikinaa - kannattaa tehdä ohuita lettuja.
  3. Anna kypsyä rauhassa (kauralettu voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin tavallinen lettu). Kun taikina on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Ensimmäinen lettu hajoaa helposti, jos pannun lämpötila ei ole sopiva. Jos muutkin letut hajoavat kääntäessä (siitä huolimatta, että ne ovat hyytyneet kunnolla), voit lisätä taikinaan hieman enemmän kaurajauhoja. Muista kuitenkin sekoittaa taikinaa aina ennen kuin kaadat taikinaa pannulle!
  • Kauraletut ovat gluteenittomia, kun käytät gluteenitonta kaurajauhoa (= puhdas kaura). 


Katso myös

Seuraa meitä

Kauraletut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

10 keskikokoista lettua

alle tunti

Helpot kauraletut sisältävät tavallisia lettuja enemmän kuitua ja proteiinia, joten ne sopivat mainiosti vaikka aamupalaksi!

Ainekset

3

kananmunaa

4 dl

maitoa (tai kaurajuomaa)

2 dl

kaurajauhoja

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: voita

Kauraletut sopivat vaikka aamupalaksi.

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon.
  2. Sekoita tasaiseksi vispilällä.
  3. Anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan. Voit antaa taikinan odottaa jääkaapissa pidemmänkin aikaa.


Paistaminen (ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen)


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle voita. 
  2. Sekoita taikinaa pohjaa myöten! Kaada pannulle ohut kerros taikinaa - kannattaa tehdä ohuita lettuja.
  3. Anna kypsyä rauhassa (kauralettu voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin tavallinen lettu). Kun taikina on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi. Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit


  • Ensimmäinen lettu hajoaa helposti, jos pannun lämpötila ei ole sopiva. Jos muutkin letut hajoavat kääntäessä (siitä huolimatta, että ne ovat hyytyneet kunnolla), voit lisätä taikinaan hieman enemmän kaurajauhoja. Muista kuitenkin sekoittaa taikinaa aina ennen kuin kaadat taikinaa pannulle!
  • Kauraletut ovat gluteenittomia, kun käytät gluteenitonta kaurajauhoa (= puhdas kaura). 


Katso myös