Seuraa meitä

Kääretortun kääriminen

Kääretortun kääriminen onnistuu muutamilla nikseillä. Kurkkaa alta kuvalliset ohjeet!
Leivinpaperin irrottaminen kääretortun päältä.

Kaakaojauhe tuo tämän kääretortun pohjaan makua ja väriä. Kuvassa etualalla vaalea kääretorttupohja.

Paistetun pohjan kumoaminen



• Laita pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


• Ota kiinni uunissa olleesta leivinpaperista. Kumoa pohja rauhallisesti sokeroidulle leivinpaperille.


• Irrota uunissa ollut leivinpaperi kääretorttulevyn päältä varovasti. 


• Jos pohja on vielä lämmin, voit tarvittaessa sivellä kylmää vettä uunissa olleen leivinpaperin päälle, jotta paperi irtoaa kauniisti.

Kääretortun täytteet kannattaa levittää tasaisesti.

Viimeisenä käärittävään reunaan kannattaa levittää vähemmän täytettä.

Täyte


Täytä pohja pian kumoamisen jälkeen. Jos täytteessä on kermavaahtoa tai muuta lämpimässä sulavaa, täytä torttu vasta sitten, kun pohja on kunnolla jäähtynyt.



• Levitä täytteet kääretorttupohjan päälle. 


• Esimerkiksi hillon voit levittää koko pohjalevylle. Jos täytettä on paksulti, jätä viimeisenä rullattava reuna vähemmälle täytteelle, jotta täyte ei pursuile ulos kääretorttua kääriessä (ks. kuva).


• Kääretorttu kääritään yleensä pitkältä sivulta (kuten kuvissa), mutta voit aloittaa käärimisen myös lyhyeltä sivulta. Tällöin viipaleita tulee vähemmän, mutta ne ovat isompia.

Kääri kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen.

Kääretortun käärimisessä kannattaa hyödyntää leivinpaperia.

Näin onnistut



• Taita kääriminen alulle sormin, tarvittaessa leivinpaperia apuna käyttäen. Tee tiivis alku - kuitenkin niin, että täyte ei pursuile, vaan jää kääretortun sisään. 

 

• Kääri sitten kääretorttu loppuun leivinpaperia apuna käyttäen. 


• Aseta torttu saumapuoli alaspäin.


Säilytä kääretorttu saumapuoli alaspäin.

Kääri kääretorttu leivinpaperiin, jos et tarjoa sitä heti.

Vinkit



• Jos et tarjoa kääretorttua heti, kääri se leivinpaperin sisään. Laita kääretorttu jääkaappiin, jos täytteissä on käytetty kermaa tai muita kylmäsäilytystä vaativia tuotteita.


• Usein kääretorttu mehevöityy säilytyksen aikana, kun se on pakattu tiiviisti.

  

• Muun muassa vaaahdotus (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto), paistoaika ja jauhojen määrä vaikuttavat siihen, kuinka pohjan kääriminen onnistuu. Mittaa pohjan ainekset tarkasti ja testaa kypsyys tarvittaessa puutikulla - kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kääretortun kääriminen

Kääretortun kääriminen onnistuu muutamilla nikseillä. Kurkkaa alta kuvalliset ohjeet!
Leivinpaperin irrottaminen kääretortun päältä.

Kaakaojauhe tuo tämän kääretortun pohjaan makua ja väriä. Kuvassa etualalla vaalea kääretorttupohja.

Paistetun pohjan kumoaminen



• Laita pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


• Ota kiinni uunissa olleesta leivinpaperista. Kumoa pohja rauhallisesti sokeroidulle leivinpaperille.


• Irrota uunissa ollut leivinpaperi kääretorttulevyn päältä varovasti. 


• Jos pohja on vielä lämmin, voit tarvittaessa sivellä kylmää vettä uunissa olleen leivinpaperin päälle, jotta paperi irtoaa kauniisti.

Kääretortun täytteet kannattaa levittää tasaisesti.

Viimeisenä käärittävään reunaan kannattaa levittää vähemmän täytettä.

Täyte


Täytä pohja pian kumoamisen jälkeen. Jos täytteessä on kermavaahtoa tai muuta lämpimässä sulavaa, täytä torttu vasta sitten, kun pohja on kunnolla jäähtynyt.



• Levitä täytteet kääretorttupohjan päälle. 


• Esimerkiksi hillon voit levittää koko pohjalevylle. Jos täytettä on paksulti, jätä viimeisenä rullattava reuna vähemmälle täytteelle, jotta täyte ei pursuile ulos kääretorttua kääriessä (ks. kuva).


