Seuraa meitä

Kana-kantarellipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (12 kpl)

alle 30 min



Kun sienisatoa tulee reilusti tai pakastimessa riittää vielä syksyn satoa, on kiva saada vaihtelua sieniruokien valikoimaan. Kana-kantarellipihveissä broilerin jauheliha yhdistetään reiluun määrään kantarelleja.

Ainekset

12 kpl

400 g

broilerin jauhelihaa

1 litra

kantarelleja, tuore (tai 2 dl paistettuja sieniä)

2

kananmunaa

2 rkl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,3tl 

mustapippuria (rouhittu)

(1 dl

juustoraastetta)

Paistamiseen: voita ja öljyä

Kana-kantarellipihveissä on reilusti sieniä.

Ohje

  1. Ota broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. 
  2. Hienonna kantarellit. Paista niitä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste häviää. Jos käytät paistettuja kantarelleja, aloita kohdasta 3.
  3. Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, vesi, korppujauho, sipulijauhe, suola ja mustapippuri. Lisää halutessasi myös juustoraaste.
  4. Lisää raaka broilerin jauheliha sekä pieniksi paloiksi hienonnetut sienet. Sekoita kunnolla (esimerkiksi tukevalla isolla lusikalla). 



Paistaminen 


  1. Käytä kolollista lettupannua, jos sinulla on sellainen. Kuumenna paistinpannu.
  2. Laita pannulle voita (noin 0,5 tl /pihvi) sekä hieman öljyä. Lusikoi pihvimassaa kasoiksi suoraan paistinpannulle. Tasoita kasat noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. 
  3. Paista läpikypsiksi (noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta). Muista pienentää lieden tehoa, kun pihvit alkavat saada pohjasta väriä. 




Vinkit


  • Reilu puolet lieden maksimitehosta (esim. 4 / 6) on yleensä hyvä lämpötila näiden pihvien paistamiseen. Alenna lieden tehoa, kun pihvi alkaa saada sopivaa väriä.
  • Käsittele kypsiä pihvejä välineillä, jolla ei ole käsitelty raakaa broileria.
  • Tarjoa lisäksi vaikka perunoita ja kastiketta. Kokeile esimerkiksi kermaviili- tai sitruunakastiketta (ruokajakoti.fi/Sitruunakastike). 



Katso myös

Seuraa meitä

Kana-kantarellipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (12 kpl)

alle 30 min



Kun sienisatoa tulee reilusti tai pakastimessa riittää vielä syksyn satoa, on kiva saada vaihtelua sieniruokien valikoimaan. Kana-kantarellipihveissä broilerin jauheliha yhdistetään reiluun määrään kantarelleja.

Ainekset

12 kpl

400 g

broilerin jauhelihaa

1 litra

kantarelleja, tuore (tai 2 dl paistettuja sieniä)

2

kananmunaa

2 rkl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,3tl 

mustapippuria (rouhittu)

(1 dl

juustoraastetta)

Paistamiseen: voita ja öljyä

Kana-kantarellipihveissä on reilusti sieniä.

Ohje

  1. Ota broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. 
  2. Hienonna kantarellit. Paista niitä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste häviää. Jos käytät paistettuja kantarelleja, aloita kohdasta 3.
  3. Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, vesi, korppujauho, sipulijauhe, suola ja mustapippuri. Lisää halutessasi myös juustoraaste.
  4. Lisää raaka broilerin jauheliha sekä pieniksi paloiksi hienonnetut sienet. Sekoita kunnolla (esimerkiksi tukevalla isolla lusikalla). 



Paistaminen 


  1. Käytä kolollista lettupannua, jos sinulla on sellainen. Kuumenna paistinpannu.
  2. Laita pannulle voita (noin 0,5 tl /pihvi) sekä hieman öljyä. Lusikoi pihvimassaa kasoiksi suoraan paistinpannulle. Tasoita kasat noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. 
  3. Paista läpikypsiksi (noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta). Muista pienentää lieden tehoa, kun pihvit alkavat saada pohjasta väriä. 




Vinkit


  • Reilu puolet lieden maksimitehosta (esim. 4 / 6) on yleensä hyvä lämpötila näiden pihvien paistamiseen. Alenna lieden tehoa, kun pihvi alkaa saada sopivaa väriä.
  • Käsittele kypsiä pihvejä välineillä, jolla ei ole käsitelty raakaa broileria.
  • Tarjoa lisäksi vaikka perunoita ja kastiketta. Kokeile esimerkiksi kermaviili- tai sitruunakastiketta (ruokajakoti.fi/Sitruunakastike). 



Katso myös

Seuraa meitä

Kana-kantarellipihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

4 annosta (12 kpl)

alle 30 min



Kun sienisatoa tulee reilusti tai pakastimessa riittää vielä syksyn satoa, on kiva saada vaihtelua sieniruokien valikoimaan. Kana-kantarellipihveissä broilerin jauheliha yhdistetään reiluun määrään kantarelleja.

Ainekset

12 kpl

400 g

broilerin jauhelihaa

1 litra

kantarelleja, tuore (tai 2 dl paistettuja sieniä)

2

kananmunaa

2 rkl

vettä

0,5 dl

korppujauhoja

1 tl

sipulijauhetta

1 tl

suolaa

0,3tl 

mustapippuria (rouhittu)

(1 dl

juustoraastetta)

Paistamiseen: voita ja öljyä

Kana-kantarellipihveissä on reilusti sieniä.

Ohje

  1. Ota broilerin jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. 
  2. Hienonna kantarellit. Paista niitä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste häviää. Jos käytät paistettuja kantarelleja, aloita kohdasta 3.
  3. Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, vesi, korppujauho, sipulijauhe, suola ja mustapippuri. Lisää halutessasi myös juustoraaste.
  4. Lisää raaka broilerin jauheliha sekä pieniksi paloiksi hienonnetut sienet. Sekoita kunnolla (esimerkiksi tukevalla isolla lusikalla). 



Paistaminen 


  1. Käytä kolollista lettupannua, jos sinulla on sellainen. Kuumenna paistinpannu.
  2. Laita pannulle voita (noin 0,5 tl /pihvi) sekä hieman öljyä. Lusikoi pihvimassaa kasoiksi suoraan paistinpannulle. Tasoita kasat noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. 
  3. Paista läpikypsiksi (noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta). Muista pienentää lieden tehoa, kun pihvit alkavat saada pohjasta väriä. 




Vinkit


  • Reilu puolet lieden maksimitehosta (esim. 4 / 6) on yleensä hyvä lämpötila näiden pihvien paistamiseen. Alenna lieden tehoa, kun pihvi alkaa saada sopivaa väriä.
  • Käsittele kypsiä pihvejä välineillä, jolla ei ole käsitelty raakaa broileria.
  • Tarjoa lisäksi vaikka perunoita ja kastiketta. Kokeile esimerkiksi kermaviili- tai sitruunakastiketta (ruokajakoti.fi/Sitruunakastike). 



Katso myös