Seuraa meitä

Jauhelihapizza

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


40 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Saat pizzaan rapean pohjan, kun maltat kaulia taikinan ohueksi. 

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Täyte

200 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1 pieni

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (tuore)

0,5 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

yrttisuolaa

- - - 

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

herkkusieniä 

(tuore tai säilyke)

oliiveita

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Jauhelihapizzan taikina kohoaa kuivahiivalla.

Taikina

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  3. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  4. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.


Täyte



  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Hienonna paprika ja tarvittaessa aurinkokuivatut tomaatit. Paista jauheliha, lisää pannulle sipulit ja paprika ja kuullota niitä hieman. Lisää mustapippuri, yrttisuola ja aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sekoita tomaattimurska ja ketsuppi keskenään. Raasta juusto. Paloittele tarvittaessa herkkusienet ja oliivit.
  3. Kauli taikina tarvittaessa ohuemmaksi. 
  4. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista: levitä ensin tomaattimurskaseos, ripottele päälle basilika ja oregano. Lisää jauhelihaseos, herkkusienet, oliivit ja juustoraaste. (Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.)
  5. Paista 225 asteessa noin 13 min, kunnes jauhelihapizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin. 
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen jauhelihapizzan täyttämistä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Jauhelihapizza

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


40 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Saat pizzaan rapean pohjan, kun maltat kaulia taikinan ohueksi. 

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Täyte

200 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1 pieni

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (tuore)

0,5 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

yrttisuolaa

- - - 

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

herkkusieniä 

(tuore tai säilyke)

oliiveita

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Jauhelihapizzan taikina kohoaa kuivahiivalla.

Taikina

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  3. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  4. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.


Täyte



  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Hienonna paprika ja tarvittaessa aurinkokuivatut tomaatit. Paista jauheliha, lisää pannulle sipulit ja paprika ja kuullota niitä hieman. Lisää mustapippuri, yrttisuola ja aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sekoita tomaattimurska ja ketsuppi keskenään. Raasta juusto. Paloittele tarvittaessa herkkusienet ja oliivit.
  3. Kauli taikina tarvittaessa ohuemmaksi. 
  4. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista: levitä ensin tomaattimurskaseos, ripottele päälle basilika ja oregano. Lisää jauhelihaseos, herkkusienet, oliivit ja juustoraaste. (Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.)
  5. Paista 225 asteessa noin 13 min, kunnes jauhelihapizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin. 
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen jauhelihapizzan täyttämistä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Jauhelihapizza

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


40 min (valmistus) + 

15 min (paistaminen)

Saat pizzaan rapean pohjan, kun maltat kaulia taikinan ohueksi. 

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Täyte

200 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

1 pieni

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1

paprika (tuore)

0,5 dl

aurinkokuivattuja tomaatteja

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

yrttisuolaa

- - - 

2 dl

tomaattimurskaa (200 g)

2 rkl

ketsuppia

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

herkkusieniä 

(tuore tai säilyke)

oliiveita

200 g (5 dl)

juustoraastetta 

(esim. kermajuusto)

(50 g

sinihomejuustoa)

Jauhelihapizzan taikina kohoaa kuivahiivalla.

Taikina

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  3. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  4. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. Jätä ohuehko taikina odottamaan täytteiden valmistelun ajan.
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.


Täyte



  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Hienonna paprika ja tarvittaessa aurinkokuivatut tomaatit. Paista jauheliha, lisää pannulle sipulit ja paprika ja kuullota niitä hieman. Lisää mustapippuri, yrttisuola ja aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Sekoita tomaattimurska ja ketsuppi keskenään. Raasta juusto. Paloittele tarvittaessa herkkusienet ja oliivit.
  3. Kauli taikina tarvittaessa ohuemmaksi. 
  4. Laita täytteet pizzapohjalle vasta juuri ennen paistamista: levitä ensin tomaattimurskaseos, ripottele päälle basilika ja oregano. Lisää jauhelihaseos, herkkusienet, oliivit ja juustoraaste. (Murustele halutessasi päälle sinihomejuustoa.)
  5. Paista 225 asteessa noin 13 min, kunnes jauhelihapizza on saanut sopivasti väriä.



Vinkit



  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle. Laita leivinpaperi pöydälle ilman peltiä ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi pysyy yleensä hyvin paikallaan, kun aloitat taputtelemalla taikinaa ohuemmaksi käsin. 
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen jauhelihapizzan täyttämistä.




Katso myös