Seuraa meitä

Kalakeitto seistä

Rated 4.6521739130434785 stars out of 5
4.7
(23)

4 annosta

10 min valmistus +

25 min kiehuminen


Gluteeniton


Kalakeitto syntyy tutuista aineksista!

Ainekset

4 annosta

400 g

pakasteseitiä

1 pieni

sipuli

2

porkkanaa

6

perunaa

7 dl

vettä

2

laakerinlehteä

1

kalaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

voita

2 dl

ruokakermaa

1 dl

tuoretta tilliä tai 

1 rkl kuivattua tilliä

(0,25 tl

suolaa)

Kalakeitto seistä on maukasta ruokaa.

Ohje

  1. Ota jäinen kala jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat.
  3. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi. Lisää laakerinlehdet ja kalaliemikuutio. Lisää myös sipuli, porkkanat ja perunat.
  4. Keitä noin 20 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu). Mausta  mustapippurilla.
  5. Paloittele kala kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia (joudut ehkä lisäämään lieden tehoa, jotta kalakeitto kiehuu taas).
  6. Lisää voi, ruokakerma ja tilli. Kiehauta.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.



Vinkit


  • Seiti on helpompi paloitella, kun otat sen tunniksi - pariksi jääkaappiin tai hetkeksi huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta. 
  • Jos joudut paloittelemaan kovin jäistä kalaa, kasta leikkuuveistä kuumaan veteen.
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Sen sijaan ne antavat liemeen makua. Nouki laakerinlehdet pois kalakeitosta ennen tarjoilua tai siirrä ne syrjään lautasella.


Katso myös

Seuraa meitä

Kalakeitto seistä

Rated 4.6521739130434785 stars out of 5
4.7
(23)

4 annosta

10 min valmistus +

25 min kiehuminen


Gluteeniton


Kalakeitto syntyy tutuista aineksista!

Ainekset

4 annosta

400 g

pakasteseitiä

1 pieni

sipuli

2

porkkanaa

6

perunaa

7 dl

vettä

2

laakerinlehteä

1

kalaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

voita

2 dl

ruokakermaa

1 dl

tuoretta tilliä tai 

1 rkl kuivattua tilliä

(0,25 tl

suolaa)

Kalakeitto seistä on maukasta ruokaa.

Ohje

  1. Ota jäinen kala jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat.
  3. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi. Lisää laakerinlehdet ja kalaliemikuutio. Lisää myös sipuli, porkkanat ja perunat.
  4. Keitä noin 20 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu). Mausta  mustapippurilla.
  5. Paloittele kala kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia (joudut ehkä lisäämään lieden tehoa, jotta kalakeitto kiehuu taas).
  6. Lisää voi, ruokakerma ja tilli. Kiehauta.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.



Vinkit


  • Seiti on helpompi paloitella, kun otat sen tunniksi - pariksi jääkaappiin tai hetkeksi huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta. 
  • Jos joudut paloittelemaan kovin jäistä kalaa, kasta leikkuuveistä kuumaan veteen.
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Sen sijaan ne antavat liemeen makua. Nouki laakerinlehdet pois kalakeitosta ennen tarjoilua tai siirrä ne syrjään lautasella.


Katso myös

Seuraa meitä

Kalakeitto seistä

Rated 4.6521739130434785 stars out of 5
4.7
(23)

4 annosta

10 min valmistus +

25 min kiehuminen


Gluteeniton


Kalakeitto syntyy tutuista aineksista!

Ainekset

4 annosta

400 g

pakasteseitiä

1 pieni

sipuli

2

porkkanaa

6

perunaa

7 dl

vettä

2

laakerinlehteä

1

kalaliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

voita

2 dl

ruokakermaa

1 dl

tuoretta tilliä tai 

1 rkl kuivattua tilliä

(0,25 tl

suolaa)

Kalakeitto seistä on maukasta ruokaa.

Ohje

  1. Ota jäinen kala jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat.
  3. Kuumenna 7 dl vettä kiehuvaksi. Lisää laakerinlehdet ja kalaliemikuutio. Lisää myös sipuli, porkkanat ja perunat.
  4. Keitä noin 20 min, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä (keitä miedolla lämmöllä kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu). Mausta  mustapippurilla.
  5. Paloittele kala kuutioiksi. Lisää kalapalat keittoon. Keitä vielä noin viisi minuuttia (joudut ehkä lisäämään lieden tehoa, jotta kalakeitto kiehuu taas).
  6. Lisää voi, ruokakerma ja tilli. Kiehauta.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.



Vinkit


  • Seiti on helpompi paloitella, kun otat sen tunniksi - pariksi jääkaappiin tai hetkeksi huoneenlämpöön ennen ruoanvalmistusta. 
  • Jos joudut paloittelemaan kovin jäistä kalaa, kasta leikkuuveistä kuumaan veteen.
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Sen sijaan ne antavat liemeen makua. Nouki laakerinlehdet pois kalakeitosta ennen tarjoilua tai siirrä ne syrjään lautasella.


Katso myös