Seuraa meitä

Kasviskeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

5 annosta

20 min valmistus +

25 min kypsyminen


Vegaaninen, Gluteeniton


Ruokaisa kasviskeitto sisältää kahdenlaisia papuja. Lisää chiliä oman maun mukaan tai jätä se halutessasi laittamatta.

Ainekset

5 annosta

purjo

3

porkkanaa

2 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä (eli lehtiselleriä)

2 rkl

rypsiöljyä

10 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

3

perunaa

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 prk  (380/230 g)

kidneypapuja (red kidney beans, säilyke)

150 g (5 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

ripaus

chilirouhetta

Kasviskeitto on vegaaninen.

Ohje

  1. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Pese ja viipaloi varsiselleri.
  2. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa rypsiöljy sekä paloitellut kasvikset. Kuullota muutama minuutti välillä sekoitellen, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta kasvikset eivät ruskistu. 
  3. Lisää vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla.
  4. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattisose. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  5. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
  6. Valuta kidneypavut. Lisää ne keittoon, samoin vihreät pavut (paloittele niitä halutessasi). Lisää myös soijakastike, basilika, timjami, sokeri, paprikajauhe, mustapippuri ja halutessasi ripaus chilirouhetta.
  7. Anna kasviskeiton kiehua vielä vähintään viisi minuuttia, tai kunnes perunat ja porkkanat ovat riittävän pehmeitä. 



Vinkit


  • Voit jättää chilirouheen laittamatta, jos et pidä miedostikaan tulisesta keittosta. 
  • Tarjoa kasviskeitto hyvän leivän kanssa. 
  • Keittoateria on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman leivän.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasviskeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

5 annosta

20 min valmistus +

25 min kypsyminen


Vegaaninen, Gluteeniton


Ruokaisa kasviskeitto sisältää kahdenlaisia papuja. Lisää chiliä oman maun mukaan tai jätä se halutessasi laittamatta.

Ainekset

5 annosta

purjo

3

porkkanaa

2 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä (eli lehtiselleriä)

2 rkl

rypsiöljyä

10 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

3

perunaa

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 prk  (380/230 g)

kidneypapuja (red kidney beans, säilyke)

150 g (5 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

ripaus

chilirouhetta

Kasviskeitto on vegaaninen.

Ohje

  1. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Pese ja viipaloi varsiselleri.
  2. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa rypsiöljy sekä paloitellut kasvikset. Kuullota muutama minuutti välillä sekoitellen, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta kasvikset eivät ruskistu. 
  3. Lisää vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla.
  4. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattisose. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  5. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
  6. Valuta kidneypavut. Lisää ne keittoon, samoin vihreät pavut (paloittele niitä halutessasi). Lisää myös soijakastike, basilika, timjami, sokeri, paprikajauhe, mustapippuri ja halutessasi ripaus chilirouhetta.
  7. Anna kasviskeiton kiehua vielä vähintään viisi minuuttia, tai kunnes perunat ja porkkanat ovat riittävän pehmeitä. 



Vinkit


  • Voit jättää chilirouheen laittamatta, jos et pidä miedostikaan tulisesta keittosta. 
  • Tarjoa kasviskeitto hyvän leivän kanssa. 
  • Keittoateria on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman leivän.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasviskeitto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

5 annosta

20 min valmistus +

25 min kypsyminen


Vegaaninen, Gluteeniton


Ruokaisa kasviskeitto sisältää kahdenlaisia papuja. Lisää chiliä oman maun mukaan tai jätä se halutessasi laittamatta.

Ainekset

5 annosta

purjo

3

porkkanaa

2 kynttä

valkosipulia

2 vartta

varsiselleriä (eli lehtiselleriä)

2 rkl

rypsiöljyä

10 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio

3

perunaa

400 g

tomaattimurskaa

2 rkl

tomaattisosetta (pyree)

1 prk  (380/230 g)

kidneypapuja (red kidney beans, säilyke)

150 g (5 dl)

vihreitä papuja (pakaste)

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

basilikaa (kuivattu)

1 tl

timjamia (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

ripaus

chilirouhetta

Kasviskeitto on vegaaninen.

Ohje

  1. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Pese ja viipaloi varsiselleri.
  2. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa rypsiöljy sekä paloitellut kasvikset. Kuullota muutama minuutti välillä sekoitellen, jotta kasvikset hieman pehmenevät. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta kasvikset eivät ruskistu. 
  3. Lisää vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla.
  4. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne keittoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattisose. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  5. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
  6. Valuta kidneypavut. Lisää ne keittoon, samoin vihreät pavut (paloittele niitä halutessasi). Lisää myös soijakastike, basilika, timjami, sokeri, paprikajauhe, mustapippuri ja halutessasi ripaus chilirouhetta.
  7. Anna kasviskeiton kiehua vielä vähintään viisi minuuttia, tai kunnes perunat ja porkkanat ovat riittävän pehmeitä. 



Vinkit


  • Voit jättää chilirouheen laittamatta, jos et pidä miedostikaan tulisesta keittosta. 
  • Tarjoa kasviskeitto hyvän leivän kanssa. 
  • Keittoateria on gluteeniton, jos valitset gluteenittoman leivän.




Katso myös