Seuraa meitä

Kaalikeitto jauhelihasta

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

6 annosta

25 min valmistus +

1 tunti haudutus


Gluteeniton


Kaalikeitto on kevyt ruoka, joka maistuu lämmitettynä seuraavanakin päivänä.

Ainekset

6 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg 

kaalia (valkokaali)

3

porkkanaa

2 rkl + 1 rkl

rypsiöljyä

1,5 litraa

vettä

400 g

tomaattimurskaa

1

lihaliemikuutio

3

laakerinlehteä

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

meiramia (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

siirappia

1 rkl

soijakastiketta

1

sipuli

Kaalikeitto jauhelihasta on perinteinen soppa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja paloittele se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa 2 rkl öljyä, kaali ja porkkanat. Kuullota niitä noin 5 minuuttia. Pienennä lieden tehoa ja sekoittele pohjaa myöten, jotta kaali ei mustu.
  4. Lisää kattilaan vesi ja tomaattimurska. 
  5. Lisää myös mausteet: lihaliemikuutio, laakerinlehdet, oregano, meirami, paprikajauhe, mustapippuri, suola, siirappi ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Hienonna sipuli.
  7. Paista jauheliha (1 rkl öljyä paistinpannulle). Lisää paistamisen loppuvaiheessa myös sipuli. Lisää jauheliha-sipuliseos keiton joukkoon.
  8. Pienennä lieden tehoa, kun keitto kiehuu. Anna kaalikeiton hautua kannen alla hiljalleen kiehuen noin tunnin ajan.




Vinkit


  • Koko annos keittoa vaatii reilun kokoisen, noin 5 litran kattilan. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois kaalikeitosta viimeistään lautasella.


Katso myös

Seuraa meitä

Kaalikeitto jauhelihasta

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

6 annosta

25 min valmistus +

1 tunti haudutus


Gluteeniton


Kaalikeitto on kevyt ruoka, joka maistuu lämmitettynä seuraavanakin päivänä.

Ainekset

6 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg 

kaalia (valkokaali)

3

porkkanaa

2 rkl + 1 rkl

rypsiöljyä

1,5 litraa

vettä

400 g

tomaattimurskaa

1

lihaliemikuutio

3

laakerinlehteä

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

meiramia (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

siirappia

1 rkl

soijakastiketta

1

sipuli

Kaalikeitto jauhelihasta on perinteinen soppa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja paloittele se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa 2 rkl öljyä, kaali ja porkkanat. Kuullota niitä noin 5 minuuttia. Pienennä lieden tehoa ja sekoittele pohjaa myöten, jotta kaali ei mustu.
  4. Lisää kattilaan vesi ja tomaattimurska. 
  5. Lisää myös mausteet: lihaliemikuutio, laakerinlehdet, oregano, meirami, paprikajauhe, mustapippuri, suola, siirappi ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Hienonna sipuli.
  7. Paista jauheliha (1 rkl öljyä paistinpannulle). Lisää paistamisen loppuvaiheessa myös sipuli. Lisää jauheliha-sipuliseos keiton joukkoon.
  8. Pienennä lieden tehoa, kun keitto kiehuu. Anna kaalikeiton hautua kannen alla hiljalleen kiehuen noin tunnin ajan.




Vinkit


  • Koko annos keittoa vaatii reilun kokoisen, noin 5 litran kattilan. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois kaalikeitosta viimeistään lautasella.


Katso myös

Seuraa meitä

Kaalikeitto jauhelihasta

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

6 annosta

25 min valmistus +

1 tunti haudutus


Gluteeniton


Kaalikeitto on kevyt ruoka, joka maistuu lämmitettynä seuraavanakin päivänä.

Ainekset

6 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg 

kaalia (valkokaali)

3

porkkanaa

2 rkl + 1 rkl

rypsiöljyä

1,5 litraa

vettä

400 g

tomaattimurskaa

1

lihaliemikuutio

3

laakerinlehteä

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

meiramia (kuivattu)

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

2 rkl

siirappia

1 rkl

soijakastiketta

1

sipuli

Kaalikeitto jauhelihasta on perinteinen soppa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja paloittele se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna reilun kokoisessa kattilassa 2 rkl öljyä, kaali ja porkkanat. Kuullota niitä noin 5 minuuttia. Pienennä lieden tehoa ja sekoittele pohjaa myöten, jotta kaali ei mustu.
  4. Lisää kattilaan vesi ja tomaattimurska. 
  5. Lisää myös mausteet: lihaliemikuutio, laakerinlehdet, oregano, meirami, paprikajauhe, mustapippuri, suola, siirappi ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Hienonna sipuli.
  7. Paista jauheliha (1 rkl öljyä paistinpannulle). Lisää paistamisen loppuvaiheessa myös sipuli. Lisää jauheliha-sipuliseos keiton joukkoon.
  8. Pienennä lieden tehoa, kun keitto kiehuu. Anna kaalikeiton hautua kannen alla hiljalleen kiehuen noin tunnin ajan.




Vinkit


  • Koko annos keittoa vaatii reilun kokoisen, noin 5 litran kattilan. 
  • Laakerinlehtiä ei ole tarkoitus syödä. Nouki ne pois kaalikeitosta viimeistään lautasella.


Katso myös