Kanakastike uunissa

Rated 4.086538461538462 stars out of 5
4.1
(104)

6 annosta

10 min (valmistus) 

35 min (uunissa)

Kanakastike isollekin porukalle syntyy helposti uunissa.

Ainekset

6 annosta

700 g

broilerin fileesuikaleita 

(maustamaton)

2 tl

paprikajauhetta

2 tl

currya

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 tl

suolaa

2 rkl

vehnäjauhoja

- - -

1 prk (230/140 g)

ananasta (säilyke)

0,5 dl

vettä

250 ml 

(= 2,5 dl)

juustokermaa (juuston-makuinen ruokakerma)

Kanakastike onnistuu myös uunissa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön mielellään noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Laita broilerin suikaleet reilunkokoiseen uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). 
  4. Ripottele broilerin päälle hyvin sekoitellen paprikajauhe, curry, valkopippuri, suola ja vehnäjauhot. Odota, että uuni on kuumentunut 200 asteeseen.
  5. Paista maustettua broileria ensin 200 asteessa 15 min. Nosta vuoka uunista. Sekoita hyvin niin, että broilerin suikaleet irtoavat toisistaan. 
  6. Lisää valutettu ananas, vesi ja ruokakerma. 
  7. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on läpikypsää.




Vinkit


  • Voit korvata juustokerman tavallisella ruokakermalla: lisää kerman ohella noin 2 dl (70 g) juustoraastetta. 
  • Tämä kanakastike on paksuhkoa: lisää halutessasi nesteen määrää. Pidennä tällöin paistoaikaa tarpeen mukaan - paista broileri kypsäksi.
  • Broileri on läpikypsää, kun sitä halkaistaessa ei näy punertavaa lihaa. Testaa kypsyys vuoan keskeltä.
  • Uunissa paistetun kanakastikkeen kanssa sopivat esimerkiksi perunamuusi, riisi tai ohrahelmet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä kasviksia tai salaattia.


Kanakastike uunissa

Rated 4.086538461538462 stars out of 5
4.1
(104)

6 annosta

10 min (valmistus) 

35 min (uunissa)

Kanakastike isollekin porukalle syntyy helposti uunissa.

Ainekset

6 annosta

700 g

broilerin fileesuikaleita 

(maustamaton)

2 tl

paprikajauhetta

2 tl

currya

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 tl

suolaa

2 rkl

vehnäjauhoja

- - -

1 prk (230/140 g)

ananasta (säilyke)

0,5 dl

vettä

250 ml 

(= 2,5 dl)

juustokermaa (juuston-makuinen ruokakerma)

Kanakastike onnistuu myös uunissa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön mielellään noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Laita broilerin suikaleet reilunkokoiseen uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). 
  4. Ripottele broilerin päälle hyvin sekoitellen paprikajauhe, curry, valkopippuri, suola ja vehnäjauhot. Odota, että uuni on kuumentunut 200 asteeseen.
  5. Paista maustettua broileria ensin 200 asteessa 15 min. Nosta vuoka uunista. Sekoita hyvin niin, että broilerin suikaleet irtoavat toisistaan. 
  6. Lisää valutettu ananas, vesi ja ruokakerma. 
  7. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on läpikypsää.




Vinkit


  • Voit korvata juustokerman tavallisella ruokakermalla: lisää kerman ohella noin 2 dl (70 g) juustoraastetta. 
  • Tämä kanakastike on paksuhkoa: lisää halutessasi nesteen määrää. Pidennä tällöin paistoaikaa tarpeen mukaan - paista broileri kypsäksi.
  • Broileri on läpikypsää, kun sitä halkaistaessa ei näy punertavaa lihaa. Testaa kypsyys vuoan keskeltä.
  • Uunissa paistetun kanakastikkeen kanssa sopivat esimerkiksi perunamuusi, riisi tai ohrahelmet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä kasviksia tai salaattia.


Kanakastike uunissa

Rated 4.086538461538462 stars out of 5
4.1
(104)

6 annosta

10 min (valmistus) 

35 min (uunissa)

Kanakastike isollekin porukalle syntyy helposti uunissa.

Ainekset

6 annosta

700 g

broilerin fileesuikaleita 

(maustamaton)

2 tl

paprikajauhetta

2 tl

currya

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

1,5 tl

suolaa

2 rkl

vehnäjauhoja

- - -

1 prk (230/140 g)

ananasta (säilyke)

0,5 dl

vettä

250 ml 

(= 2,5 dl)

juustokermaa (juuston-makuinen ruokakerma)

Kanakastike onnistuu myös uunissa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön mielellään noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Laita broilerin suikaleet reilunkokoiseen uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). 
  4. Ripottele broilerin päälle hyvin sekoitellen paprikajauhe, curry, valkopippuri, suola ja vehnäjauhot. Odota, että uuni on kuumentunut 200 asteeseen.
  5. Paista maustettua broileria ensin 200 asteessa 15 min. Nosta vuoka uunista. Sekoita hyvin niin, että broilerin suikaleet irtoavat toisistaan. 
  6. Lisää valutettu ananas, vesi ja ruokakerma. 
  7. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes broileri on läpikypsää.




Vinkit


  • Voit korvata juustokerman tavallisella ruokakermalla: lisää kerman ohella noin 2 dl (70 g) juustoraastetta. 
  • Tämä kanakastike on paksuhkoa: lisää halutessasi nesteen määrää. Pidennä tällöin paistoaikaa tarpeen mukaan - paista broileri kypsäksi.
  • Broileri on läpikypsää, kun sitä halkaistaessa ei näy punertavaa lihaa. Testaa kypsyys vuoan keskeltä.
  • Uunissa paistetun kanakastikkeen kanssa sopivat esimerkiksi perunamuusi, riisi tai ohrahelmet. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyjä kasviksia tai salaattia.