Seuraa meitä

Kanarisotto uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(9)

6 annosta

10 min (valmistelut) + 

1 h 10 min (uunissa)



Tämä helppo mutta herkullinen kanarisotto paistetaan uunissa. Kana ja riisi laitetaan vuokaan raakana, joten valmisteluihin kuluu tuskin kymmentäkään minuuttia. Lopuksi ruoka viimeistellään parmesaanin kaltaisella juustoraasteella. Jos et toivo selkeää mustapippurin makua, vähennä sen määrää. Pippuria voi tarvittaessa lisätä vielä valmiin ruoan pinnalle.

Ainekset      4:lle

3 dl

riisiä (pitkä riisi)

450 g

broilerin fileesuikaleita, hunajamarinoitu

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

2 tl

currya

1 tl

mustapippuria (tai maun mukaan vähemmän)

10 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

1 rkl

valkoviinietikkaa

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. grana padano)

Kanarisotto viimeistellään uunissa paistamisen jälkeen juustoraasteella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Sekoita reilunkokoisessa uunivuoassa (n. 20 x 30 cm) raaka riisi, raaka broileri, herne-maissi-paprika (ei tarvitse sulattaa), curry ja mustapippuri.
  3. Kuumenna 10 dl vettä kiehuvaksi. Liota kanaliemikuutio veden joukkoon. 
  4. Kaada kuuma liemi vuokaan muiden ainesten päälle. Lisää myös valkoviinietikka.
  5. Paista kanarisottoa uunissa 200 asteessa (alimmalla ritilätasolla) noin 1 tunti 10 minuuttia, tai kunnes ruoka on kypsää. 
  6. Raasta juusto. Lisää se ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua.


 

Vinkit


  • Jos kanarisoton pinta on kovin epätasainen, voit painella sitä tasaisemmaksi, jotta riisi peittyy nesteeseen (ainakin paistamisen alkuvaiheessa).
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.




Katso myös


Seuraa meitä

Kanarisotto uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(9)

6 annosta

10 min (valmistelut) + 

1 h 10 min (uunissa)



Tämä helppo mutta herkullinen kanarisotto paistetaan uunissa. Kana ja riisi laitetaan vuokaan raakana, joten valmisteluihin kuluu tuskin kymmentäkään minuuttia. Lopuksi ruoka viimeistellään parmesaanin kaltaisella juustoraasteella. Jos et toivo selkeää mustapippurin makua, vähennä sen määrää. Pippuria voi tarvittaessa lisätä vielä valmiin ruoan pinnalle.

Ainekset      4:lle

3 dl

riisiä (pitkä riisi)

450 g

broilerin fileesuikaleita, hunajamarinoitu

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

2 tl

currya

1 tl

mustapippuria (tai maun mukaan vähemmän)

10 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

1 rkl

valkoviinietikkaa

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. grana padano)

Kanarisotto viimeistellään uunissa paistamisen jälkeen juustoraasteella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Sekoita reilunkokoisessa uunivuoassa (n. 20 x 30 cm) raaka riisi, raaka broileri, herne-maissi-paprika (ei tarvitse sulattaa), curry ja mustapippuri.
  3. Kuumenna 10 dl vettä kiehuvaksi. Liota kanaliemikuutio veden joukkoon. 
  4. Kaada kuuma liemi vuokaan muiden ainesten päälle. Lisää myös valkoviinietikka.
  5. Paista kanarisottoa uunissa 200 asteessa (alimmalla ritilätasolla) noin 1 tunti 10 minuuttia, tai kunnes ruoka on kypsää. 
  6. Raasta juusto. Lisää se ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua.


 

Vinkit


  • Jos kanarisoton pinta on kovin epätasainen, voit painella sitä tasaisemmaksi, jotta riisi peittyy nesteeseen (ainakin paistamisen alkuvaiheessa).
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.




Katso myös


Seuraa meitä

Kanarisotto uunissa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(9)

6 annosta

10 min (valmistelut) + 

1 h 10 min (uunissa)



Tämä helppo mutta herkullinen kanarisotto paistetaan uunissa. Kana ja riisi laitetaan vuokaan raakana, joten valmisteluihin kuluu tuskin kymmentäkään minuuttia. Lopuksi ruoka viimeistellään parmesaanin kaltaisella juustoraasteella. Jos et toivo selkeää mustapippurin makua, vähennä sen määrää. Pippuria voi tarvittaessa lisätä vielä valmiin ruoan pinnalle.

Ainekset      4:lle

3 dl

riisiä (pitkä riisi)

450 g

broilerin fileesuikaleita, hunajamarinoitu

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

2 tl

currya

1 tl

mustapippuria (tai maun mukaan vähemmän)

10 dl

vettä

1

kanaliemikuutio

1 rkl

valkoviinietikkaa

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. grana padano)

Kanarisotto viimeistellään uunissa paistamisen jälkeen juustoraasteella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Sekoita reilunkokoisessa uunivuoassa (n. 20 x 30 cm) raaka riisi, raaka broileri, herne-maissi-paprika (ei tarvitse sulattaa), curry ja mustapippuri.
  3. Kuumenna 10 dl vettä kiehuvaksi. Liota kanaliemikuutio veden joukkoon. 
  4. Kaada kuuma liemi vuokaan muiden ainesten päälle. Lisää myös valkoviinietikka.
  5. Paista kanarisottoa uunissa 200 asteessa (alimmalla ritilätasolla) noin 1 tunti 10 minuuttia, tai kunnes ruoka on kypsää. 
  6. Raasta juusto. Lisää se ruoan joukkoon juuri ennen tarjoilua.


 

Vinkit


  • Jos kanarisoton pinta on kovin epätasainen, voit painella sitä tasaisemmaksi, jotta riisi peittyy nesteeseen (ainakin paistamisen alkuvaiheessa).
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.




Katso myös