Seuraa meitä

Karviaishillo

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

yli 1 tunti

n. 9 dl hilloa

Karviaishillon voit maustaa esimerkiksi vaniljalla. Hillo maistuu myös ilman mausteita - tai voit kokeilla lisätä kanelitangon tai kardemummaa.


Ainekset

1 kg (n. 17 dl)

karviaisia (punaisia tai vihreitä)

0,5 dl

vettä

(1

vaniljatanko)

6 dl (500 g)

hillosokeria

Karviaishillo tuoreista karviaisista.

Ohje

  1. Poista karviaisista kannat saksilla, juuresveitsellä tai sormin. 
  2. Laita marjat ja vesi kattilaan. Halutessasi halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hieman.
  3. Lisää sokeri ja keitä 15 min välillä sekoitellen. Kuori tarvittaessa pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois esim. reikäkauhalla. Kuori vaahtoa ainakin silloin, jos sitä on hillon pinnalla vielä keittämisen loppuvaiheessa.
  4. Siirrä hillokattila kylmälle liedelle. Poista vaniljatanko. Anna hillon jäähtyä noin 15 min ajan (kunnes karviaiset eivät enää nouse hillon pinnalle hillon sekoittamisen jälkeen)
  5. Purkita karviaishillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos vaahtoa muodostuu, kannattaa se kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi myös heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkitusta, jotta hillo pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillopurkeissa pinnalle. Purkita karviaishillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta hillon säilyvyys ei kärsi.
  • Valmiin hillon makeus riippuu käyttämiesi karviaisten kypsyydestä ja makeudesta.
  • Vaniljatanko tuo vaniljaista makua kypsistä ja makeista karviaisista tehtyyn hilloon. Jos käyttämäsi karviaiset ovat kovin kirpeitä, ei vaniljatankoa ehkä kannata hilloon käyttää (maku peittyy helposti karviaisten kirpeyden alle).
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese lasipurkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet on helppo keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun karviaishillon jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty hillo säilyy jääkaapissa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös


Seuraa meitä

Karviaishillo

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

yli 1 tunti

n. 9 dl hilloa

Karviaishillon voit maustaa esimerkiksi vaniljalla. Hillo maistuu myös ilman mausteita - tai voit kokeilla lisätä kanelitangon tai kardemummaa.


Ainekset

1 kg (n. 17 dl)

karviaisia (punaisia tai vihreitä)

0,5 dl

vettä

(1

vaniljatanko)

6 dl (500 g)

hillosokeria

Karviaishillo tuoreista karviaisista.

Ohje

  1. Poista karviaisista kannat saksilla, juuresveitsellä tai sormin. 
  2. Laita marjat ja vesi kattilaan. Halutessasi halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hieman.
  3. Lisää sokeri ja keitä 15 min välillä sekoitellen. Kuori tarvittaessa pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois esim. reikäkauhalla. Kuori vaahtoa ainakin silloin, jos sitä on hillon pinnalla vielä keittämisen loppuvaiheessa.
  4. Siirrä hillokattila kylmälle liedelle. Poista vaniljatanko. Anna hillon jäähtyä noin 15 min ajan (kunnes karviaiset eivät enää nouse hillon pinnalle hillon sekoittamisen jälkeen)
  5. Purkita karviaishillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos vaahtoa muodostuu, kannattaa se kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi myös heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkitusta, jotta hillo pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillopurkeissa pinnalle. Purkita karviaishillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta hillon säilyvyys ei kärsi.
  • Valmiin hillon makeus riippuu käyttämiesi karviaisten kypsyydestä ja makeudesta.
  • Vaniljatanko tuo vaniljaista makua kypsistä ja makeista karviaisista tehtyyn hilloon. Jos käyttämäsi karviaiset ovat kovin kirpeitä, ei vaniljatankoa ehkä kannata hilloon käyttää (maku peittyy helposti karviaisten kirpeyden alle).
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese lasipurkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet on helppo keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun karviaishillon jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty hillo säilyy jääkaapissa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös


Seuraa meitä

Karviaishillo

Rated 4.230769230769231 stars out of 5
4.2
(13)

yli 1 tunti

n. 9 dl hilloa

Karviaishillon voit maustaa esimerkiksi vaniljalla. Hillo maistuu myös ilman mausteita - tai voit kokeilla lisätä kanelitangon tai kardemummaa.


Ainekset

1 kg (n. 17 dl)

karviaisia (punaisia tai vihreitä)

0,5 dl

vettä

(1

vaniljatanko)

6 dl (500 g)

hillosokeria

Karviaishillo tuoreista karviaisista.

Ohje

  1. Poista karviaisista kannat saksilla, juuresveitsellä tai sormin. 
  2. Laita marjat ja vesi kattilaan. Halutessasi halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hieman.
  3. Lisää sokeri ja keitä 15 min välillä sekoitellen. Kuori tarvittaessa pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois esim. reikäkauhalla. Kuori vaahtoa ainakin silloin, jos sitä on hillon pinnalla vielä keittämisen loppuvaiheessa.
  4. Siirrä hillokattila kylmälle liedelle. Poista vaniljatanko. Anna hillon jäähtyä noin 15 min ajan (kunnes karviaiset eivät enää nouse hillon pinnalle hillon sekoittamisen jälkeen)
  5. Purkita karviaishillo puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit



  • Jos vaahtoa muodostuu, kannattaa se kuoria pois, jotta saat kirkkaan ja kauniin hillon. Purkkiin jäänyt vaahto voi myös heikentää hillon säilymistä (ilmakuplat ja mahdolliset epäpuhtaudet). 
  • Anna hillon jäähtyä hieman ennen purkitusta, jotta hillo pysyy tasaisena eivätkä marjat nouse hillopurkeissa pinnalle. Purkita karviaishillo kuitenkin mahdollisimman kuumana, jotta hillon säilyvyys ei kärsi.
  • Valmiin hillon makeus riippuu käyttämiesi karviaisten kypsyydestä ja makeudesta.
  • Vaniljatanko tuo vaniljaista makua kypsistä ja makeista karviaisista tehtyyn hilloon. Jos käyttämäsi karviaiset ovat kovin kirpeitä, ei vaniljatankoa ehkä kannata hilloon käyttää (maku peittyy helposti karviaisten kirpeyden alle).
  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se lasisiin, yön yli liotettuihin ja sen jälkeen kuumennettuihin tölkkeihin. Kuumenna tölkit uunissa (125 astetta noin 15 min) tai pese lasipurkit kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet on helppo keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun karviaishillon jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä se sitten jääkaappiin. Huolellisesti, puhtaasti ja tiiviisti säilötty hillo säilyy jääkaapissa seuraavaan satokauteen asti. 




Katso myös