12 - 16 palaa / kääretorttu
20 min valmistus +
10 min paistaminen
+ jäähtyminen
Vaalea kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,75 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.
Ohje (vaalea kääretorttupohja)
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä.
Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.
Kaakaoinen kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhoa (tumma sokeriton)
1 tl
leivinjauhetta
Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.
Ohje (kaakaoinen pohja)
Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa):
2 dl vadelmahilloa
200 g vadelmatuorejuustoa
1 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.
Mausteinen porkkanapohja
3
kananmunaa
1,25 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
0,5 tl
kardemummaa (jauhettu)
1 (100 g)
porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)
Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.
Ohje (porkkanapohja)
Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu.
Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.
12 - 16 palaa / kääretorttu
20 min valmistus +
10 min paistaminen
+ jäähtyminen
Vaalea kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,75 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.
Ohje (vaalea kääretorttupohja)
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä.
Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.
Kaakaoinen kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhoa (tumma sokeriton)
1 tl
leivinjauhetta
Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.
Ohje (kaakaoinen pohja)
Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa):
2 dl vadelmahilloa
200 g vadelmatuorejuustoa
1 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.
Mausteinen porkkanapohja
3
kananmunaa
1,25 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
0,5 tl
kardemummaa (jauhettu)
1 (100 g)
porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)
Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.
Ohje (porkkanapohja)
Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu.
Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.
12 - 16 palaa / kääretorttu
20 min valmistus +
10 min paistaminen
+ jäähtyminen
Vaalea kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,75 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.
Ohje (vaalea kääretorttupohja)
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä.
Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.
Kaakaoinen kääretorttupohja
4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
- - -
0,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhoa (tumma sokeriton)
1 tl
leivinjauhetta
Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.
Ohje (kaakaoinen pohja)
Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa):
2 dl vadelmahilloa
200 g vadelmatuorejuustoa
1 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.
Mausteinen porkkanapohja
3
kananmunaa
1,25 dl
sokeria
- - -
0,75 dl
vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)
0,5 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
0,5 tl
kardemummaa (jauhettu)
1 (100 g)
porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)
Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.
Ohje (porkkanapohja)
Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu.
Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.