Karviaiskiisseli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

15 min


Gluteeniton

Karviaispensaissa notkuu usein loppukesällä reilusti satoa. Maukkaista marjoista voi keittää esimerkiksi karviaiskiisselin, joka sopii niin jälkiruoaksi kuin välipalaksi. Tässä ohjeessa kuoret siivilöidään pois, joten marjoja ei ole välttämätön perata.

Ainekset

6 annosta

6 dl (350 g)

karviaisia

8 dl

vettä

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Kuvan kiisseli on tehty punaisista karviaisista.

Ohje

  1. Huuhtele karviaiset, jos ne ovat pölyisiä. Kantoja ei tarvitse poistaa, sillä marjat siivilöidään. Jos haluat erityisen hienon kiisselin, voit poistaa ruskeat kannat.
  2. Laita karviaiset, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  3. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes marjat hajoilevat. 
  4. Painele karviaiset siivilän läpi siten, että saat poistettua kuoret. Laita karviaisliemi kattilaan.  
  5. Sekoita perunajauhot (0,75 dl) kylmään veteen (2 dl). Kaada kylmä perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  6. Kuumenna karviaiskiisseli kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota kattila liedeltä heti, kun kiisseli kiehuu. Anna jäähtyä.



Vinkit


  • Tarvittava sokerin määrä voi vaihdella marjalajikkeen makeuden ja karviaisten kypsyyden mukaan. Vähennä sokerin määrää, jos karviaiset ovat kovin makeita.
  • Ehkäiset nahkean kuoren muodostumista kiisseliin, kun ripottelet valmiin karviaiskiisselin pinnalle hieman sokeria.


Karviaiskiisseli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

15 min


Gluteeniton

Karviaispensaissa notkuu usein loppukesällä reilusti satoa. Maukkaista marjoista voi keittää esimerkiksi karviaiskiisselin, joka sopii niin jälkiruoaksi kuin välipalaksi. Tässä ohjeessa kuoret siivilöidään pois, joten marjoja ei ole välttämätön perata.

Ainekset

6 annosta

6 dl (350 g)

karviaisia

8 dl

vettä

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Kuvan kiisseli on tehty punaisista karviaisista.

Ohje

  1. Huuhtele karviaiset, jos ne ovat pölyisiä. Kantoja ei tarvitse poistaa, sillä marjat siivilöidään. Jos haluat erityisen hienon kiisselin, voit poistaa ruskeat kannat.
  2. Laita karviaiset, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  3. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes marjat hajoilevat. 
  4. Painele karviaiset siivilän läpi siten, että saat poistettua kuoret. Laita karviaisliemi kattilaan.  
  5. Sekoita perunajauhot (0,75 dl) kylmään veteen (2 dl). Kaada kylmä perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  6. Kuumenna karviaiskiisseli kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota kattila liedeltä heti, kun kiisseli kiehuu. Anna jäähtyä.



Vinkit


  • Tarvittava sokerin määrä voi vaihdella marjalajikkeen makeuden ja karviaisten kypsyyden mukaan. Vähennä sokerin määrää, jos karviaiset ovat kovin makeita.
  • Ehkäiset nahkean kuoren muodostumista kiisseliin, kun ripottelet valmiin karviaiskiisselin pinnalle hieman sokeria.


Karviaiskiisseli

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

15 min


Gluteeniton

Karviaispensaissa notkuu usein loppukesällä reilusti satoa. Maukkaista marjoista voi keittää esimerkiksi karviaiskiisselin, joka sopii niin jälkiruoaksi kuin välipalaksi. Tässä ohjeessa kuoret siivilöidään pois, joten marjoja ei ole välttämätön perata.

Ainekset

6 annosta

6 dl (350 g)

karviaisia

8 dl

vettä

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

2 dl 

vettä (kylmää)

Kuvan kiisseli on tehty punaisista karviaisista.

Ohje

  1. Huuhtele karviaiset, jos ne ovat pölyisiä. Kantoja ei tarvitse poistaa, sillä marjat siivilöidään. Jos haluat erityisen hienon kiisselin, voit poistaa ruskeat kannat.
  2. Laita karviaiset, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  3. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes marjat hajoilevat. 
  4. Painele karviaiset siivilän läpi siten, että saat poistettua kuoret. Laita karviaisliemi kattilaan.  
  5. Sekoita perunajauhot (0,75 dl) kylmään veteen (2 dl). Kaada kylmä perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. 
  6. Kuumenna karviaiskiisseli kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota kattila liedeltä heti, kun kiisseli kiehuu. Anna jäähtyä.



Vinkit


  • Tarvittava sokerin määrä voi vaihdella marjalajikkeen makeuden ja karviaisten kypsyyden mukaan. Vähennä sokerin määrää, jos karviaiset ovat kovin makeita.
  • Ehkäiset nahkean kuoren muodostumista kiisseliin, kun ripottelet valmiin karviaiskiisselin pinnalle hieman sokeria.