Seuraa meitä

Kasvispyttipannu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

4 annosta

15 min (valmistus) + 

n. 25 min (kypsyminen)


Kasvisruoka, gluteeniton

Kasvispyttipannu on täydellinen hävikkiruoka, sillä voit valmistaa sen jääkaapin jämäkasviksista. 

Ainekset      4:lle

sipuli

2

porkkanaa

perunaa

1

parsakaali

1 tl 

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

4

kananmunaa

200 g

fetajuustoa

0,5 ruukkua

persiljaa (tuore)

Paistamiseen: 3 rkl rypsiöljyä

Kasvispyttipannu on hyvä hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Poista porkkanoista kannat ja leikkaa ne kolikon muotoisiksi paloiksi.
  3. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja pilko ne.
  4. Pese parsakaali. Irrota nuput varresta käsin tai veitsen avulla. Puolita isoimmat nuput.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä parin minuutin ajan.
  6. Nosta lieden lämpötila keskilämmölle. Lisää pannulle porkkana- ja perunapalat. Anna niiden ruskistua kevyesti noin 5 minuutin ajan.
  7. Pienennä lieden tehoa ja lisää parsakaali. Anna kasvisten kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 min, välillä kasviksia sekoitellen. (Varo kypsentämästä kasviksia liian pehmeiksi, rakenne saa olla napakka.) 
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, tee pannulle kaksi koloa kananmunia varten. Riko kananmunat koloihin (2 kananmunaa/kolo). Anna kananmunien hyytyä pannulla. (Älä sekoita kasviksia enää tässä vaiheessa.) 
  10. Kun kananmunat ovat hyytyneet, laita liesi pois päältä.
  11. Murustele feta ja silppua persilja kasvispyttipannun päälle.



Vinkit


  • Halutessasi voit kuoria perunat, mutta varsinkin uuden perunat kannattaa käyttää ruokaan kuorineen.
  • Mitä pienemmiksi ja ohuemmiksi paloiksi pilkot kasvikset, sitä nopeammin ne kypsyvät.
  • Muokkaa pyttipannun ohjetta sen mukaan, mitä kasviksia jääkaapista löytyy! 


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Katso myös




Seuraa meitä

Kasvispyttipannu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

4 annosta

15 min (valmistus) + 

n. 25 min (kypsyminen)


Kasvisruoka, gluteeniton

Kasvispyttipannu on täydellinen hävikkiruoka, sillä voit valmistaa sen jääkaapin jämäkasviksista. 

Ainekset      4:lle

sipuli

2

porkkanaa

perunaa

1

parsakaali

1 tl 

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

4

kananmunaa

200 g

fetajuustoa

0,5 ruukkua

persiljaa (tuore)

Paistamiseen: 3 rkl rypsiöljyä

Kasvispyttipannu on hyvä hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Poista porkkanoista kannat ja leikkaa ne kolikon muotoisiksi paloiksi.
  3. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja pilko ne.
  4. Pese parsakaali. Irrota nuput varresta käsin tai veitsen avulla. Puolita isoimmat nuput.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä parin minuutin ajan.
  6. Nosta lieden lämpötila keskilämmölle. Lisää pannulle porkkana- ja perunapalat. Anna niiden ruskistua kevyesti noin 5 minuutin ajan.
  7. Pienennä lieden tehoa ja lisää parsakaali. Anna kasvisten kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 min, välillä kasviksia sekoitellen. (Varo kypsentämästä kasviksia liian pehmeiksi, rakenne saa olla napakka.) 
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, tee pannulle kaksi koloa kananmunia varten. Riko kananmunat koloihin (2 kananmunaa/kolo). Anna kananmunien hyytyä pannulla. (Älä sekoita kasviksia enää tässä vaiheessa.) 
  10. Kun kananmunat ovat hyytyneet, laita liesi pois päältä.
  11. Murustele feta ja silppua persilja kasvispyttipannun päälle.



Vinkit


  • Halutessasi voit kuoria perunat, mutta varsinkin uuden perunat kannattaa käyttää ruokaan kuorineen.
  • Mitä pienemmiksi ja ohuemmiksi paloiksi pilkot kasvikset, sitä nopeammin ne kypsyvät.
  • Muokkaa pyttipannun ohjetta sen mukaan, mitä kasviksia jääkaapista löytyy! 


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Katso myös




Seuraa meitä

Kasvispyttipannu

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

4 annosta

15 min (valmistus) + 

n. 25 min (kypsyminen)


Kasvisruoka, gluteeniton

Kasvispyttipannu on täydellinen hävikkiruoka, sillä voit valmistaa sen jääkaapin jämäkasviksista. 

Ainekset      4:lle

sipuli

2

porkkanaa

perunaa

1

parsakaali

1 tl 

suolaa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

4

kananmunaa

200 g

fetajuustoa

0,5 ruukkua

persiljaa (tuore)

Paistamiseen: 3 rkl rypsiöljyä

Kasvispyttipannu on hyvä hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Poista porkkanoista kannat ja leikkaa ne kolikon muotoisiksi paloiksi.
  3. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja pilko ne.
  4. Pese parsakaali. Irrota nuput varresta käsin tai veitsen avulla. Puolita isoimmat nuput.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä parin minuutin ajan.
  6. Nosta lieden lämpötila keskilämmölle. Lisää pannulle porkkana- ja perunapalat. Anna niiden ruskistua kevyesti noin 5 minuutin ajan.
  7. Pienennä lieden tehoa ja lisää parsakaali. Anna kasvisten kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 min, välillä kasviksia sekoitellen. (Varo kypsentämästä kasviksia liian pehmeiksi, rakenne saa olla napakka.) 
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, tee pannulle kaksi koloa kananmunia varten. Riko kananmunat koloihin (2 kananmunaa/kolo). Anna kananmunien hyytyä pannulla. (Älä sekoita kasviksia enää tässä vaiheessa.) 
  10. Kun kananmunat ovat hyytyneet, laita liesi pois päältä.
  11. Murustele feta ja silppua persilja kasvispyttipannun päälle.



Vinkit


  • Halutessasi voit kuoria perunat, mutta varsinkin uuden perunat kannattaa käyttää ruokaan kuorineen.
  • Mitä pienemmiksi ja ohuemmiksi paloiksi pilkot kasvikset, sitä nopeammin ne kypsyvät.
  • Muokkaa pyttipannun ohjetta sen mukaan, mitä kasviksia jääkaapista löytyy! 


Teksti ja kuva: Emilia Inget



Katso myös