Seuraa meitä

Kasvispihvit uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(8)

4:lle (n. 12 kpl)

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kasvisruoka, Gluteeniton


Kasvispihvit valmistuvat uunissa vähällä vaivalla. Soijarouhe tuo reseptiin reilusti proteiinia. Sekoita lisukkeeksi kastike vaikka kermaviilistä tai maustamattomasta jogurtista.

Ainekset

2 dl

soijarouhetta (vaalea tai tumma)

1 dl

vettä (kiehuvaa)

1 rkl

soijakastiketta

4 (300 g)

porkkanaa (raakaa)

1 (130 g)

peruna (raaka)

2-3

kananmunaa

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl 

persiljaa (kuivattu)

2 tl 

basilikaa (kuivattu)

1 tl 

paprikajauhetta

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

cayennepippuria (tai 0,5 tl mustapippuria)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Kasvispihvit saavat proteiinia soijarouheesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kuumenna vettä ja lisää 1 dl kiehuvaa vettä soijarouheen päälle. Lisää myös soijakastike ja sekoita hieman.
  3. Pese ja kuori porkkanat ja peruna. Viipaloi ne ja aja hienoksi sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä), tarvittaessa useammassa erässä. Vaihtoehtoisesti voit raastaa porkkanat ja perunan. 
  4. Lisää porkkana ja peruna soijarouheen joukkoon. 
  5. Lisää myös 2 kananmunaa, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin esim. lusikalla. Lisää vielä kolmas kananmuna, jos massa näyttää kovin kuivalta.
  6. Tee massasta noin 12 kasaa pellille leivinpaperin päälle (pihvit mahtuvat juuri ja juuri yhdelle isolle pellille). Muotoile noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi (lusikalla tai tarvittaessa käsin). 
  7. Paista kasvispihvejä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Cayennepippuri tuo pihveihin mietoa tulisuutta. Halutessasi voit lisätä sen määrää. Voit korvata cayennepippurin (0,25 tl) käyttämällä 0,5 tl rouhittua mustapippuria.
  • Voit paistaa pihvit myös pannulla. Suosi silloin kolollista lettupannua, mikä helpottaa murenevaisen massan paistamista. 
  • Kasvispihvien paistuessa uunissa ehdit keittämään vaikka couscousin ja valmistamaan tsatsikin tai kermaviilikastikkeen niiden kaveriksi.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasvispihvit uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(8)

4:lle (n. 12 kpl)

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kasvisruoka, Gluteeniton


Kasvispihvit valmistuvat uunissa vähällä vaivalla. Soijarouhe tuo reseptiin reilusti proteiinia. Sekoita lisukkeeksi kastike vaikka kermaviilistä tai maustamattomasta jogurtista.

Ainekset

2 dl

soijarouhetta (vaalea tai tumma)

1 dl

vettä (kiehuvaa)

1 rkl

soijakastiketta

4 (300 g)

porkkanaa (raakaa)

1 (130 g)

peruna (raaka)

2-3

kananmunaa

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl 

persiljaa (kuivattu)

2 tl 

basilikaa (kuivattu)

1 tl 

paprikajauhetta

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

cayennepippuria (tai 0,5 tl mustapippuria)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Kasvispihvit saavat proteiinia soijarouheesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kuumenna vettä ja lisää 1 dl kiehuvaa vettä soijarouheen päälle. Lisää myös soijakastike ja sekoita hieman.
  3. Pese ja kuori porkkanat ja peruna. Viipaloi ne ja aja hienoksi sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä), tarvittaessa useammassa erässä. Vaihtoehtoisesti voit raastaa porkkanat ja perunan. 
  4. Lisää porkkana ja peruna soijarouheen joukkoon. 
  5. Lisää myös 2 kananmunaa, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin esim. lusikalla. Lisää vielä kolmas kananmuna, jos massa näyttää kovin kuivalta.
  6. Tee massasta noin 12 kasaa pellille leivinpaperin päälle (pihvit mahtuvat juuri ja juuri yhdelle isolle pellille). Muotoile noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi (lusikalla tai tarvittaessa käsin). 
  7. Paista kasvispihvejä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Cayennepippuri tuo pihveihin mietoa tulisuutta. Halutessasi voit lisätä sen määrää. Voit korvata cayennepippurin (0,25 tl) käyttämällä 0,5 tl rouhittua mustapippuria.
  • Voit paistaa pihvit myös pannulla. Suosi silloin kolollista lettupannua, mikä helpottaa murenevaisen massan paistamista. 
  • Kasvispihvien paistuessa uunissa ehdit keittämään vaikka couscousin ja valmistamaan tsatsikin tai kermaviilikastikkeen niiden kaveriksi.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasvispihvit uunissa

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(8)

4:lle (n. 12 kpl)

15 min (valmistus) + 

20 min (paistaminen)


Kasvisruoka, Gluteeniton


Kasvispihvit valmistuvat uunissa vähällä vaivalla. Soijarouhe tuo reseptiin reilusti proteiinia. Sekoita lisukkeeksi kastike vaikka kermaviilistä tai maustamattomasta jogurtista.

Ainekset

2 dl

soijarouhetta (vaalea tai tumma)

1 dl

vettä (kiehuvaa)

1 rkl

soijakastiketta

4 (300 g)

porkkanaa (raakaa)

1 (130 g)

peruna (raaka)

2-3

kananmunaa

1 rkl

sipulijauhetta

2 tl 

persiljaa (kuivattu)

2 tl 

basilikaa (kuivattu)

1 tl 

paprikajauhetta

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

cayennepippuria (tai 0,5 tl mustapippuria)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. kermajuusto)

Kasvispihvit saavat proteiinia soijarouheesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. 
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kuumenna vettä ja lisää 1 dl kiehuvaa vettä soijarouheen päälle. Lisää myös soijakastike ja sekoita hieman.
  3. Pese ja kuori porkkanat ja peruna. Viipaloi ne ja aja hienoksi sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä), tarvittaessa useammassa erässä. Vaihtoehtoisesti voit raastaa porkkanat ja perunan. 
  4. Lisää porkkana ja peruna soijarouheen joukkoon. 
  5. Lisää myös 2 kananmunaa, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin esim. lusikalla. Lisää vielä kolmas kananmuna, jos massa näyttää kovin kuivalta.
  6. Tee massasta noin 12 kasaa pellille leivinpaperin päälle (pihvit mahtuvat juuri ja juuri yhdelle isolle pellille). Muotoile noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi (lusikalla tai tarvittaessa käsin). 
  7. Paista kasvispihvejä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Vinkit


  • Cayennepippuri tuo pihveihin mietoa tulisuutta. Halutessasi voit lisätä sen määrää. Voit korvata cayennepippurin (0,25 tl) käyttämällä 0,5 tl rouhittua mustapippuria.
  • Voit paistaa pihvit myös pannulla. Suosi silloin kolollista lettupannua, mikä helpottaa murenevaisen massan paistamista. 
  • Kasvispihvien paistuessa uunissa ehdit keittämään vaikka couscousin ja valmistamaan tsatsikin tai kermaviilikastikkeen niiden kaveriksi.




Katso myös