Kalavuoka seitistä

Rated 4.204545454545454 stars out of 5
4.2
(44)

4 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)


Gluteeniton



Samalla kun mausteinen kalavuoka paistuu uunissa, voit keittää vaikka perunat sen kaveriksi.

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

3

tomaattia

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

currya

0,75 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 dl (80 g)

juustoa raasteena (esim. emmental)

1 dl

ruokakermaa

Kalavuoka seitistä on helppo kalaruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese ja viipaloi tomaatit. Laita ne laakeaan uunivuokaan (noin 25 cm x 20 cm).
  3. Paloittele seiti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat vuokaan.
  4. Ripottele päälle paprikajauhe, curry, suola ja valkopippuri.
  5. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada 1 dl kermaa päälle.
  6. Paista kalavuokaa 200 asteessa, ritilällä uunin alaosassa, noin 40 minuuttia (tai kunnes kala on kypsää). 



Vinkit



  • Pääset kalan paloittelussa helpommalla, jos otat seitin hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön, tai muutamaa tuntia aiemmin jääkaappiin. 
  • Jos kala on vielä kovin jäistä, onnistut paloittelussa, kun kastat isoa leikkuuveistä kuumaan veteen.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Kalavuoan kaveriksi sopii erityisen hyvin perunat tai muusi.