Juustosämpylät kuivahiivalla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

20 kpl

alle 2 tuntia

Nämä juustosämpylät leivotaan kuivahiivalla. Valitse juusto mielesi mukaan - saat sämpylöihin enemmän makua, kun valitset voimakkaan makuisen juuston (esim. emmental).

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss (à 11 g)

kuivahiivaa

5 dl

vettä

1 rkl

sokeria

- - -

1,25 tl

suolaa

n. 7 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (3 dl)

juustoraastetta

Pinnalle


maitoa (voiteluun) 

50 g juustoraastetta

Nämä juustosämpylät kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi isossa kulhossa noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen, mutta ei kuumalta). 
  2. Yhdistä 4 desiä vehnäjauhoja ja 2 pussia kuivahiivaa toisessa astiassa.
  3. Lisää jauho-hiivaseos veteen. Lisää myös sokeri. Sekoita hyvin. Anna tämän löysän taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Taikinaan tulee vaahtomainen rakenne, kun hiiva alkaa toimia. 
  4. (Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperit. Raasta juusto tarvittaessa.)
  5. Lisää taikinaan suola ja hieman vehnäjauhoja. Sekoita voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  6. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä (tai yleiskoneella). Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  7. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  8. Lisää juustoraaste (100 g) ja vaivaa se taikinan joukkoon.  



Paistaminen ja muotoilu 



  1. Jaa taikina 20 osaan. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään tai käsiin. Pyöritä sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
  2. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Voitele sämpylät maidolla juuri ennen paistamista ja ripottele päälle juustoraastetta. 
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-13 minuuttia, tai kunnes juustosämpylöiden väri on kauniin ruskea.


Juustosämpylät kuivahiivalla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

20 kpl

alle 2 tuntia

Nämä juustosämpylät leivotaan kuivahiivalla. Valitse juusto mielesi mukaan - saat sämpylöihin enemmän makua, kun valitset voimakkaan makuisen juuston (esim. emmental).

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss (à 11 g)

kuivahiivaa

5 dl

vettä

1 rkl

sokeria

- - -

1,25 tl

suolaa

n. 7 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (3 dl)

juustoraastetta

Pinnalle


maitoa (voiteluun) 

50 g juustoraastetta

Nämä juustosämpylät kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi isossa kulhossa noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen, mutta ei kuumalta). 
  2. Yhdistä 4 desiä vehnäjauhoja ja 2 pussia kuivahiivaa toisessa astiassa.
  3. Lisää jauho-hiivaseos veteen. Lisää myös sokeri. Sekoita hyvin. Anna tämän löysän taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Taikinaan tulee vaahtomainen rakenne, kun hiiva alkaa toimia. 
  4. (Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperit. Raasta juusto tarvittaessa.)
  5. Lisää taikinaan suola ja hieman vehnäjauhoja. Sekoita voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  6. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä (tai yleiskoneella). Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  7. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  8. Lisää juustoraaste (100 g) ja vaivaa se taikinan joukkoon.  



Paistaminen ja muotoilu 



  1. Jaa taikina 20 osaan. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään tai käsiin. Pyöritä sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
  2. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Voitele sämpylät maidolla juuri ennen paistamista ja ripottele päälle juustoraastetta. 
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-13 minuuttia, tai kunnes juustosämpylöiden väri on kauniin ruskea.


Juustosämpylät kuivahiivalla

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

20 kpl

alle 2 tuntia

Nämä juustosämpylät leivotaan kuivahiivalla. Valitse juusto mielesi mukaan - saat sämpylöihin enemmän makua, kun valitset voimakkaan makuisen juuston (esim. emmental).

Ainekset

20 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

2 pss (à 11 g)

kuivahiivaa

5 dl

vettä

1 rkl

sokeria

- - -

1,25 tl

suolaa

n. 7 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (3 dl)

juustoraastetta

Pinnalle


maitoa (voiteluun) 

50 g juustoraastetta

Nämä juustosämpylät kohotetaan kuivahiivalla.

Ohje

  1. Lämmitä vesi isossa kulhossa noin 42 asteiseksi (tuntuu hieman lämpimältä käteen, mutta ei kuumalta). 
  2. Yhdistä 4 desiä vehnäjauhoja ja 2 pussia kuivahiivaa toisessa astiassa.
  3. Lisää jauho-hiivaseos veteen. Lisää myös sokeri. Sekoita hyvin. Anna tämän löysän taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Taikinaan tulee vaahtomainen rakenne, kun hiiva alkaa toimia. 
  4. (Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperit. Raasta juusto tarvittaessa.)
  5. Lisää taikinaan suola ja hieman vehnäjauhoja. Sekoita voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla.
  6. Vaivaa taikinaa yhdellä kädellä (tai yleiskoneella). Lisää jauhoja vähitellen vaivaamisen aikana. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  7. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  8. Lisää juustoraaste (100 g) ja vaivaa se taikinan joukkoon.  



Paistaminen ja muotoilu 



  1. Jaa taikina 20 osaan. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään tai käsiin. Pyöritä sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle.
  2. Kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Voitele sämpylät maidolla juuri ennen paistamista ja ripottele päälle juustoraastetta. 
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-13 minuuttia, tai kunnes juustosämpylöiden väri on kauniin ruskea.