Seuraa meitä

Juustoinen lihamakaronilaatikko

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta

15 min (valmistus) +

50 min (uunissa)

Juusto tuo makaronilaatikkoon makua ja mehevyyttä. Lisää osa juustoraasteesta vuokaan makaronien joukkoon ja loput pinnalle.

Makaronien keittäminen

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi

2

kananmunaa

6 dl

maitoa

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

Juustoinen lihamakaronilaatikko on arkiruokien suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna vesi, lisää suola ja keitä makaronit kypsiksi (noin 7 min), sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Kuullota jauhelihan joukossa myös hienonnettu sipuli. Mausta jauheliha suolalla, oreganolla ja valkopippurilla.
  5. Sekoita kananmunat ja maito keskenään.
  6. Yhdistä puolet makaroneista ja jauheliha uunivuoassa. Lisää puolet juustoraasteesta. Kaada päälle loput makaronit sekä munamaito. Ripottele loppu juustoraaste lihamakaronilaatikon pinnalle.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.




Vinkit



  • Valitse ruokaan noin 30 % rasvaa sisältävä juusto (esimerkiksi emmental tai kermajuusto).
  • Juustoinen lihamakaronilaatikko on tehty (kuvassa) halkaisijaltaan 30 cm vuokaan (tai 25 x 28 cm). Ainekset mahtuvat myös hieman pienempään vuokaan.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta ja uunin lämpötilasta.
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös


Seuraa meitä

Juustoinen lihamakaronilaatikko

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta

15 min (valmistus) +

50 min (uunissa)

Juusto tuo makaronilaatikkoon makua ja mehevyyttä. Lisää osa juustoraasteesta vuokaan makaronien joukkoon ja loput pinnalle.

Makaronien keittäminen

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi

2

kananmunaa

6 dl

maitoa

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

Juustoinen lihamakaronilaatikko on arkiruokien suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna vesi, lisää suola ja keitä makaronit kypsiksi (noin 7 min), sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Kuullota jauhelihan joukossa myös hienonnettu sipuli. Mausta jauheliha suolalla, oreganolla ja valkopippurilla.
  5. Sekoita kananmunat ja maito keskenään.
  6. Yhdistä puolet makaroneista ja jauheliha uunivuoassa. Lisää puolet juustoraasteesta. Kaada päälle loput makaronit sekä munamaito. Ripottele loppu juustoraaste lihamakaronilaatikon pinnalle.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.




Vinkit



  • Valitse ruokaan noin 30 % rasvaa sisältävä juusto (esimerkiksi emmental tai kermajuusto).
  • Juustoinen lihamakaronilaatikko on tehty (kuvassa) halkaisijaltaan 30 cm vuokaan (tai 25 x 28 cm). Ainekset mahtuvat myös hieman pienempään vuokaan.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta ja uunin lämpötilasta.
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös


Seuraa meitä

Juustoinen lihamakaronilaatikko

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

6 annosta

15 min (valmistus) +

50 min (uunissa)

Juusto tuo makaronilaatikkoon makua ja mehevyyttä. Lisää osa juustoraasteesta vuokaan makaronien joukkoon ja loput pinnalle.

Makaronien keittäminen

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Lisäksi

2

kananmunaa

6 dl

maitoa

- - - 

150 g (4 dl)

juustoraastetta 

Juustoinen lihamakaronilaatikko on arkiruokien suosikki.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna vesi, lisää suola ja keitä makaronit kypsiksi (noin 7 min), sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Kuullota jauhelihan joukossa myös hienonnettu sipuli. Mausta jauheliha suolalla, oreganolla ja valkopippurilla.
  5. Sekoita kananmunat ja maito keskenään.
  6. Yhdistä puolet makaroneista ja jauheliha uunivuoassa. Lisää puolet juustoraasteesta. Kaada päälle loput makaronit sekä munamaito. Ripottele loppu juustoraaste lihamakaronilaatikon pinnalle.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.




Vinkit



  • Valitse ruokaan noin 30 % rasvaa sisältävä juusto (esimerkiksi emmental tai kermajuusto).
  • Juustoinen lihamakaronilaatikko on tehty (kuvassa) halkaisijaltaan 30 cm vuokaan (tai 25 x 28 cm). Ainekset mahtuvat myös hieman pienempään vuokaan.
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta ja uunin lämpötilasta.
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös