Seuraa meitä

Kananugetit uunissa

Rated 4.461538461538462 stars out of 5
4.5
(26)

4 annosta

15 min valmistus +

15 min paistaminen


Gluteeniton


Itse tehdyt kananugetit maistuvat esimerkiksi curry- tai chilidipin kanssa. Voissa ja nachoissa pyörittelemisen jälkeen nugetit paistuvat maukkaiksi uunissa ilman uppopaistamista. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dipattavia kasviksia. 

Nugetit

4:lle

450 g

broilerin ohutleikkeitä

125 g (8 dl)

nachoja (tortilla chips tai nacho chips)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

Currydippi

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

1 tl

currya

1 tl

sokeria

0,25 tl

suolaa

Chilidippi

0,5 dl

makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

Kananugetit uunissa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Murskaa nachot sauvasekottimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä ja kansi), tai pussissa kaulimella (kuten juustokakun keksipohjassa). 
  3. Kaada nachomurska syvälle lautaselle. Sekoita joukkoon 0,5 tl suolaa.
  4. Leikkaa broilerin leikkeet noin 5 osaan / leike (reilun kokoisiksi paloiksi).
  5. Sulata 50 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  6. Kasta broilerinpalat ensin sulatettuun voihin, sitten nacho-murskaan. Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Paista nugetteja 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min (tarvittaessa muutama minuutti pidempään), kunnes broileri ei ole sisältäkään punertavaa.
  8. Tee kananugettien paistuessa valitsemasi dippikastike tai molemmat kastikkeet: Sekoita dipin /dippien ainekset keskenään. 

 

Vinkit


  • Nachojen sijaan voit käyttää 1,5 dl korppujauhoja. Korppujauhoihin voit sekoittaa 1 tl suolaa puolikkaan teelusikallisen sijaan.
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos teet molemmat dippikastikkeet, puolikkaat määrät kastikkeita riittävät 4:lle hengelle. Jos haluat dipata myös kasviksia, voit hyvin tehdä kokonaiset annokset molempia dippejä. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus. 
  • Tarjoa kananugettien lisäksi esimerkiksi raikkaita porkkana- ja kurkkusuikaleita. 





Katso myös

Seuraa meitä

Kananugetit uunissa

Rated 4.461538461538462 stars out of 5
4.5
(26)

4 annosta

15 min valmistus +

15 min paistaminen


Gluteeniton


Itse tehdyt kananugetit maistuvat esimerkiksi curry- tai chilidipin kanssa. Voissa ja nachoissa pyörittelemisen jälkeen nugetit paistuvat maukkaiksi uunissa ilman uppopaistamista. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dipattavia kasviksia. 

Nugetit

4:lle

450 g

broilerin ohutleikkeitä

125 g (8 dl)

nachoja (tortilla chips tai nacho chips)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

Currydippi

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

1 tl

currya

1 tl

sokeria

0,25 tl

suolaa

Chilidippi

0,5 dl

makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

Kananugetit uunissa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Murskaa nachot sauvasekottimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä ja kansi), tai pussissa kaulimella (kuten juustokakun keksipohjassa). 
  3. Kaada nachomurska syvälle lautaselle. Sekoita joukkoon 0,5 tl suolaa.
  4. Leikkaa broilerin leikkeet noin 5 osaan / leike (reilun kokoisiksi paloiksi).
  5. Sulata 50 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  6. Kasta broilerinpalat ensin sulatettuun voihin, sitten nacho-murskaan. Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Paista nugetteja 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min (tarvittaessa muutama minuutti pidempään), kunnes broileri ei ole sisältäkään punertavaa.
  8. Tee kananugettien paistuessa valitsemasi dippikastike tai molemmat kastikkeet: Sekoita dipin /dippien ainekset keskenään. 

 

Vinkit


  • Nachojen sijaan voit käyttää 1,5 dl korppujauhoja. Korppujauhoihin voit sekoittaa 1 tl suolaa puolikkaan teelusikallisen sijaan.
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos teet molemmat dippikastikkeet, puolikkaat määrät kastikkeita riittävät 4:lle hengelle. Jos haluat dipata myös kasviksia, voit hyvin tehdä kokonaiset annokset molempia dippejä. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus. 
  • Tarjoa kananugettien lisäksi esimerkiksi raikkaita porkkana- ja kurkkusuikaleita. 





Katso myös

Seuraa meitä

Kananugetit uunissa

Rated 4.461538461538462 stars out of 5
4.5
(26)

4 annosta

15 min valmistus +

15 min paistaminen


Gluteeniton


Itse tehdyt kananugetit maistuvat esimerkiksi curry- tai chilidipin kanssa. Voissa ja nachoissa pyörittelemisen jälkeen nugetit paistuvat maukkaiksi uunissa ilman uppopaistamista. Tarjoa lisäksi esimerkiksi dipattavia kasviksia. 

Nugetit

4:lle

450 g

broilerin ohutleikkeitä

125 g (8 dl)

nachoja (tortilla chips tai nacho chips)

0,5 tl

suolaa

50 g

voita (sulatettuna)

Currydippi

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

0,5 dl

majoneesia

1 tl

currya

1 tl

sokeria

0,25 tl

suolaa

Chilidippi

0,5 dl

makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)

2 dl (1 prk)

kermaviiliä

Kananugetit uunissa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Murskaa nachot sauvasekottimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä ja kansi), tai pussissa kaulimella (kuten juustokakun keksipohjassa). 
  3. Kaada nachomurska syvälle lautaselle. Sekoita joukkoon 0,5 tl suolaa.
  4. Leikkaa broilerin leikkeet noin 5 osaan / leike (reilun kokoisiksi paloiksi).
  5. Sulata 50 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  6. Kasta broilerinpalat ensin sulatettuun voihin, sitten nacho-murskaan. Laita ne pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Paista nugetteja 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min (tarvittaessa muutama minuutti pidempään), kunnes broileri ei ole sisältäkään punertavaa.
  8. Tee kananugettien paistuessa valitsemasi dippikastike tai molemmat kastikkeet: Sekoita dipin /dippien ainekset keskenään. 

 

Vinkit


  • Nachojen sijaan voit käyttää 1,5 dl korppujauhoja. Korppujauhoihin voit sekoittaa 1 tl suolaa puolikkaan teelusikallisen sijaan.
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos teet molemmat dippikastikkeet, puolikkaat määrät kastikkeita riittävät 4:lle hengelle. Jos haluat dipata myös kasviksia, voit hyvin tehdä kokonaiset annokset molempia dippejä. 
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus. 
  • Tarjoa kananugettien lisäksi esimerkiksi raikkaita porkkana- ja kurkkusuikaleita. 





Katso myös