Seuraa meitä

Kantarellipiirakka

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(10)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kantarellipiirakan täytteeksi tehdään paksu kastike, jolloin kananmunaa ei tarvita.

Pohja

125 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl 

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

n. 2 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (300 g)

kantarelleja (tuoreita)

1

sipuli

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

hienonnettua persiljaa (tuore)

3 dl (100 g)

juustoa raasteena (esim. cheddar, 35 % rasvaa)

Kantarellipiirakka ilahduttaa loppukesällä.

Täyte

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita tekemällä täytettä. Raasta juusto odottamaan.
  2. Hienonna puhdistetut kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (2 rkl), kantarellit ja sipuli. Paista välillä sekoittaen, kunnes kantarellien neste on haihtunut pannulta. Voit valmistaa pohjaa odottaessasi.
  4. Ripottele vehnäjauhot (2 rkl) pannulle sienten ja sipulin päälle. Sekoita.
  5. Lisää kuohukerma ja sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita ja anna kiehahtaa paksuhkoksi kastikkeeksi.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla. Ota pannu pois liedeltä. Lisää juustoraaste vasta juuri ennen kuin levität täytteen taikinan päälle.



Pohja



  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø n. 26 cm).
  2. Mittaa voi (125 g) kulhoon. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 2 rkl).
  4. Ota taikinasta sivuun pienen kananmunan kokoinen pala, pinnan koristeita varten.
  5. Taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kauli ja muotoile sivuun otetusta taikinasta jauhoja apuna käyttäen muutama koriste piirakan pinnalle. Käytä esim. pientä piparimuottia.
  6. Levitä täyte pohjan päälle (muista lisätä juusto kastikkeen joukkoon). Koristele pinta kaulituilla taikinapaloilla.
  7. Paista kantarellipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.




Vinkit



  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa piirakan makuun. Ohjeessa on käytetty itse raastettavaa, 35 % rasvaa sisältävää cheddaria, mutta voit kokeilla piirakkaan myös muita juustoja.
  • Onnistunut taikina on helppo taputella vuokaan. Lisää vettä varovasti vain sen verran, että taikinasta muodostuu kiinteä "pallo".
  • Jos käytät kantarellipiirakkaan valmiiksi kypsennettyjä sieniä, tarvitset niitä noin 2 dl. 




Katso myös


Seuraa meitä

Kantarellipiirakka

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(10)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kantarellipiirakan täytteeksi tehdään paksu kastike, jolloin kananmunaa ei tarvita.

Pohja

125 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl 

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

n. 2 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (300 g)

kantarelleja (tuoreita)

1

sipuli

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

hienonnettua persiljaa (tuore)

3 dl (100 g)

juustoa raasteena (esim. cheddar, 35 % rasvaa)

Kantarellipiirakka ilahduttaa loppukesällä.

Täyte

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita tekemällä täytettä. Raasta juusto odottamaan.
  2. Hienonna puhdistetut kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (2 rkl), kantarellit ja sipuli. Paista välillä sekoittaen, kunnes kantarellien neste on haihtunut pannulta. Voit valmistaa pohjaa odottaessasi.
  4. Ripottele vehnäjauhot (2 rkl) pannulle sienten ja sipulin päälle. Sekoita.
  5. Lisää kuohukerma ja sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita ja anna kiehahtaa paksuhkoksi kastikkeeksi.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla. Ota pannu pois liedeltä. Lisää juustoraaste vasta juuri ennen kuin levität täytteen taikinan päälle.



Pohja



  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø n. 26 cm).
  2. Mittaa voi (125 g) kulhoon. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 2 rkl).
  4. Ota taikinasta sivuun pienen kananmunan kokoinen pala, pinnan koristeita varten.
  5. Taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kauli ja muotoile sivuun otetusta taikinasta jauhoja apuna käyttäen muutama koriste piirakan pinnalle. Käytä esim. pientä piparimuottia.
  6. Levitä täyte pohjan päälle (muista lisätä juusto kastikkeen joukkoon). Koristele pinta kaulituilla taikinapaloilla.
  7. Paista kantarellipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.




Vinkit



  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa piirakan makuun. Ohjeessa on käytetty itse raastettavaa, 35 % rasvaa sisältävää cheddaria, mutta voit kokeilla piirakkaan myös muita juustoja.
  • Onnistunut taikina on helppo taputella vuokaan. Lisää vettä varovasti vain sen verran, että taikinasta muodostuu kiinteä "pallo".
  • Jos käytät kantarellipiirakkaan valmiiksi kypsennettyjä sieniä, tarvitset niitä noin 2 dl. 




Katso myös


Seuraa meitä

Kantarellipiirakka

Rated 4.2 stars out of 5
4.2
(10)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kantarellipiirakan täytteeksi tehdään paksu kastike, jolloin kananmunaa ei tarvita.

Pohja

125 g

voita

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl 

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

n. 2 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (300 g)

kantarelleja (tuoreita)

1

sipuli

2 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa

0,5 tl 

suolaa

0,25 tl 

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

hienonnettua persiljaa (tuore)

3 dl (100 g)

juustoa raasteena (esim. cheddar, 35 % rasvaa)

Kantarellipiirakka ilahduttaa loppukesällä.

Täyte

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita tekemällä täytettä. Raasta juusto odottamaan.
  2. Hienonna puhdistetut kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (2 rkl), kantarellit ja sipuli. Paista välillä sekoittaen, kunnes kantarellien neste on haihtunut pannulta. Voit valmistaa pohjaa odottaessasi.
  4. Ripottele vehnäjauhot (2 rkl) pannulle sienten ja sipulin päälle. Sekoita.
  5. Lisää kuohukerma ja sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita ja anna kiehahtaa paksuhkoksi kastikkeeksi.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla. Ota pannu pois liedeltä. Lisää juustoraaste vasta juuri ennen kuin levität täytteen taikinan päälle.



Pohja



  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø n. 26 cm).
  2. Mittaa voi (125 g) kulhoon. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää kylmää vettä varovasti sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 2 rkl).
  4. Ota taikinasta sivuun pienen kananmunan kokoinen pala, pinnan koristeita varten.
  5. Taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kauli ja muotoile sivuun otetusta taikinasta jauhoja apuna käyttäen muutama koriste piirakan pinnalle. Käytä esim. pientä piparimuottia.
  6. Levitä täyte pohjan päälle (muista lisätä juusto kastikkeen joukkoon). Koristele pinta kaulituilla taikinapaloilla.
  7. Paista kantarellipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut sopivasti väriä.




Vinkit



  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa piirakan makuun. Ohjeessa on käytetty itse raastettavaa, 35 % rasvaa sisältävää cheddaria, mutta voit kokeilla piirakkaan myös muita juustoja.
  • Onnistunut taikina on helppo taputella vuokaan. Lisää vettä varovasti vain sen verran, että taikinasta muodostuu kiinteä "pallo".
  • Jos käytät kantarellipiirakkaan valmiiksi kypsennettyjä sieniä, tarvitset niitä noin 2 dl. 




Katso myös