Seuraa meitä

Juustohyrrät

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

40 kpl 

alle tunti

Juustohyrrät eli juustokiekot sopivat hyvin kahvipöydän pikkusuolaisiksi. Sekoitettava kermaviilipohjainen taikina on helppo tehdä ja myös täyte valmistuu vähällä vaivalla.

Taikina

40 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

200

kermaviiliä (1 prk)

200 g

voita tai leivontamargariinia

Täyte

0,5

kananmuna

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

0,5

paprika (punainen)

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta silppuna

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

Voiteluun


puolikas (0,5) kananmuna

Kinkkuhyrrät eli kinkkukiekot sopivat juhlien kahvipöytään.

Ohje

  1. Sulata voi valmiiksi, jätä odottamaan.
  2. Mittaa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhoon. Sekoita. 
  3. Lisää kermaviili sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi "palloksi". Älä sekoita ylimääräistä. (Jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman vettä. Jos taikina on liian tahmaista, anna sen levätä hetki jääkaapissa).



Täyte


  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tarvitset myös kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  2. Riko kananmuna ja sekoita sen rakenne rikki. Käytä puolet kananmunasta täytteeseen (ja puolet voiteluun). 
  3. Pese paprika ja silppua puolikas paprika pieniksi paloiksi. Yhdistä täytteen ainekset (puolikas kananmuna, juustoraaste, paprika, persilja ja mustapippuri). 



Muotoilu ja paistaminen


  1. Kauli taikina kahdessa osassa: Jaa taikina puoliksi. Kauli toisesta osasta noin 30 x 30 cm levy. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  2. Levitä puolet täytteestä levylle. Kääri levy tiukasti rullalle.
  3. Käännä saumakohta pöytään päin. Leikkaa rulla noin 1,5 cm levyisiksi paloiksi. 
  4. Siirrä palat pellille leivinpaperin päälle (leikattu reuna ylöspäin, jotta muodostuu pyöreitä kiekkoja). Leivo loput taikinasta vastaavasti.
  5. Voitele kiekot kananmunalla juuri ennen paistamista.   
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-13 minuuttia, kunnes juustohyrrät saavat väriä.


Katso myös

Seuraa meitä

Juustohyrrät

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

40 kpl 

alle tunti

Juustohyrrät eli juustokiekot sopivat hyvin kahvipöydän pikkusuolaisiksi. Sekoitettava kermaviilipohjainen taikina on helppo tehdä ja myös täyte valmistuu vähällä vaivalla.

Taikina

40 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

200

kermaviiliä (1 prk)

200 g

voita tai leivontamargariinia

Täyte

0,5

kananmuna

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

0,5

paprika (punainen)

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta silppuna

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

Voiteluun


puolikas (0,5) kananmuna

Kinkkuhyrrät eli kinkkukiekot sopivat juhlien kahvipöytään.

Ohje

  1. Sulata voi valmiiksi, jätä odottamaan.
  2. Mittaa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhoon. Sekoita. 
  3. Lisää kermaviili sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi "palloksi". Älä sekoita ylimääräistä. (Jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman vettä. Jos taikina on liian tahmaista, anna sen levätä hetki jääkaapissa).



Täyte


  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tarvitset myös kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  2. Riko kananmuna ja sekoita sen rakenne rikki. Käytä puolet kananmunasta täytteeseen (ja puolet voiteluun). 
  3. Pese paprika ja silppua puolikas paprika pieniksi paloiksi. Yhdistä täytteen ainekset (puolikas kananmuna, juustoraaste, paprika, persilja ja mustapippuri). 



Muotoilu ja paistaminen


  1. Kauli taikina kahdessa osassa: Jaa taikina puoliksi. Kauli toisesta osasta noin 30 x 30 cm levy. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  2. Levitä puolet täytteestä levylle. Kääri levy tiukasti rullalle.
  3. Käännä saumakohta pöytään päin. Leikkaa rulla noin 1,5 cm levyisiksi paloiksi. 
  4. Siirrä palat pellille leivinpaperin päälle (leikattu reuna ylöspäin, jotta muodostuu pyöreitä kiekkoja). Leivo loput taikinasta vastaavasti.
  5. Voitele kiekot kananmunalla juuri ennen paistamista.   
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-13 minuuttia, kunnes juustohyrrät saavat väriä.


Katso myös

Seuraa meitä

Juustohyrrät

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

40 kpl 

alle tunti

Juustohyrrät eli juustokiekot sopivat hyvin kahvipöydän pikkusuolaisiksi. Sekoitettava kermaviilipohjainen taikina on helppo tehdä ja myös täyte valmistuu vähällä vaivalla.

Taikina

40 kpl

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

200

kermaviiliä (1 prk)

200 g

voita tai leivontamargariinia

Täyte

0,5

kananmuna

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

0,5

paprika (punainen)

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta silppuna

0,3 tl

mustapippuria (rouhittu)

Voiteluun


puolikas (0,5) kananmuna

Kinkkuhyrrät eli kinkkukiekot sopivat juhlien kahvipöytään.

Ohje

  1. Sulata voi valmiiksi, jätä odottamaan.
  2. Mittaa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhoon. Sekoita. 
  3. Lisää kermaviili sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi "palloksi". Älä sekoita ylimääräistä. (Jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman vettä. Jos taikina on liian tahmaista, anna sen levätä hetki jääkaapissa).



Täyte


  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tarvitset myös kaksi peltiä ja leivinpaperia.
  2. Riko kananmuna ja sekoita sen rakenne rikki. Käytä puolet kananmunasta täytteeseen (ja puolet voiteluun). 
  3. Pese paprika ja silppua puolikas paprika pieniksi paloiksi. Yhdistä täytteen ainekset (puolikas kananmuna, juustoraaste, paprika, persilja ja mustapippuri). 



Muotoilu ja paistaminen


  1. Kauli taikina kahdessa osassa: Jaa taikina puoliksi. Kauli toisesta osasta noin 30 x 30 cm levy. Käytä apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  2. Levitä puolet täytteestä levylle. Kääri levy tiukasti rullalle.
  3. Käännä saumakohta pöytään päin. Leikkaa rulla noin 1,5 cm levyisiksi paloiksi. 
  4. Siirrä palat pellille leivinpaperin päälle (leikattu reuna ylöspäin, jotta muodostuu pyöreitä kiekkoja). Leivo loput taikinasta vastaavasti.
  5. Voitele kiekot kananmunalla juuri ennen paistamista.   
  6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-13 minuuttia, kunnes juustohyrrät saavat väriä.


Katso myös