Jauhelihataikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

10 min (+ paistaminen)




Perinteinen jauhelihataikina sopii mainiosti pyöryköihin ja pihveihin. Tästä 800 grammaa jauhelihaa sisältävästä taikinasta syntyy noin 40 pientä pyörykkää.

Ainekset

800 g

jauhelihaa (sika-nauta)

3 kynttä

valkosipulia

1 dl

korppujauhoja

1 dl

vettä (tai 2 dl kermaviiliä)

2

kananmunaa

2 tl

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

Jauhelihataikinasta voi tehdä vaikka lihapullia.

Ohje

Jauheliha on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.


  1. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  2. Yhdistä kulhossa korppujauhot, vesi (tai kermaviili) ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää kaikki muuta ainekset kulhoon. Sekoita hyvin esim. yhdellä kädellä, kunnes taikina on sekoittunut tasaisesti. 



Vinkit


  • Muotoile jauhelihataikina esimerkiksi lihapulliksi (noin 40 kpl), pihveiksi (noin 12 kpl) tai murekkeeksi. 
  • Voit paistaa pyörykät ja -pihvit pannulla tai uunissa (225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, mureke pidempään).  


Jauhelihataikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

10 min (+ paistaminen)




Perinteinen jauhelihataikina sopii mainiosti pyöryköihin ja pihveihin. Tästä 800 grammaa jauhelihaa sisältävästä taikinasta syntyy noin 40 pientä pyörykkää.

Ainekset

800 g

jauhelihaa (sika-nauta)

3 kynttä

valkosipulia

1 dl

korppujauhoja

1 dl

vettä (tai 2 dl kermaviiliä)

2

kananmunaa

2 tl

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

Jauhelihataikinasta voi tehdä vaikka lihapullia.

Ohje

Jauheliha on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.


  1. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  2. Yhdistä kulhossa korppujauhot, vesi (tai kermaviili) ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää kaikki muuta ainekset kulhoon. Sekoita hyvin esim. yhdellä kädellä, kunnes taikina on sekoittunut tasaisesti. 



Vinkit


  • Muotoile jauhelihataikina esimerkiksi lihapulliksi (noin 40 kpl), pihveiksi (noin 12 kpl) tai murekkeeksi. 
  • Voit paistaa pyörykät ja -pihvit pannulla tai uunissa (225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, mureke pidempään).  


Jauhelihataikina

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

6 annosta

10 min (+ paistaminen)




Perinteinen jauhelihataikina sopii mainiosti pyöryköihin ja pihveihin. Tästä 800 grammaa jauhelihaa sisältävästä taikinasta syntyy noin 40 pientä pyörykkää.

Ainekset

800 g

jauhelihaa (sika-nauta)

3 kynttä

valkosipulia

1 dl

korppujauhoja

1 dl

vettä (tai 2 dl kermaviiliä)

2

kananmunaa

2 tl

suolaa

2 tl

sipulijauhetta

2 tl

paprikajauhetta

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

Jauhelihataikinasta voi tehdä vaikka lihapullia.

Ohje

Jauheliha on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.


  1. Kuori ja hienonna (tai purista) valkosipulin kynnet.
  2. Yhdistä kulhossa korppujauhot, vesi (tai kermaviili) ja kananmunat. Sekoita.
  3. Lisää kaikki muuta ainekset kulhoon. Sekoita hyvin esim. yhdellä kädellä, kunnes taikina on sekoittunut tasaisesti. 



Vinkit


  • Muotoile jauhelihataikina esimerkiksi lihapulliksi (noin 40 kpl), pihveiksi (noin 12 kpl) tai murekkeeksi. 
  • Voit paistaa pyörykät ja -pihvit pannulla tai uunissa (225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, mureke pidempään).