Seuraa meitä

Kantarellileivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

8 kpl 

15 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

Kantarellileivät sopivat vaikka pieneksi iltapalaksi.

Ainekset

8 kpl 

paahtoleipää

voita tai margariinia (leipien voiteluun)

- - - 

1 litra

kantarelleja (n. 300 g tuoreita sieniä)

sipuli (pieni)

2 rkl

voita (paistamiseen)

0,5 

kasvisliemikuutio

1 rkl

vehnäjauhoja

1 dl

vettä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g (1 dl)

smetanaa

- - -

2 dl (n. 80 g)

juustoraastetta

Kantarellileivät maistuvat vaikka iltapalalla.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteesseen. 
  2. Puhdista kantarellit tarvittaessa. Paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi, kantarellit ja sipuli. Murustele joukkoon myös kasvisliemikuution puolikas. Paista, kunnes kantarelleista irtoava neste on haihtunut. 
  4. Ripottele vehnäjauhot kantarellien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita. Mausta mustapippurilla. Lisää myös smetana. 
  5. Anna kastikkeen hautua pannulla pienellä lieden teholla noin 5 minuutin ajan. 
  6. Laita sillä välin leivät pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne voilla tai margariinilla. 
  7. Jaa kastike leiville. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes kantarellileivät ruskistuvat hieman reunoilta.

                        


Vinkit



  • Voit korvata tuoreet sienet noin 2 desilitralla kypsennettyjä kantarelleja. Aloita tällöin kuullottamalla sipuli voissa ja lisää sienet vasta, kun sipuli on pehmennyt. 
  • Smetanan sijaan voit käyttää kuohukermaa. 
  • Pannulta haihtuu nestettä paistamisen aikana - lisää tarvittaessa hieman vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta.
  • Kantarellileivät maistuvat vaikka salaatin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kantarellileivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

8 kpl 

15 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

Kantarellileivät sopivat vaikka pieneksi iltapalaksi.

Ainekset

8 kpl 

paahtoleipää

voita tai margariinia (leipien voiteluun)

- - - 

1 litra

kantarelleja (n. 300 g tuoreita sieniä)

sipuli (pieni)

2 rkl

voita (paistamiseen)

0,5 

kasvisliemikuutio

1 rkl

vehnäjauhoja

1 dl

vettä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g (1 dl)

smetanaa

- - -

2 dl (n. 80 g)

juustoraastetta

Kantarellileivät maistuvat vaikka iltapalalla.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteesseen. 
  2. Puhdista kantarellit tarvittaessa. Paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi, kantarellit ja sipuli. Murustele joukkoon myös kasvisliemikuution puolikas. Paista, kunnes kantarelleista irtoava neste on haihtunut. 
  4. Ripottele vehnäjauhot kantarellien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita. Mausta mustapippurilla. Lisää myös smetana. 
  5. Anna kastikkeen hautua pannulla pienellä lieden teholla noin 5 minuutin ajan. 
  6. Laita sillä välin leivät pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne voilla tai margariinilla. 
  7. Jaa kastike leiville. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes kantarellileivät ruskistuvat hieman reunoilta.

                        


Vinkit



  • Voit korvata tuoreet sienet noin 2 desilitralla kypsennettyjä kantarelleja. Aloita tällöin kuullottamalla sipuli voissa ja lisää sienet vasta, kun sipuli on pehmennyt. 
  • Smetanan sijaan voit käyttää kuohukermaa. 
  • Pannulta haihtuu nestettä paistamisen aikana - lisää tarvittaessa hieman vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta.
  • Kantarellileivät maistuvat vaikka salaatin kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Kantarellileivät

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

8 kpl 

15 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

Kantarellileivät sopivat vaikka pieneksi iltapalaksi.

Ainekset

8 kpl 

paahtoleipää

voita tai margariinia (leipien voiteluun)

- - - 

1 litra

kantarelleja (n. 300 g tuoreita sieniä)

sipuli (pieni)

2 rkl

voita (paistamiseen)

0,5 

kasvisliemikuutio

1 rkl

vehnäjauhoja

1 dl

vettä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g (1 dl)

smetanaa

- - -

2 dl (n. 80 g)

juustoraastetta

Kantarellileivät maistuvat vaikka iltapalalla.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteesseen. 
  2. Puhdista kantarellit tarvittaessa. Paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi, kantarellit ja sipuli. Murustele joukkoon myös kasvisliemikuution puolikas. Paista, kunnes kantarelleista irtoava neste on haihtunut. 
  4. Ripottele vehnäjauhot kantarellien päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita. Mausta mustapippurilla. Lisää myös smetana. 
  5. Anna kastikkeen hautua pannulla pienellä lieden teholla noin 5 minuutin ajan. 
  6. Laita sillä välin leivät pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne voilla tai margariinilla. 
  7. Jaa kastike leiville. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai hieman pidempään, kunnes kantarellileivät ruskistuvat hieman reunoilta.

                        


Vinkit



  • Voit korvata tuoreet sienet noin 2 desilitralla kypsennettyjä kantarelleja. Aloita tällöin kuullottamalla sipuli voissa ja lisää sienet vasta, kun sipuli on pehmennyt. 
  • Smetanan sijaan voit käyttää kuohukermaa. 
  • Pannulta haihtuu nestettä paistamisen aikana - lisää tarvittaessa hieman vettä, jos kastike vaikuttaa kovin paksulta.
  • Kantarellileivät maistuvat vaikka salaatin kanssa.




Katso myös