Seuraa meitä

Juustokakku lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(6)

6 annosta

25 min (+ mahdollinen hyytyminen)

Valkosuklaa-juustokakku valmistuu laseihin ilman liivatetta. Vaihtele pinnalle tulevia hedelmiä tai marjoja vuodenajan mukaan.

Pohjalle

90 g

keksejä (esim. 6 kpl digestive-keksejä)

1 rkl (15 g)

margariinia

Juustokakkumousse

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,25 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

2 dl

vispikermaa

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

Lisäksi hedelmiä tai marjoja


Esim. kiiviä, ananaskirsikoita, granaattiomenan siemeniä, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-juustokakku on helppo tehdä lasiin.

Ohjeet

  1. Murskaa keksit (kuten keksipohjan ohjeessa). Sulata margariini. Sekoita ne keskenään.
  2. Jaa keksinmuruseos kuuden lasin pohjalle.   
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri (sekoita esim. lusikalla).
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa on melkein sulanut. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista.
  7. Lisää valkosuklaaseos tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana kaataen. Sekoita samalla esim. lusikalla. (Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Näin massa pysyy kuohkeampana.)
  8. Annostele juustokakkumousse laseihin keksinmurujen päälle.
  9. Kuori ja paloittele hedelmät tarvitaessa. Asettele hedelmät tai marjat moussen päälle juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit 


  • Digestive-keksien sijaan voit hyvin käyttää esimerkiksi kaurakeksejä.
  • Jäähtyvä valkosuklaa hyydyttää moussea. Jos haluat varmistaa, että marjat ja hedelmät pysyvät juustokakun pinnalla, anna moussen hyytyä laseissa jääkaapissa parin tunnin ajan ennen koristelua.
  • Jos et tarjoile juustokakkua heti, kannattaa lasit peittää esimerkiksi kelmulla ja säilyttää jääkaapissa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Juustokakku lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(6)

6 annosta

25 min (+ mahdollinen hyytyminen)

Valkosuklaa-juustokakku valmistuu laseihin ilman liivatetta. Vaihtele pinnalle tulevia hedelmiä tai marjoja vuodenajan mukaan.

Pohjalle

90 g

keksejä (esim. 6 kpl digestive-keksejä)

1 rkl (15 g)

margariinia

Juustokakkumousse

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,25 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

2 dl

vispikermaa

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

Lisäksi hedelmiä tai marjoja


Esim. kiiviä, ananaskirsikoita, granaattiomenan siemeniä, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-juustokakku on helppo tehdä lasiin.

Ohjeet

  1. Murskaa keksit (kuten keksipohjan ohjeessa). Sulata margariini. Sekoita ne keskenään.
  2. Jaa keksinmuruseos kuuden lasin pohjalle.   
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri (sekoita esim. lusikalla).
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa on melkein sulanut. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista.
  7. Lisää valkosuklaaseos tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana kaataen. Sekoita samalla esim. lusikalla. (Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Näin massa pysyy kuohkeampana.)
  8. Annostele juustokakkumousse laseihin keksinmurujen päälle.
  9. Kuori ja paloittele hedelmät tarvitaessa. Asettele hedelmät tai marjat moussen päälle juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit 


  • Digestive-keksien sijaan voit hyvin käyttää esimerkiksi kaurakeksejä.
  • Jäähtyvä valkosuklaa hyydyttää moussea. Jos haluat varmistaa, että marjat ja hedelmät pysyvät juustokakun pinnalla, anna moussen hyytyä laseissa jääkaapissa parin tunnin ajan ennen koristelua.
  • Jos et tarjoile juustokakkua heti, kannattaa lasit peittää esimerkiksi kelmulla ja säilyttää jääkaapissa. 




Katso myös


Seuraa meitä

Juustokakku lasissa

Rated 5 stars out of 5
5.0
(6)

6 annosta

25 min (+ mahdollinen hyytyminen)

Valkosuklaa-juustokakku valmistuu laseihin ilman liivatetta. Vaihtele pinnalle tulevia hedelmiä tai marjoja vuodenajan mukaan.

Pohjalle

90 g

keksejä (esim. 6 kpl digestive-keksejä)

1 rkl (15 g)

margariinia

Juustokakkumousse

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,25 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

2 dl

vispikermaa

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

Lisäksi hedelmiä tai marjoja


Esim. kiiviä, ananaskirsikoita, granaattiomenan siemeniä, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-juustokakku on helppo tehdä lasiin.

Ohjeet

  1. Murskaa keksit (kuten keksipohjan ohjeessa). Sulata margariini. Sekoita ne keskenään.
  2. Jaa keksinmuruseos kuuden lasin pohjalle.   
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri (sekoita esim. lusikalla).
  4. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa on melkein sulanut. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista.
  7. Lisää valkosuklaaseos tuorejuusto-kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana kaataen. Sekoita samalla esim. lusikalla. (Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Näin massa pysyy kuohkeampana.)
  8. Annostele juustokakkumousse laseihin keksinmurujen päälle.
  9. Kuori ja paloittele hedelmät tarvitaessa. Asettele hedelmät tai marjat moussen päälle juuri ennen tarjoilua. 



Vinkit 


  • Digestive-keksien sijaan voit hyvin käyttää esimerkiksi kaurakeksejä.
  • Jäähtyvä valkosuklaa hyydyttää moussea. Jos haluat varmistaa, että marjat ja hedelmät pysyvät juustokakun pinnalla, anna moussen hyytyä laseissa jääkaapissa parin tunnin ajan ennen koristelua.
  • Jos et tarjoile juustokakkua heti, kannattaa lasit peittää esimerkiksi kelmulla ja säilyttää jääkaapissa. 




Katso myös