Seuraa meitä

Kananmunakastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

3 annosta

15 min 



Tarjoa kananmunakastike esimerkiksi perunoiden tai makaronin kanssa.

Ainekset

3 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,75 tl 

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi


3 keitettyä kananmunaa

Kananmunakastike on nopea arkiruoka.

Ohje

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen).
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. 
  3. Anna seoksen kiehua noin minuutin ajan, sekoittele samalla. Varo, ettei jauho ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää maitoa ensin noin 1 dl. Sekoita hyvin pohjaa myöten, kunnes seos sakenee ja on tasaista. Lisää sitten maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.  
  5. Kun kastike kiehuu, pienennä lieden tehoa. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jos pidät valkopippurin mausta, voit lisätä sitä noin 0,25 tl, muutoin ripaus riittää.
  7. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Sekoita ne kananmunakastikkeen joukkoon tai tarjoa kastikkeen lisänä.




Vinkit


  • Kananmunien sijaan voit lisätä kastikkeen joukkoon esimerkiksi kinkkua.
  • Kananmunakastike sopii myös kastikkeeksi vaalealle kalalla. 


Katso myös

Seuraa meitä

Kananmunakastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

3 annosta

15 min 



Tarjoa kananmunakastike esimerkiksi perunoiden tai makaronin kanssa.

Ainekset

3 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,75 tl 

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi


3 keitettyä kananmunaa

Kananmunakastike on nopea arkiruoka.

Ohje

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen).
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. 
  3. Anna seoksen kiehua noin minuutin ajan, sekoittele samalla. Varo, ettei jauho ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää maitoa ensin noin 1 dl. Sekoita hyvin pohjaa myöten, kunnes seos sakenee ja on tasaista. Lisää sitten maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.  
  5. Kun kastike kiehuu, pienennä lieden tehoa. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jos pidät valkopippurin mausta, voit lisätä sitä noin 0,25 tl, muutoin ripaus riittää.
  7. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Sekoita ne kananmunakastikkeen joukkoon tai tarjoa kastikkeen lisänä.




Vinkit


  • Kananmunien sijaan voit lisätä kastikkeen joukkoon esimerkiksi kinkkua.
  • Kananmunakastike sopii myös kastikkeeksi vaalealle kalalla. 


Katso myös

Seuraa meitä

Kananmunakastike

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

3 annosta

15 min 



Tarjoa kananmunakastike esimerkiksi perunoiden tai makaronin kanssa.

Ainekset

3 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,75 tl 

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi


3 keitettyä kananmunaa

Kananmunakastike on nopea arkiruoka.

Ohje

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen).
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. 
  3. Anna seoksen kiehua noin minuutin ajan, sekoittele samalla. Varo, ettei jauho ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa.
  4. Lisää maitoa ensin noin 1 dl. Sekoita hyvin pohjaa myöten, kunnes seos sakenee ja on tasaista. Lisää sitten maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.  
  5. Kun kastike kiehuu, pienennä lieden tehoa. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jos pidät valkopippurin mausta, voit lisätä sitä noin 0,25 tl, muutoin ripaus riittää.
  7. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Sekoita ne kananmunakastikkeen joukkoon tai tarjoa kastikkeen lisänä.




Vinkit


  • Kananmunien sijaan voit lisätä kastikkeen joukkoon esimerkiksi kinkkua.
  • Kananmunakastike sopii myös kastikkeeksi vaalealle kalalla. 


Katso myös