Seuraa meitä

Kääretorttupohja kolmella tapaa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

12 - 16 palaa / kääretorttu

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen

Kääretorttupohjan ohje taipuu eri versioiksi! Katso mitä tarvitset tehdäksesi tavallisen vaalean, kaakaoisen tai porkkanaisen pohjan. 

Kääretortusta on helppo tehdä gluteeniton vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. 

Vaalea kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Erilaisia kääretorttupohjia täyttämistä odottamassa.

Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.

Ohje (vaalea kääretorttupohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (tarkempi ohje: ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kääretorttupohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä. 


Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.



Kaakaoinen kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhoa (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Kaakaolla maustettu kääretorttupohja on tumma.

Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.

Ohje (kaakaoinen pohja)

Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.



Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa): 



2 dl vadelmahilloa

200 g vadelmatuorejuustoa

1 rkl sokeria

2 dl vispikermaa


Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.



Mausteinen porkkanapohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.

Ohje (porkkanapohja)

  1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu


Kääretorttupohjan maun voi päättää täytteiden mukaan.

Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.

Kurkkaa vinkit kääretortun käärimiseen ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kääretorttupohja kolmella tapaa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

12 - 16 palaa / kääretorttu

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen

Kääretorttupohjan ohje taipuu eri versioiksi! Katso mitä tarvitset tehdäksesi tavallisen vaalean, kaakaoisen tai porkkanaisen pohjan. 

Kääretortusta on helppo tehdä gluteeniton vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. 

Vaalea kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Erilaisia kääretorttupohjia täyttämistä odottamassa.

Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.

Ohje (vaalea kääretorttupohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (tarkempi ohje: ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kääretorttupohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä. 


Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.



Kaakaoinen kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhoa (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Kaakaolla maustettu kääretorttupohja on tumma.

Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.

Ohje (kaakaoinen pohja)

Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.



Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa): 



2 dl vadelmahilloa

200 g vadelmatuorejuustoa

1 rkl sokeria

2 dl vispikermaa


Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.



Mausteinen porkkanapohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.

Ohje (porkkanapohja)

  1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu


Kääretorttupohjan maun voi päättää täytteiden mukaan.

Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.

Kurkkaa vinkit kääretortun käärimiseen ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen.




Katso myös


Seuraa meitä

Kääretorttupohja kolmella tapaa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(6)

12 - 16 palaa / kääretorttu

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen

Kääretorttupohjan ohje taipuu eri versioiksi! Katso mitä tarvitset tehdäksesi tavallisen vaalean, kaakaoisen tai porkkanaisen pohjan. 

Kääretortusta on helppo tehdä gluteeniton vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. 

Vaalea kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,75 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Erilaisia kääretorttupohjia täyttämistä odottamassa.

Kumottu vaalea kääretorttupohja kuvan vasemmassa reunassa.

Ohje (vaalea kääretorttupohja)

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella (tarkempi ohje: ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kääretorttupohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille hieman jäähtyneenä. 


Yksinkertaisimmillaan voit täyttää kääretortun hillolla tai marmeladilla. Kokeile myös kermavaahtoa, erimakuisia rahkoja tai tuorejuustoja, marjoja tai karkkirouheita.



Kaakaoinen kääretorttupohja

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

- - -

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhoa (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Kaakaolla maustettu kääretorttupohja on tumma.

Kumoa ja täytä kääretorttupohja jäähtyneenä, kääri se sitten rullalle.

Ohje (kaakaoinen pohja)

Valmista kaakao-kääretorttupohja samaan tapaan kuin vaalea pohja (ks. ohje yllä). Korvaa osa vehnäjauhoista ja perunajauhoista kaakaojauheella. Gluteenittoman pohjan teet korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.



Tee kääretorttupohjaan esimerkiksi vadelmatäyte (kuvassa): 



2 dl vadelmahilloa

200 g vadelmatuorejuustoa

1 rkl sokeria

2 dl vispikermaa


Levitä vadelmahillo kumotulle, jäähtyneelle pohjalle. Sekoita vadelmatuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Levitä tuorejuustotäyte hillon päälle.



Mausteinen porkkanapohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoa)

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Kuohkea muna-sokerivaahto on kääretortun onnistumisen edellytys.

Ohje (porkkanapohja)

  1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Porkkanapohjalle sopii esimerkiksi tuorejuustotäyte. Kurkkaa ohje: ruokajakoti.fi/Porkkanakakku-kääretorttu


Kääretorttupohjan maun voi päättää täytteiden mukaan.

Kuvassa vaalea kääretorttupohja appelsiinitäytteellä, kaakaoinen pohja vadelmatäytteellä ja porkkanakakku-kääretorttu.

Kurkkaa vinkit kääretortun käärimiseen ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen.




Katso myös