Joulutorttu - malleja taitteluun

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)
Joulutorttujen taittelu on hauskaa puuhaa, kun kokeilet erilaisia malleja. Joko sinä olet testannut näitä kahdeksaa muotoa? 

Kuvien tortut on tehty valmiista voitaikinalevyistä, joita on kaulittu pidemmiksi. Näin yhdestä levystä syntyy kolme torttua. 
Kun käytät "liimana" tipan vettä, taitokset pitävän paremmin muotonsa paistamisen aikana.

1) Perinteinen tähti

Perinteinen tähtitorttu taitellaan voitaikinasta.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin.

  • Nosta joka toinen sakara keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

2) Tähti II

Erilainen tähtitorttu on helppo taitella.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoihin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Nosta näin muodostuneiden nauhojen päät keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

3) Kukka

Kukkatorttu on neliömäinen.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin (kuvan osoittamalla tavalla).

  • Taita kulmat keskelle. 

  • Laita marmeladia päälle. 

4) Kukka II

Aloita leikkaamalla torttutaikina.
Erilainen torttutaittelu syntyy uudella tapaa.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoille siten, että viillot osoittavat keskelle.
  • Taita kulmat keskelle. 
  • Nipistä sivut terälehdiksi kuvan osoittamalla tavalla.
  • Laita keskelle marmeladia. 


5) Ruutu

Ruudun muotoinen torttu.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Lisää keskelle marmeladia.  
  • Taita vastakkaiset kulmat marmeladin yli. 

6) Lumihiutale

Marmeladi nipistellään taikinanyytin sisään.
Lumihiutale-torttu on kaunis.
  • Nipistele taikina nyytiksi siten, että marmeladi jää nyytin sisään.
  • Käännä ympäri, jotta siisti puoli jää päälle.
  • Leikkaa reunoihin ensin neljä viiltoa, sitten vielä neljä (yhteensä kahdeksan viiltoa).
  • Nipistä sakaroiden päät "teräviksi". 
  • Paina torttu keskeltä hieman matalammaksi.


Voit tehdä tortun vastaavalla tavalla tekemällä vain 5 tai 6 viiltoa. Tällöin sakaroita tulee vähemmän.

7) Enkeli

Näin taitellaan enkeli-joulutorttu.
  • Leikkaa taikinan kulmiin viillot.
  • Lisää marmeladia keskelle.
  • Taita ylimmät sakarat yhteen keskelle (muodostuu pää).
  • Taita sivujen alemmat sakarat keskelle pään alle (muodostuu siivet). 

8) Timantti

Näin taitellaan timanttitorttu.
  • Leikkaa taikina kuvan osoittamalla tavalla, hieman vinosti. 
  • Lisää marmeladia keskelle. 
  • Taita sakarat lomittain marmeladin reunoille. Pujota viimeinen sakara ensimmäisenä taitetun alle. 


Vinkki

  • Paista joulutorttuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Joulutorttu - malleja taitteluun

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)
Joulutorttujen taittelu on hauskaa puuhaa, kun kokeilet erilaisia malleja. Joko sinä olet testannut näitä kahdeksaa muotoa? 

Kuvien tortut on tehty valmiista voitaikinalevyistä, joita on kaulittu pidemmiksi. Näin yhdestä levystä syntyy kolme torttua. 
Kun käytät "liimana" tipan vettä, taitokset pitävän paremmin muotonsa paistamisen aikana.

1) Perinteinen tähti

Perinteinen tähtitorttu taitellaan voitaikinasta.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin.

  • Nosta joka toinen sakara keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

2) Tähti II

Erilainen tähtitorttu on helppo taitella.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoihin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Nosta näin muodostuneiden nauhojen päät keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

3) Kukka

Kukkatorttu on neliömäinen.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin (kuvan osoittamalla tavalla).

  • Taita kulmat keskelle. 

  • Laita marmeladia päälle. 

4) Kukka II

Aloita leikkaamalla torttutaikina.
Erilainen torttutaittelu syntyy uudella tapaa.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoille siten, että viillot osoittavat keskelle.
  • Taita kulmat keskelle. 
  • Nipistä sivut terälehdiksi kuvan osoittamalla tavalla.
  • Laita keskelle marmeladia. 


5) Ruutu

Ruudun muotoinen torttu.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Lisää keskelle marmeladia.  
  • Taita vastakkaiset kulmat marmeladin yli. 

