Seuraa meitä

Juustoinen uuniseiti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

4 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)



Uuniseiti kuorrutetaan tässä ohjeessa juustokastikkeella. 

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

- - -

2 rkl (30 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

2 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. keskivahva gouda)

Uuniseiti kuorrutetaan juustoisella kastikkeella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Paloittele seiti kuutioiksi (n. 2 x 2 cm). Laita kalapalat uunivuokaan (vuoan koko noin 25 cm x 20 cm). Ripottele kalan päälle noin 0,5 tl suolaa ja sitruunapippuria.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hyvin noin minuutin ajan (älä ruskista). Lisää 1 dl maitoa ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää maitoa 1 dl kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää juusto. Sekoita.
  6. Kaada juustokastike kalapalojen päälle. 
  7. Paista juustoista uuniseitiä 200 asteessa (uunin alaosassa ritilän päällä) noin 40 minuuttia (tai kunnes kala on kypsää). 



Vinkit


  • Pääset kalan paloittelussa helpommalla, jos otat seitin hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön tai muutamaa tuntia ennen ruoanvalmistusta jääkaappiin. Ohjeen paistoaika on laskettu noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön otetulle kalalle.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseiti esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa ja salaatin kanssa.




Katso myös 



Seuraa meitä

Juustoinen uuniseiti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

4 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)



Uuniseiti kuorrutetaan tässä ohjeessa juustokastikkeella. 

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

- - -

2 rkl (30 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

2 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. keskivahva gouda)

Uuniseiti kuorrutetaan juustoisella kastikkeella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Paloittele seiti kuutioiksi (n. 2 x 2 cm). Laita kalapalat uunivuokaan (vuoan koko noin 25 cm x 20 cm). Ripottele kalan päälle noin 0,5 tl suolaa ja sitruunapippuria.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hyvin noin minuutin ajan (älä ruskista). Lisää 1 dl maitoa ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää maitoa 1 dl kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää juusto. Sekoita.
  6. Kaada juustokastike kalapalojen päälle. 
  7. Paista juustoista uuniseitiä 200 asteessa (uunin alaosassa ritilän päällä) noin 40 minuuttia (tai kunnes kala on kypsää). 



Vinkit


  • Pääset kalan paloittelussa helpommalla, jos otat seitin hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön tai muutamaa tuntia ennen ruoanvalmistusta jääkaappiin. Ohjeen paistoaika on laskettu noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön otetulle kalalle.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseiti esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa ja salaatin kanssa.




Katso myös 



Seuraa meitä

Juustoinen uuniseiti

Rated 4 stars out of 5
4.0
(6)

4 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)



Uuniseiti kuorrutetaan tässä ohjeessa juustokastikkeella. 

Ainekset

4 annosta

400 g 

pakasteseitiä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

- - -

2 rkl (30 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

2 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. keskivahva gouda)

Uuniseiti kuorrutetaan juustoisella kastikkeella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Paloittele seiti kuutioiksi (n. 2 x 2 cm). Laita kalapalat uunivuokaan (vuoan koko noin 25 cm x 20 cm). Ripottele kalan päälle noin 0,5 tl suolaa ja sitruunapippuria.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hyvin noin minuutin ajan (älä ruskista). Lisää 1 dl maitoa ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää maitoa 1 dl kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää juusto. Sekoita.
  6. Kaada juustokastike kalapalojen päälle. 
  7. Paista juustoista uuniseitiä 200 asteessa (uunin alaosassa ritilän päällä) noin 40 minuuttia (tai kunnes kala on kypsää). 



Vinkit


  • Pääset kalan paloittelussa helpommalla, jos otat seitin hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön tai muutamaa tuntia ennen ruoanvalmistusta jääkaappiin. Ohjeen paistoaika on laskettu noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön otetulle kalalle.
  • Seiti on kypsää, kun sen väri on muuttunut harmahtavasta valkoisemmaksi ja kala lohkeilee helposti esimerkiksi haarukalla kokeiltaessa.
  • Tarjoa uuniseiti esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa ja salaatin kanssa.




Katso myös