Seuraa meitä

Karpalokiisseli

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

6-8 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka. Koristeeksi sopii nokare kermavaahtoa.

Ainekset

6-8 annosta

7 dl

vettä

5 dl (250 g)

karpaloita (jäisiä tai tuoreita)

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

3 dl 

vettä

Kermavaahto


2 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka.

Ohje

  1. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi kattilassa.
  2. Lisää karpalot ja sokeri. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan.
  3. Soseuta karpaloliemi sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita. Ei haittaa, jos kaikki karpalot eivät hajoa.
  4. Sekoita 0,75 dl perunajauhoja kolmeen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun karpalokiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit hieman vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin.
  • Tarjoa karpalokiisseli esimerkiksi kermavaahdon kanssa: Vaahdota vispikerma, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri ja vanilliinisokeri. 




Katso myös


Seuraa meitä

Karpalokiisseli

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

6-8 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka. Koristeeksi sopii nokare kermavaahtoa.

Ainekset

6-8 annosta

7 dl

vettä

5 dl (250 g)

karpaloita (jäisiä tai tuoreita)

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

3 dl 

vettä

Kermavaahto


2 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka.

Ohje

  1. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi kattilassa.
  2. Lisää karpalot ja sokeri. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan.
  3. Soseuta karpaloliemi sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita. Ei haittaa, jos kaikki karpalot eivät hajoa.
  4. Sekoita 0,75 dl perunajauhoja kolmeen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun karpalokiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit hieman vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin.
  • Tarjoa karpalokiisseli esimerkiksi kermavaahdon kanssa: Vaahdota vispikerma, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri ja vanilliinisokeri. 




Katso myös


Seuraa meitä

Karpalokiisseli

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

6-8 annosta

alle 15 min


Gluteeniton

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka. Koristeeksi sopii nokare kermavaahtoa.

Ainekset

6-8 annosta

7 dl

vettä

5 dl (250 g)

karpaloita (jäisiä tai tuoreita)

2 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

perunajauhoja

3 dl 

vettä

Kermavaahto


2 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Karpalokiisseli on juhlava jälkiruoka.

Ohje

  1. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi kattilassa.
  2. Lisää karpalot ja sokeri. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan.
  3. Soseuta karpaloliemi sauvasekoittimella. Varo kuumia roiskeita. Ei haittaa, jos kaikki karpalot eivät hajoa.
  4. Sekoita 0,75 dl perunajauhoja kolmeen desiin kylmää vettä. Kaada perunajauholiemi kattilaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun karpalokiisseli kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.



Vinkit



  • Voit hieman vähentää sokerin määrää, jos haluat kirpeämmän kiisselin.
  • Tarjoa karpalokiisseli esimerkiksi kermavaahdon kanssa: Vaahdota vispikerma, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri ja vanilliinisokeri. 




Katso myös