Seuraa meitä

Katkarapupasta

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 minuuttia

Helppo katkarapupasta maistuu sitruunalta, chililtä ja valkosipulilta! Voit tehdä ruoan sulatetuista katkaravuista, mutta kun annat niiden sulaa vasta pannulla, saat kaikki maut talteen! 

Valmistelut ehtii tehdä pastan kiehuessa. Jos kuitenkin haluat työskennellä rauhallisesti, hienonna ainekset valmiiksi ennen pastan keittämistä.

4 annosta

300 g 

tagliatellea tai spagettia

2,5 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Lisäksi

3 kynttä

valkosipulia

0,5 

chili (punainen, keskivahva)

1 rkl 

rypsiöljyä

180 g (1 pss)

katkarapuja (kuorittu, pakaste)

2 rkl

sitruunamehua (½ sitruunan mehu)

- - -

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa (tai vispi- tai kuohukermaa)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. parmesan)

Katkarapupasta valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Kun se kiehuu, lisää 1,5 tl suolaa sekä pasta (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  2. Sekoita kananmunat, kerma, suola ja mustapippuri keskenään kulhossa. Jätä odottamaan. 
  3. Raasta juusto valmiiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  5. Kuumenna öljy, valkosipuli ja chili paistinpannulla. Kuullota niitä hetki - varo, että ne eivät ruskistu.
  6. Lisää pannulle katkaravut (jäiset tai sulaneet). Lisää myös sitruunamehu. Paista noin minuutin ajan, kunnes katkaravut kuumenevat. (Ei haittaa jos pannulle jää lientä.)
  7. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan. (Ota hieman keitinvettä talteen - sen avulla teet ruoasta mehukkaampaa, jos se ehtii kuivahtaa ennen tarjoilua.)
  8. Lisää katkarapuseos sekä kananmuna-kermaseos kattilaan (valutetun pastan joukkoon). 
  9. Laita kattila liedelle. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. (Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos katkarapupasta näyttää kuivalta.)
  10. Ripottele päälle juustoa. Tarjoa heti.



Vinkit


  • Rucola sopii mainiosti tämän pastan lisukkeeksi tai sen koristeluun. 
  • Halutessasi voit viimeistellä katkarapupastan raastetulla sitruunan kuorella (kuten kuvassa): Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohut keltainen kuori talteen ennen mehun puristamista. 


Katso myös

Seuraa meitä

Katkarapupasta

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 minuuttia

Helppo katkarapupasta maistuu sitruunalta, chililtä ja valkosipulilta! Voit tehdä ruoan sulatetuista katkaravuista, mutta kun annat niiden sulaa vasta pannulla, saat kaikki maut talteen! 

Valmistelut ehtii tehdä pastan kiehuessa. Jos kuitenkin haluat työskennellä rauhallisesti, hienonna ainekset valmiiksi ennen pastan keittämistä.

4 annosta

300 g 

tagliatellea tai spagettia

2,5 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Lisäksi

3 kynttä

valkosipulia

0,5 

chili (punainen, keskivahva)

1 rkl 

rypsiöljyä

180 g (1 pss)

katkarapuja (kuorittu, pakaste)

2 rkl

sitruunamehua (½ sitruunan mehu)

- - -

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa (tai vispi- tai kuohukermaa)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. parmesan)

Katkarapupasta valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Kun se kiehuu, lisää 1,5 tl suolaa sekä pasta (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  2. Sekoita kananmunat, kerma, suola ja mustapippuri keskenään kulhossa. Jätä odottamaan. 
  3. Raasta juusto valmiiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  5. Kuumenna öljy, valkosipuli ja chili paistinpannulla. Kuullota niitä hetki - varo, että ne eivät ruskistu.
  6. Lisää pannulle katkaravut (jäiset tai sulaneet). Lisää myös sitruunamehu. Paista noin minuutin ajan, kunnes katkaravut kuumenevat. (Ei haittaa jos pannulle jää lientä.)
  7. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan. (Ota hieman keitinvettä talteen - sen avulla teet ruoasta mehukkaampaa, jos se ehtii kuivahtaa ennen tarjoilua.)
  8. Lisää katkarapuseos sekä kananmuna-kermaseos kattilaan (valutetun pastan joukkoon). 
  9. Laita kattila liedelle. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. (Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos katkarapupasta näyttää kuivalta.)
  10. Ripottele päälle juustoa. Tarjoa heti.



Vinkit


  • Rucola sopii mainiosti tämän pastan lisukkeeksi tai sen koristeluun. 
  • Halutessasi voit viimeistellä katkarapupastan raastetulla sitruunan kuorella (kuten kuvassa): Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohut keltainen kuori talteen ennen mehun puristamista. 


Katso myös

Seuraa meitä

Katkarapupasta

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta

15 minuuttia

Helppo katkarapupasta maistuu sitruunalta, chililtä ja valkosipulilta! Voit tehdä ruoan sulatetuista katkaravuista, mutta kun annat niiden sulaa vasta pannulla, saat kaikki maut talteen! 

Valmistelut ehtii tehdä pastan kiehuessa. Jos kuitenkin haluat työskennellä rauhallisesti, hienonna ainekset valmiiksi ennen pastan keittämistä.

4 annosta

300 g 

tagliatellea tai spagettia

2,5 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Lisäksi

3 kynttä

valkosipulia

0,5 

chili (punainen, keskivahva)

1 rkl 

rypsiöljyä

180 g (1 pss)

katkarapuja (kuorittu, pakaste)

2 rkl

sitruunamehua (½ sitruunan mehu)

- - -

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa (tai vispi- tai kuohukermaa)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

juustoraastetta (esim. parmesan)

Katkarapupasta valmistuu nopeasti.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Kun se kiehuu, lisää 1,5 tl suolaa sekä pasta (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen).
  2. Sekoita kananmunat, kerma, suola ja mustapippuri keskenään kulhossa. Jätä odottamaan. 
  3. Raasta juusto valmiiksi. Jätä odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja hienonna chili. 
  5. Kuumenna öljy, valkosipuli ja chili paistinpannulla. Kuullota niitä hetki - varo, että ne eivät ruskistu.
  6. Lisää pannulle katkaravut (jäiset tai sulaneet). Lisää myös sitruunamehu. Paista noin minuutin ajan, kunnes katkaravut kuumenevat. (Ei haittaa jos pannulle jää lientä.)
  7. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan. (Ota hieman keitinvettä talteen - sen avulla teet ruoasta mehukkaampaa, jos se ehtii kuivahtaa ennen tarjoilua.)
  8. Lisää katkarapuseos sekä kananmuna-kermaseos kattilaan (valutetun pastan joukkoon). 
  9. Laita kattila liedelle. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. (Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos katkarapupasta näyttää kuivalta.)
  10. Ripottele päälle juustoa. Tarjoa heti.



Vinkit


  • Rucola sopii mainiosti tämän pastan lisukkeeksi tai sen koristeluun. 
  • Halutessasi voit viimeistellä katkarapupastan raastetulla sitruunan kuorella (kuten kuvassa): Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohut keltainen kuori talteen ennen mehun puristamista. 


Katso myös