Seuraa meitä

Kantarelli-tacopiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1 pyöreä piiras (10 palaa)

25 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä herkullinen, texmex-maustettu kantarellipiirakka hurmaa myös 
aloittelevat sienten maistelijat.

Pohja

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita

1

keltuainen

Täyte

1 litra

tuoreita kantarelleja 

(tai 2 dl kypsennettyjä)

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

1

paprika (punainen)

2 rkl

taco-mausteseosta 

(spice mix for taco)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

paprikajauhetta

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

1

valkuainen

100 g (3 dl)

juustoraastetta (emmental)

Kantarellipiirakka saa lisämakua tacomausteesta ja paprikasta.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 26-28 cm kokoista pyöreää piirakkavuokaa. Voitele sen pohja margariinilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata 100 g voita. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  3. Sekoita vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  4. Erottele keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen täytteeseen.
  5. Lisää jauhoseokseen sulatettu voi sekä keltuainen. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Taikinakerroksesta saa tulla ohut. Tämä taikina kannattaa levittää piirasvuokaan heti taikinan valmistuttua, kun rasva on vielä pehmeää.


Täyte 



  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika
  2. Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ja paloittele ne. Paista tuoreet, paloitellut kantarellit paistinpannulla kuivaksi (sienten neste irtoaa ja haihtuu pannulta).
  3. Lisää pannulle myös öljy, hienonnettu sipuli ja paprika. Kuullota niitä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät.
  4. Mausta kantarelli-paprika-sipuliseos taco-mausteseoksella, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  5. Levitä kantarelliseos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle noin puolet juustoraasteesta.
  6. Sekoita kermaviili, kananmuna ja valkuainen keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripotte pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilän päällä noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Katso täältä ohje keltuaisen ja valkuisen erotteluun. Tässä ohjeessa ei haittaa, jos erottelu ei onnistu täydellisesti. 
  • Jos teet kantarelli-tacopiirakan aiemmin kypsennetyistä kantarelleista, voit kuullottaa sipulin ja paprikan ensin öljyssä. Lisää kantarellit mukaan vasta ennen maustamista. 
  • Tähän piirakkaan sopivat hyvin myös pakastetut kantarellit. Jos niiden mukana on kovasti nestettä, haihduta se ensin pannulla, kuten tuoreita sieniä käyttäessäsi. 
  • Voit hyvin tehdä piirakan myös tuoreista herkkusienistä. Käytä kantarellien sijaan 300 g tuoreita herkkusieniä.


Katso myös

Seuraa meitä

Kantarelli-tacopiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1 pyöreä piiras (10 palaa)

25 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä herkullinen, texmex-maustettu kantarellipiirakka hurmaa myös 
aloittelevat sienten maistelijat.

Pohja

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita

1

keltuainen

Täyte

1 litra

tuoreita kantarelleja 

(tai 2 dl kypsennettyjä)

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

1

paprika (punainen)

2 rkl

taco-mausteseosta 

(spice mix for taco)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

paprikajauhetta

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

1

valkuainen

100 g (3 dl)

juustoraastetta (emmental)

Kantarellipiirakka saa lisämakua tacomausteesta ja paprikasta.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 26-28 cm kokoista pyöreää piirakkavuokaa. Voitele sen pohja margariinilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata 100 g voita. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  3. Sekoita vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  4. Erottele keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen täytteeseen.
  5. Lisää jauhoseokseen sulatettu voi sekä keltuainen. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Taikinakerroksesta saa tulla ohut. Tämä taikina kannattaa levittää piirasvuokaan heti taikinan valmistuttua, kun rasva on vielä pehmeää.


Täyte 



  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika
  2. Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ja paloittele ne. Paista tuoreet, paloitellut kantarellit paistinpannulla kuivaksi (sienten neste irtoaa ja haihtuu pannulta).
  3. Lisää pannulle myös öljy, hienonnettu sipuli ja paprika. Kuullota niitä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät.
  4. Mausta kantarelli-paprika-sipuliseos taco-mausteseoksella, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  5. Levitä kantarelliseos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle noin puolet juustoraasteesta.
  6. Sekoita kermaviili, kananmuna ja valkuainen keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripotte pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilän päällä noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Katso täältä ohje keltuaisen ja valkuisen erotteluun. Tässä ohjeessa ei haittaa, jos erottelu ei onnistu täydellisesti. 
  • Jos teet kantarelli-tacopiirakan aiemmin kypsennetyistä kantarelleista, voit kuullottaa sipulin ja paprikan ensin öljyssä. Lisää kantarellit mukaan vasta ennen maustamista. 
  • Tähän piirakkaan sopivat hyvin myös pakastetut kantarellit. Jos niiden mukana on kovasti nestettä, haihduta se ensin pannulla, kuten tuoreita sieniä käyttäessäsi. 
  • Voit hyvin tehdä piirakan myös tuoreista herkkusienistä. Käytä kantarellien sijaan 300 g tuoreita herkkusieniä.


Katso myös

Seuraa meitä

Kantarelli-tacopiirakka

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

1 pyöreä piiras (10 palaa)

25 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Tämä herkullinen, texmex-maustettu kantarellipiirakka hurmaa myös 
aloittelevat sienten maistelijat.

Pohja

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaurahiutaleita

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

leivinjauhetta

100 g

voita

1

keltuainen

Täyte

1 litra

tuoreita kantarelleja 

(tai 2 dl kypsennettyjä)

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

1

paprika (punainen)

2 rkl

taco-mausteseosta 

(spice mix for taco)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

paprikajauhetta

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

1

valkuainen

100 g (3 dl)

juustoraastetta (emmental)

Kantarellipiirakka saa lisämakua tacomausteesta ja paprikasta.

Ohje

  1. Käytä halkaisijaltaan 26-28 cm kokoista pyöreää piirakkavuokaa. Voitele sen pohja margariinilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata 100 g voita. Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua. 
  3. Sekoita vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  4. Erottele keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuainen täytteeseen.
  5. Lisää jauhoseokseen sulatettu voi sekä keltuainen. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi isolla lusikalla. 
  6. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille. Taikinakerroksesta saa tulla ohut. Tämä taikina kannattaa levittää piirasvuokaan heti taikinan valmistuttua, kun rasva on vielä pehmeää.


Täyte 



  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pilko paprika
  2. Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ja paloittele ne. Paista tuoreet, paloitellut kantarellit paistinpannulla kuivaksi (sienten neste irtoaa ja haihtuu pannulta).
  3. Lisää pannulle myös öljy, hienonnettu sipuli ja paprika. Kuullota niitä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät.
  4. Mausta kantarelli-paprika-sipuliseos taco-mausteseoksella, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  5. Levitä kantarelliseos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle noin puolet juustoraasteesta.
  6. Sekoita kermaviili, kananmuna ja valkuainen keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripotte pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilän päällä noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Katso täältä ohje keltuaisen ja valkuisen erotteluun. Tässä ohjeessa ei haittaa, jos erottelu ei onnistu täydellisesti. 
  • Jos teet kantarelli-tacopiirakan aiemmin kypsennetyistä kantarelleista, voit kuullottaa sipulin ja paprikan ensin öljyssä. Lisää kantarellit mukaan vasta ennen maustamista. 
  • Tähän piirakkaan sopivat hyvin myös pakastetut kantarellit. Jos niiden mukana on kovasti nestettä, haihduta se ensin pannulla, kuten tuoreita sieniä käyttäessäsi. 
  • Voit hyvin tehdä piirakan myös tuoreista herkkusienistä. Käytä kantarellien sijaan 300 g tuoreita herkkusieniä.


Katso myös