Seuraa meitä

Kakkuvuoan voitelu

Jotta kumottava kakku irtoaa kauniisti vuoasta, kannattaa

kakkuvuoka voidella ja korppujauhottaa huolellisesti.

Kakkuvuoan voitelu

Tee näin:


1. Laitat nokare kiinteää margariinia (esimerkiksi leivontamargariinia) vuokaan. 


2. Voitele kakkuvuoan sisäpuoli margariinilla yhden käden sormia apuna käyttäen. Tarkista, että jokainen kohta on voideltu. Korppujauho ei tartu voitelemattomiin kohtiin (kypsä kakku sen sijaan tarttuu).


3. Ripottele korppujauhoja ensin vuoan reunoille ja yläosiin. Pohja korppujauhottuu lähes itsestään. 

Kakun leipominen

4. Karistele ylimääräiset, vuoasta irtoavat korppujauhot pois. Näin vuoan pohjalle ei jää paksua korppujauhokerrosta (mikä näyttäisi ikävältä kypsän kakun päällä). 


5. Älä koske korppujauhotetun vuoan sisäosiin enää käsin.



Vinkki


• Voit käyttää korppujauhojen sijaan vehnäjauhoja, jolloin kakun pinnasta tulee sileämpi. Karistele kuitenkin ylimääräinen jauho vuoasta huolellisesti. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kakkuvuoan voitelu

Jotta kumottava kakku irtoaa kauniisti vuoasta, kannattaa

kakkuvuoka voidella ja korppujauhottaa huolellisesti.

Kakkuvuoan voitelu

Tee näin:


1. Laitat nokare kiinteää margariinia (esimerkiksi leivontamargariinia) vuokaan. 


2. Voitele kakkuvuoan sisäpuoli margariinilla yhden käden sormia apuna käyttäen. Tarkista, että jokainen kohta on voideltu. Korppujauho ei tartu voitelemattomiin kohtiin (kypsä kakku sen sijaan tarttuu).


3. Ripottele korppujauhoja ensin vuoan reunoille ja yläosiin. Pohja korppujauhottuu lähes itsestään. 

Kakun leipominen

4. Karistele ylimääräiset, vuoasta irtoavat korppujauhot pois. Näin vuoan pohjalle ei jää paksua korppujauhokerrosta (mikä näyttäisi ikävältä kypsän kakun päällä). 


5. Älä koske korppujauhotetun vuoan sisäosiin enää käsin.



Vinkki


• Voit käyttää korppujauhojen sijaan vehnäjauhoja, jolloin kakun pinnasta tulee sileämpi. Karistele kuitenkin ylimääräinen jauho vuoasta huolellisesti. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kakkuvuoan voitelu

Jotta kumottava kakku irtoaa kauniisti vuoasta, kannattaa

kakkuvuoka voidella ja korppujauhottaa huolellisesti.

Kakkuvuoan voitelu

Tee näin:


1. Laitat nokare kiinteää margariinia (esimerkiksi leivontamargariinia) vuokaan. 


2. Voitele kakkuvuoan sisäpuoli margariinilla yhden käden sormia apuna käyttäen. Tarkista, että jokainen kohta on voideltu. Korppujauho ei tartu voitelemattomiin kohtiin (kypsä kakku sen sijaan tarttuu).


3. Ripottele korppujauhoja ensin vuoan reunoille ja yläosiin. Pohja korppujauhottuu lähes itsestään. 

Kakun leipominen

4. Karistele ylimääräiset, vuoasta irtoavat korppujauhot pois. Näin vuoan pohjalle ei jää paksua korppujauhokerrosta (mikä näyttäisi ikävältä kypsän kakun päällä). 


5. Älä koske korppujauhotetun vuoan sisäosiin enää käsin.



Vinkki


• Voit käyttää korppujauhojen sijaan vehnäjauhoja, jolloin kakun pinnasta tulee sileämpi. Karistele kuitenkin ylimääräinen jauho vuoasta huolellisesti. 



Katso myös