• Kääretorttu kääritään yleensä pitkältä sivulta (kuten kuvissa), mutta voit aloittaa käärimisen myös lyhyeltä sivulta. Tällöin viipaleita tulee vähemmän, mutta ne ovat isompia.

Kääri kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen.

Kääretortun käärimisessä kannattaa hyödyntää leivinpaperia.

Näin onnistut



• Taita kääriminen alulle sormin, tarvittaessa leivinpaperia apuna käyttäen. Tee tiivis alku - kuitenkin niin, että täyte ei pursuile, vaan jää kääretortun sisään. 

 

• Kääri sitten kääretorttu loppuun leivinpaperia apuna käyttäen. 


• Aseta torttu saumapuoli alaspäin.


Säilytä kääretorttu saumapuoli alaspäin.

Kääri kääretorttu leivinpaperiin, jos et tarjoa sitä heti.

Vinkit



• Jos et tarjoa kääretorttua heti, kääri se leivinpaperin sisään. Laita kääretorttu jääkaappiin, jos täytteissä on käytetty kermaa tai muita kylmäsäilytystä vaativia tuotteita.


• Usein kääretorttu mehevöityy säilytyksen aikana, kun se on pakattu tiiviisti.

  

• Muun muassa vaaahdotus (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto), paistoaika ja jauhojen määrä vaikuttavat siihen, kuinka pohjan kääriminen onnistuu. Mittaa pohjan ainekset tarkasti ja testaa kypsyys tarvittaessa puutikulla - kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa. 



Katso myös


Seuraa meitä

Kääretortun kääriminen

Kääretortun kääriminen onnistuu muutamilla nikseillä. Kurkkaa alta kuvalliset ohjeet!
Leivinpaperin irrottaminen kääretortun päältä.

Kaakaojauhe tuo tämän kääretortun pohjaan makua ja väriä. Kuvassa etualalla vaalea kääretorttupohja.

Paistetun pohjan kumoaminen



• Laita pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 0,5 rkl sokeria. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.


• Ota kiinni uunissa olleesta leivinpaperista. Kumoa pohja rauhallisesti sokeroidulle leivinpaperille.


• Irrota uunissa ollut leivinpaperi kääretorttulevyn päältä varovasti. 


• Jos pohja on vielä lämmin, voit tarvittaessa sivellä kylmää vettä uunissa olleen leivinpaperin päälle, jotta paperi irtoaa kauniisti.

Kääretortun täytteet kannattaa levittää tasaisesti.

Viimeisenä käärittävään reunaan kannattaa levittää vähemmän täytettä.

Täyte


Täytä pohja pian kumoamisen jälkeen. Jos täytteessä on kermavaahtoa tai muuta lämpimässä sulavaa, täytä torttu vasta sitten, kun pohja on kunnolla jäähtynyt.



• Levitä täytteet kääretorttupohjan päälle. 


• Esimerkiksi hillon voit levittää koko pohjalevylle. Jos täytettä on paksulti, jätä viimeisenä rullattava reuna vähemmälle täytteelle, jotta täyte ei pursuile ulos kääretorttua kääriessä (ks. kuva).


• Kääretorttu kääritään yleensä pitkältä sivulta (kuten kuvissa), mutta voit aloittaa käärimisen myös lyhyeltä sivulta. Tällöin viipaleita tulee vähemmän, mutta ne ovat isompia.

Kääri kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen.

Kääretortun käärimisessä kannattaa hyödyntää leivinpaperia.

Näin onnistut



• Taita kääriminen alulle sormin, tarvittaessa leivinpaperia apuna käyttäen. Tee tiivis alku - kuitenkin niin, että täyte ei pursuile, vaan jää kääretortun sisään. 

 

• Kääri sitten kääretorttu loppuun leivinpaperia apuna käyttäen. 


• Aseta torttu saumapuoli alaspäin.


Säilytä kääretorttu saumapuoli alaspäin.

Kääri kääretorttu leivinpaperiin, jos et tarjoa sitä heti.

Vinkit



• Jos et tarjoa kääretorttua heti, kääri se leivinpaperin sisään. Laita kääretorttu jääkaappiin, jos täytteissä on käytetty kermaa tai muita kylmäsäilytystä vaativia tuotteita.


• Usein kääretorttu mehevöityy säilytyksen aikana, kun se on pakattu tiiviisti.

  

• Muun muassa vaaahdotus (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto), paistoaika ja jauhojen määrä vaikuttavat siihen, kuinka pohjan kääriminen onnistuu. Mittaa pohjan ainekset tarkasti ja testaa kypsyys tarvittaessa puutikulla - kypsä taikina ei tartu puutikkuun pohjaa kokeiltaessa. 



Katso myös