Seuraa meitä

Kaakaokakkupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Kakkupohja saa makua ja väriä kaakaojauheesta. Katso alta myös gluteeniton muunnos.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


korppujauhoa



Kostutukseen: 


1-2 dl esim. maitoa tai maitokahvia

Täytekakkupohja saa väriä kaakaojauheesta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeasi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista kaakaokakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos se odottaa täyttämistä seuraavaan päivään.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa ennen täyttämistä. Täytteistä riipuen kakku vaatii yhteensä noin 1-2 dl kostuketta.
  • Kuvassa koristelua odottava kahden suklaan pupukakku
  • Gluteeniton kakkupohja
    • Korvaa 1,5 dl vehnäjauhoja näin: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai) ja 0,5 dl perunajauhoja.
    • Käytä gluteenittomia korppujauhoja.



Katso myös


Seuraa meitä

Kaakaokakkupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Kakkupohja saa makua ja väriä kaakaojauheesta. Katso alta myös gluteeniton muunnos.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


korppujauhoa



Kostutukseen: 


1-2 dl esim. maitoa tai maitokahvia

Täytekakkupohja saa väriä kaakaojauheesta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeasi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista kaakaokakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos se odottaa täyttämistä seuraavaan päivään.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa ennen täyttämistä. Täytteistä riipuen kakku vaatii yhteensä noin 1-2 dl kostuketta.
  • Kuvassa koristelua odottava kahden suklaan pupukakku
  • Gluteeniton kakkupohja
    • Korvaa 1,5 dl vehnäjauhoja näin: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai) ja 0,5 dl perunajauhoja.
    • Käytä gluteenittomia korppujauhoja.



Katso myös


Seuraa meitä

Kaakaokakkupohja

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 munan kakkupohja

(täytettyä kakkua noin 12:lle)

20 min (valmistus) 

35 min (paistaminen) 


Kakkupohja saa makua ja väriä kaakaojauheesta. Katso alta myös gluteeniton muunnos.

Ainekset

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Voiteluun: 


margariinia


korppujauhoa



Kostutukseen: 


1-2 dl esim. maitoa tai maitokahvia

Täytekakkupohja saa väriä kaakaojauheesta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm) margariinilla ja korppujauhota se (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Riko kananmunat toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeasi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto).
  5. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon, sekoita varovasti esimerkiksi kaapimella, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista kaakaokakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.



Vinkit


  • Kakkupohja kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä seuraavana päivänä. Peitä kakkupohja esimerkiksi kakkukuvulla tai kelmulla, jos se odottaa täyttämistä seuraavaan päivään.
  • Muista kostuttaa kakkupohjaa ennen täyttämistä. Täytteistä riipuen kakku vaatii yhteensä noin 1-2 dl kostuketta.
  • Kuvassa koristelua odottava kahden suklaan pupukakku
  • Gluteeniton kakkupohja
    • Korvaa 1,5 dl vehnäjauhoja näin: 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea, esim. Sunnuntai) ja 0,5 dl perunajauhoja.
    • Käytä gluteenittomia korppujauhoja.



Katso myös