6) Lumihiutale

Marmeladi nipistellään taikinanyytin sisään.
Lumihiutale-torttu on kaunis.
  • Nipistele taikina nyytiksi siten, että marmeladi jää nyytin sisään.
  • Käännä ympäri, jotta siisti puoli jää päälle.
  • Leikkaa reunoihin ensin neljä viiltoa, sitten vielä neljä (yhteensä kahdeksan viiltoa).
  • Nipistä sakaroiden päät "teräviksi". 
  • Paina torttu keskeltä hieman matalammaksi.


Voit tehdä tortun vastaavalla tavalla tekemällä vain 5 tai 6 viiltoa. Tällöin sakaroita tulee vähemmän.

7) Enkeli

Näin taitellaan enkeli-joulutorttu.
  • Leikkaa taikinan kulmiin viillot.
  • Lisää marmeladia keskelle.
  • Taita ylimmät sakarat yhteen keskelle (muodostuu pää).
  • Taita sivujen alemmat sakarat keskelle pään alle (muodostuu siivet). 

8) Timantti

Näin taitellaan timanttitorttu.
  • Leikkaa taikina kuvan osoittamalla tavalla, hieman vinosti. 
  • Lisää marmeladia keskelle. 
  • Taita sakarat lomittain marmeladin reunoille. Pujota viimeinen sakara ensimmäisenä taitetun alle. 


Vinkki

  • Paista joulutorttuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Joulutorttu - malleja taitteluun

Rated 3.25 stars out of 5
3.3
(4)
Joulutorttujen taittelu on hauskaa puuhaa, kun kokeilet erilaisia malleja. Joko sinä olet testannut näitä kahdeksaa muotoa? 

Kuvien tortut on tehty valmiista voitaikinalevyistä, joita on kaulittu pidemmiksi. Näin yhdestä levystä syntyy kolme torttua. 
Kun käytät "liimana" tipan vettä, taitokset pitävän paremmin muotonsa paistamisen aikana.

1) Perinteinen tähti

Perinteinen tähtitorttu taitellaan voitaikinasta.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin.

  • Nosta joka toinen sakara keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

2) Tähti II

Erilainen tähtitorttu on helppo taitella.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoihin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Nosta näin muodostuneiden nauhojen päät keskelle. 

  • Laita hilloa päälle. 

3) Kukka

Kukkatorttu on neliömäinen.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin (kuvan osoittamalla tavalla).

  • Taita kulmat keskelle. 

  • Laita marmeladia päälle. 

4) Kukka II

Aloita leikkaamalla torttutaikina.
Erilainen torttutaittelu syntyy uudella tapaa.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön reunoille siten, että viillot osoittavat keskelle.
  • Taita kulmat keskelle. 
  • Nipistä sivut terälehdiksi kuvan osoittamalla tavalla.
  • Laita keskelle marmeladia. 


5) Ruutu

Ruudun muotoinen torttu.
  • Leikkaa viillot taikinaneliön kulmiin kuvan osoittamalla tavalla.

  • Lisää keskelle marmeladia.  
  • Taita vastakkaiset kulmat marmeladin yli. 

6) Lumihiutale

Marmeladi nipistellään taikinanyytin sisään.
Lumihiutale-torttu on kaunis.
  • Nipistele taikina nyytiksi siten, että marmeladi jää nyytin sisään.
  • Käännä ympäri, jotta siisti puoli jää päälle.
  • Leikkaa reunoihin ensin neljä viiltoa, sitten vielä neljä (yhteensä kahdeksan viiltoa).
  • Nipistä sakaroiden päät "teräviksi". 
  • Paina torttu keskeltä hieman matalammaksi.


Voit tehdä tortun vastaavalla tavalla tekemällä vain 5 tai 6 viiltoa. Tällöin sakaroita tulee vähemmän.

7) Enkeli

Näin taitellaan enkeli-joulutorttu.
  • Leikkaa taikinan kulmiin viillot.
  • Lisää marmeladia keskelle.
  • Taita ylimmät sakarat yhteen keskelle (muodostuu pää).
  • Taita sivujen alemmat sakarat keskelle pään alle (muodostuu siivet). 

8) Timantti

Näin taitellaan timanttitorttu.
  • Leikkaa taikina kuvan osoittamalla tavalla, hieman vinosti. 
  • Lisää marmeladia keskelle. 
  • Taita sakarat lomittain marmeladin reunoille. Pujota viimeinen sakara ensimmäisenä taitetun alle. 


Vinkki

  • Paista joulutorttuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.