Seuraa meitä

Kahvijäätelö

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

10 minuuttia +

pakastaminen yön yli


Gluteeniton


Kahvijäätelössä maistuu myös Baileys-likööri. Jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta, mutta on silti kermaisen pehmeää.

Ainekset

0,5 dl

Baileys Irish Cream -kermalikööriä

2 rkl

pikakahvijauhetta

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa, makeutettu (kylmänä)

4 dl

kuohukermaa

Kahvijäätelö maustetaan Baileys-liköörillä.

Ohjeet

  1. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pikakahvijauhe. Sekoita, jotta pikakahvi liukenee likööriin. Ei haittaa, jos jauhe ei liukene täysin.
  2. Vaahdota kuohukerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi kermavaahdoksi (yleiskoneen vispilällä tai isossa kulhossa sähkövatkaimella).
  3. Yhdistä likööriseos vaahtoon ja sekoita. Sekoita vain hieman, jotta massa pysyy kuohkeana.
  4. Kaada jäätelömassa laakeaan astiaan (noin 1,5 litraa).
  5. Pakasta kahvijäätelöä vähintään yön yli.


Vinkit


  • Kerma ja kondensoitu maito vaahtoutuvat helpommin, jos kondensoitu maito on kylmää. Laita siis maitotiiviste jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä. Malta vaahdottaa seos kunnolla kuohkeaksi.
  • Käytä karamellisoimatonta, mutta makeutettua kondensoitua maitoa. Se löytyy yleensä kaupan säilykehyllystä.
  • Halutessasi voit vähentää kondensoidun maidon määrää ja käyttää sitä vain 3/4 purkillista (300 g). Näin kahvijäätelö on vähemmän makea, mutta rakenne edelleen pehmeä.
  • Jos säilytät jäätelöä pakastimessa seuraavaa päivää pitempään, peitä se esimerkiksi kelmulla tai kannella.




Katso myös 


Seuraa meitä

Kahvijäätelö

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

10 minuuttia +

pakastaminen yön yli


Gluteeniton


Kahvijäätelössä maistuu myös Baileys-likööri. Jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta, mutta on silti kermaisen pehmeää.

Ainekset

0,5 dl

Baileys Irish Cream -kermalikööriä

2 rkl

pikakahvijauhetta

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa, makeutettu (kylmänä)

4 dl

kuohukermaa

Kahvijäätelö maustetaan Baileys-liköörillä.

Ohjeet

  1. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pikakahvijauhe. Sekoita, jotta pikakahvi liukenee likööriin. Ei haittaa, jos jauhe ei liukene täysin.
  2. Vaahdota kuohukerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi kermavaahdoksi (yleiskoneen vispilällä tai isossa kulhossa sähkövatkaimella).
  3. Yhdistä likööriseos vaahtoon ja sekoita. Sekoita vain hieman, jotta massa pysyy kuohkeana.
  4. Kaada jäätelömassa laakeaan astiaan (noin 1,5 litraa).
  5. Pakasta kahvijäätelöä vähintään yön yli.


Vinkit


  • Kerma ja kondensoitu maito vaahtoutuvat helpommin, jos kondensoitu maito on kylmää. Laita siis maitotiiviste jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä. Malta vaahdottaa seos kunnolla kuohkeaksi.
  • Käytä karamellisoimatonta, mutta makeutettua kondensoitua maitoa. Se löytyy yleensä kaupan säilykehyllystä.
  • Halutessasi voit vähentää kondensoidun maidon määrää ja käyttää sitä vain 3/4 purkillista (300 g). Näin kahvijäätelö on vähemmän makea, mutta rakenne edelleen pehmeä.
  • Jos säilytät jäätelöä pakastimessa seuraavaa päivää pitempään, peitä se esimerkiksi kelmulla tai kannella.




Katso myös 


Seuraa meitä

Kahvijäätelö

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

6 annosta

10 minuuttia +

pakastaminen yön yli


Gluteeniton


Kahvijäätelössä maistuu myös Baileys-likööri. Jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta, mutta on silti kermaisen pehmeää.

Ainekset

0,5 dl

Baileys Irish Cream -kermalikööriä

2 rkl

pikakahvijauhetta

1 prk (397 g)

kondensoitua maitoa, makeutettu (kylmänä)

4 dl

kuohukermaa

Kahvijäätelö maustetaan Baileys-liköörillä.

Ohjeet

  1. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pikakahvijauhe. Sekoita, jotta pikakahvi liukenee likööriin. Ei haittaa, jos jauhe ei liukene täysin.
  2. Vaahdota kuohukerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi kermavaahdoksi (yleiskoneen vispilällä tai isossa kulhossa sähkövatkaimella).
  3. Yhdistä likööriseos vaahtoon ja sekoita. Sekoita vain hieman, jotta massa pysyy kuohkeana.
  4. Kaada jäätelömassa laakeaan astiaan (noin 1,5 litraa).
  5. Pakasta kahvijäätelöä vähintään yön yli.


Vinkit


  • Kerma ja kondensoitu maito vaahtoutuvat helpommin, jos kondensoitu maito on kylmää. Laita siis maitotiiviste jääkaappiin vaikka edellisenä päivänä. Malta vaahdottaa seos kunnolla kuohkeaksi.
  • Käytä karamellisoimatonta, mutta makeutettua kondensoitua maitoa. Se löytyy yleensä kaupan säilykehyllystä.
  • Halutessasi voit vähentää kondensoidun maidon määrää ja käyttää sitä vain 3/4 purkillista (300 g). Näin kahvijäätelö on vähemmän makea, mutta rakenne edelleen pehmeä.
  • Jos säilytät jäätelöä pakastimessa seuraavaa päivää pitempään, peitä se esimerkiksi kelmulla tai kannella.




Katso myös