Seuraa meitä

Kasvishernekeitto

Rated 3.3333333333333335 stars out of 5
3.3
(3)

5 - 6 annosta

yli 2 tuntia 

+ herneiden liotus yön yli 


Vegaaninen



Kasvishernekeitto on vegaaninen hernekeitto, johon soijarouhe tuo ruokaisuutta ja porkkana väriä. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

4 (400 g)

porkkanaa

1 dl

soijarouhetta (tumma tai vaalea)

1

kasvisliemikuutio

1 tl

suolaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun: sinappia

Kasvishernekeitto on vegaaninen ruoka.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. lävikössä. Laita ne isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden liota vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu, keitto kiehuu tässä vaiheessa herkästi yli.
  3. Anna kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne keiton joukkoon. Lisää myös soijarouhe, kasvisliemikuutio ja suola.
  5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä vähintään tunnin ajan. Sekoita välillä. Lisää hieman vettä, jos kasvishernekeitto vaikuttaa kovin sakealta.
  6. Mausta keittämisen loppuvaiheessa meiramilla, mustapippurilla ja sinapilla. 



Vinkit


  • Jos haluat enemmän makua, kokeile lisätä keittoon esimerkiksi oreganoa tai hieman timjamia. Lisää suolan määrää maun mukaan. 
  • Tarkista tarvittaessa, että kasvisliemikuutio ja sinappi ovat vegaanisia.
  • Hernekeitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasvishernekeitto

Rated 3.3333333333333335 stars out of 5
3.3
(3)

5 - 6 annosta

yli 2 tuntia 

+ herneiden liotus yön yli 


Vegaaninen



Kasvishernekeitto on vegaaninen hernekeitto, johon soijarouhe tuo ruokaisuutta ja porkkana väriä. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

4 (400 g)

porkkanaa

1 dl

soijarouhetta (tumma tai vaalea)

1

kasvisliemikuutio

1 tl

suolaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun: sinappia

Kasvishernekeitto on vegaaninen ruoka.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. lävikössä. Laita ne isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden liota vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu, keitto kiehuu tässä vaiheessa herkästi yli.
  3. Anna kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne keiton joukkoon. Lisää myös soijarouhe, kasvisliemikuutio ja suola.
  5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä vähintään tunnin ajan. Sekoita välillä. Lisää hieman vettä, jos kasvishernekeitto vaikuttaa kovin sakealta.
  6. Mausta keittämisen loppuvaiheessa meiramilla, mustapippurilla ja sinapilla. 



Vinkit


  • Jos haluat enemmän makua, kokeile lisätä keittoon esimerkiksi oreganoa tai hieman timjamia. Lisää suolan määrää maun mukaan. 
  • Tarkista tarvittaessa, että kasvisliemikuutio ja sinappi ovat vegaanisia.
  • Hernekeitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kasvishernekeitto

Rated 3.3333333333333335 stars out of 5
3.3
(3)

5 - 6 annosta

yli 2 tuntia 

+ herneiden liotus yön yli 


Vegaaninen



Kasvishernekeitto on vegaaninen hernekeitto, johon soijarouhe tuo ruokaisuutta ja porkkana väriä. 

Ainekset

500 g

kuivattuja herneitä

2 litraa

vettä

1

sipuli

4 (400 g)

porkkanaa

1 dl

soijarouhetta (tumma tai vaalea)

1

kasvisliemikuutio

1 tl

suolaa

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

sinappia

Tarjoiluun: sinappia

Kasvishernekeitto on vegaaninen ruoka.

Ohje

  1. Huuhtele herneet vedellä esim. lävikössä. Laita ne isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä. Anna herneiden liota vähintään yön yli.
  2. Laita kattila (herneet + liotusvesi) liedelle. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa, kun vesi kiehuu, keitto kiehuu tässä vaiheessa herkästi yli.
  3. Anna kiehua kannen alla tunnin ajan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne keiton joukkoon. Lisää myös soijarouhe, kasvisliemikuutio ja suola.
  5. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä vähintään tunnin ajan. Sekoita välillä. Lisää hieman vettä, jos kasvishernekeitto vaikuttaa kovin sakealta.
  6. Mausta keittämisen loppuvaiheessa meiramilla, mustapippurilla ja sinapilla. 



Vinkit


  • Jos haluat enemmän makua, kokeile lisätä keittoon esimerkiksi oreganoa tai hieman timjamia. Lisää suolan määrää maun mukaan. 
  • Tarkista tarvittaessa, että kasvisliemikuutio ja sinappi ovat vegaanisia.
  • Hernekeitto sakenee jäähtyessään. Lisää tarvittaessa vettä kuumentaessasi keittoa uudelleen.




Katso myös