Jouluinen juustokakku

Rated 4.090909090909091 stars out of 5
4.1
(11)

16 palaa (ø 22 cm kakku) 

30 min (pohja & täyte)

+ kiille

+ hyytyminen yön yli



Jouluinen juustokakku saa makua piparkakkumausteesta ja kanelista. Rahka tuo täytteeseen keveyttä ja pinta viimeistellään herkullisella kinuskikiilteellä.

Piparkakkupohja

150 g

piparkakkuja

50 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

1,5 tl

piparkakkumaustetta

6 dl

kuohu- tai vispikermaa

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

Kinuskikiille

2 dl

kuohukermaa

1,5 dl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

1

liivatelehti

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, koristehelmiä ja marenkeja

Piparkakkupohja

  1. Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutiksi).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm). Sivele reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi. Sulata margariini. Sekoita se piparkakkumurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita rahka ja sokeri keskenään. Lisää kaneli ja piparkakkumauste.
  2. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen - sekoita vain kevyesti.
  3. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden joukkoon ja sekoita hyvin lusikalla.
  4. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Kinuskikiille


  1. Laita liivatelehti likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  2. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pienehköön kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää suola ja kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita huolellisesti.
  4. Anna kinuskin jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi (noin 30 min), sekoittele välillä. Ota kakku jääkaapista (älä irrota vuoasta!). Valuta kinuski varovasti kylmän kakun päälle. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluastialle ja irrota varovasti vuoasta. Koristele.



Vinkit


  • Kinuskikiilteestä tulee tällä ohjeella pehmeähkö ja kinuskimainen. Jos haluat jämäkän kiilteen tai sinulla on kiire saada kiille hyytymään, lisää liivatteen määrää (yhteensä 1,5 - 2 liivatelehteä).
  • Koristele jouluinen juustokakku kiilteen jähmetyttyä esimerkiksi piparkakuilla tai suklaapiparkakuilla, piparinmuruilla, koristehelmillä ja marengeilla. Kuvan kakun koristeluun on käytetty myös karpaloita, kanelitankoja ja tähtianista.



Jouluinen juustokakku

Rated 4.090909090909091 stars out of 5
4.1
(11)

16 palaa (ø 22 cm kakku) 

30 min (pohja & täyte)

+ kiille

+ hyytyminen yön yli



Jouluinen juustokakku saa makua piparkakkumausteesta ja kanelista. Rahka tuo täytteeseen keveyttä ja pinta viimeistellään herkullisella kinuskikiilteellä.

Piparkakkupohja

150 g

piparkakkuja

50 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

1,5 tl

piparkakkumaustetta

6 dl

kuohu- tai vispikermaa

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

Kinuskikiille

2 dl

kuohukermaa

1,5 dl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

1

liivatelehti

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, koristehelmiä ja marenkeja

Piparkakkupohja

  1. Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutiksi).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm). Sivele reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi. Sulata margariini. Sekoita se piparkakkumurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita rahka ja sokeri keskenään. Lisää kaneli ja piparkakkumauste.
  2. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen - sekoita vain kevyesti.
  3. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden joukkoon ja sekoita hyvin lusikalla.
  4. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Kinuskikiille


  1. Laita liivatelehti likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  2. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pienehköön kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää suola ja kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita huolellisesti.
  4. Anna kinuskin jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi (noin 30 min), sekoittele välillä. Ota kakku jääkaapista (älä irrota vuoasta!). Valuta kinuski varovasti kylmän kakun päälle. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluastialle ja irrota varovasti vuoasta. Koristele.



Vinkit


  • Kinuskikiilteestä tulee tällä ohjeella pehmeähkö ja kinuskimainen. Jos haluat jämäkän kiilteen tai sinulla on kiire saada kiille hyytymään, lisää liivatteen määrää (yhteensä 1,5 - 2 liivatelehteä).
  • Koristele jouluinen juustokakku kiilteen jähmetyttyä esimerkiksi piparkakuilla tai suklaapiparkakuilla, piparinmuruilla, koristehelmillä ja marengeilla. Kuvan kakun koristeluun on käytetty myös karpaloita, kanelitankoja ja tähtianista.



Jouluinen juustokakku

Rated 4.090909090909091 stars out of 5
4.1
(11)

16 palaa (ø 22 cm kakku) 

30 min (pohja & täyte)

+ kiille

+ hyytyminen yön yli



Jouluinen juustokakku saa makua piparkakkumausteesta ja kanelista. Rahka tuo täytteeseen keveyttä ja pinta viimeistellään herkullisella kinuskikiilteellä.

Piparkakkupohja

150 g

piparkakkuja

50 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

500 g

maitorahkaa (maustamaton)

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

1,5 tl

piparkakkumaustetta

6 dl

kuohu- tai vispikermaa

- - -

6

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

Kinuskikiille

2 dl

kuohukermaa

1,5 dl

fariinisokeria

0,5 tl

suolaa

1

liivatelehti

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, koristehelmiä ja marenkeja

Piparkakkupohja

  1. Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (vähintään 5 minuutiksi).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 22 cm). Sivele reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  3. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi. Sulata margariini. Sekoita se piparkakkumurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita rahka ja sokeri keskenään. Lisää kaneli ja piparkakkumauste.
  2. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen - sekoita vain kevyesti.
  3. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden joukkoon ja sekoita hyvin lusikalla.
  4. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen.
  5. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista.



Kinuskikiille


  1. Laita liivatelehti likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  2. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pienehköön kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan, kunnes seos hieman paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää suola ja kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita huolellisesti.
  4. Anna kinuskin jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi (noin 30 min), sekoittele välillä. Ota kakku jääkaapista (älä irrota vuoasta!). Valuta kinuski varovasti kylmän kakun päälle. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluastialle ja irrota varovasti vuoasta. Koristele.



Vinkit


  • Kinuskikiilteestä tulee tällä ohjeella pehmeähkö ja kinuskimainen. Jos haluat jämäkän kiilteen tai sinulla on kiire saada kiille hyytymään, lisää liivatteen määrää (yhteensä 1,5 - 2 liivatelehteä).
  • Koristele jouluinen juustokakku kiilteen jähmetyttyä esimerkiksi piparkakuilla tai suklaapiparkakuilla, piparinmuruilla, koristehelmillä ja marengeilla. Kuvan kakun koristeluun on käytetty myös karpaloita, kanelitankoja ja tähtianista.