Seuraa meitä

Kaalilaatikko soijarouheella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30 min (valmistelut) +

1 h 30 min (uunissa) 


Kasvisruoka, Gluteeniton


Herkullinen kaalilaatikko valmistuu soijarouheesta ilman lihaa. Jos ruoan ei tarvitse olla kasvisruokaa, voit käyttää kasvisliemikuution sijaan lihaliemikuution.

Ainekset

5 annosta

1,3 kg

keräkaalia (valkokaali)

1

iso sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

8 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio (tai lihaliemikuutio)

1,5 dl

puuroriisiä

1,5 dl

soijarouhetta (tumma)

0,5 dl

siirappia

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

voita tai margariinia

LisäksiPuolukkahilloa

Kaalilaatikko saa soijarouheesta proteiinia sekä makua.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on vähintään 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Laita isoon kattilaan öljy, kaali, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sekoitellen muutamia minuutteja niin, että kaali pehmenee hieman, mutta ei ruskistu. 
  4. Lisää vesi, murusteltu liemikuutio, riisi, soijarouhe ja siirappi.
  5. Anna kiehua noin 15 min (hiljalleen kannen alla), sekoita välillä. 
  6. Lisää mausteet: meirami, oregano, mustapippuri ja soijakastike. Sekoita. 
  7. Kaada seos uunivuokaan. Leikkaa kaalilaatikon pinnalle reilusti voita lastuina. 
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1,5 tuntia. Peitä vuoka kevyesti leivinpaperilla tai foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa (tarkista, että leivinpaperi ei osu uunin vastuksiin).



Vinkit


  • Tumma soijarouhe antaa kaalilaatikolle jauhelihan kaltaista ulkonäköä ja tuo ruokaan hieman ilmettä, mutta voit halutessasi käyttää myös vaaleaa soijarouhetta. 
  • Jos haluat tehdä vegaanista ruokaa, käytä voin sijasta maidotonta margariinia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoile soijarouhe-kaalilaatikko puolukkahillon kanssa.



Katso myös

Seuraa meitä

Kaalilaatikko soijarouheella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30 min (valmistelut) +

1 h 30 min (uunissa) 


Kasvisruoka, Gluteeniton


Herkullinen kaalilaatikko valmistuu soijarouheesta ilman lihaa. Jos ruoan ei tarvitse olla kasvisruokaa, voit käyttää kasvisliemikuution sijaan lihaliemikuution.

Ainekset

5 annosta

1,3 kg

keräkaalia (valkokaali)

1

iso sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

8 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio (tai lihaliemikuutio)

1,5 dl

puuroriisiä

1,5 dl

soijarouhetta (tumma)

0,5 dl

siirappia

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

voita tai margariinia

LisäksiPuolukkahilloa

Kaalilaatikko saa soijarouheesta proteiinia sekä makua.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on vähintään 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Laita isoon kattilaan öljy, kaali, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sekoitellen muutamia minuutteja niin, että kaali pehmenee hieman, mutta ei ruskistu. 
  4. Lisää vesi, murusteltu liemikuutio, riisi, soijarouhe ja siirappi.
  5. Anna kiehua noin 15 min (hiljalleen kannen alla), sekoita välillä. 
  6. Lisää mausteet: meirami, oregano, mustapippuri ja soijakastike. Sekoita. 
  7. Kaada seos uunivuokaan. Leikkaa kaalilaatikon pinnalle reilusti voita lastuina. 
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1,5 tuntia. Peitä vuoka kevyesti leivinpaperilla tai foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa (tarkista, että leivinpaperi ei osu uunin vastuksiin).



Vinkit


  • Tumma soijarouhe antaa kaalilaatikolle jauhelihan kaltaista ulkonäköä ja tuo ruokaan hieman ilmettä, mutta voit halutessasi käyttää myös vaaleaa soijarouhetta. 
  • Jos haluat tehdä vegaanista ruokaa, käytä voin sijasta maidotonta margariinia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoile soijarouhe-kaalilaatikko puolukkahillon kanssa.



Katso myös

Seuraa meitä

Kaalilaatikko soijarouheella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

30 min (valmistelut) +

1 h 30 min (uunissa) 


Kasvisruoka, Gluteeniton


Herkullinen kaalilaatikko valmistuu soijarouheesta ilman lihaa. Jos ruoan ei tarvitse olla kasvisruokaa, voit käyttää kasvisliemikuution sijaan lihaliemikuution.

Ainekset

5 annosta

1,3 kg

keräkaalia (valkokaali)

1

iso sipuli

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

- - -

8 dl

vettä

1

kasvisliemikuutio (tai lihaliemikuutio)

1,5 dl

puuroriisiä

1,5 dl

soijarouhetta (tumma)

0,5 dl

siirappia

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

soijakastiketta

2 rkl

voita tai margariinia

LisäksiPuolukkahilloa

Kaalilaatikko saa soijarouheesta proteiinia sekä makua.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Varaa uunivuoka, jonka koko on vähintään 20 x 25 cm tai halkaisija 25 cm.
  2. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Laita isoon kattilaan öljy, kaali, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sekoitellen muutamia minuutteja niin, että kaali pehmenee hieman, mutta ei ruskistu. 
  4. Lisää vesi, murusteltu liemikuutio, riisi, soijarouhe ja siirappi.
  5. Anna kiehua noin 15 min (hiljalleen kannen alla), sekoita välillä. 
  6. Lisää mausteet: meirami, oregano, mustapippuri ja soijakastike. Sekoita. 
  7. Kaada seos uunivuokaan. Leikkaa kaalilaatikon pinnalle reilusti voita lastuina. 
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1,5 tuntia. Peitä vuoka kevyesti leivinpaperilla tai foliolla paistamisen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa (tarkista, että leivinpaperi ei osu uunin vastuksiin).



Vinkit


  • Tumma soijarouhe antaa kaalilaatikolle jauhelihan kaltaista ulkonäköä ja tuo ruokaan hieman ilmettä, mutta voit halutessasi käyttää myös vaaleaa soijarouhetta. 
  • Jos haluat tehdä vegaanista ruokaa, käytä voin sijasta maidotonta margariinia.
  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoile soijarouhe-kaalilaatikko puolukkahillon kanssa.



Katso myös