Seuraa meitä

Jauhelihapasta

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

4 annosta

20 minuuttia

Jauhelihapasta valmistuu helposti! Se on konstailematon, mutta maukas arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

7 dl (300 g)

pastaa (esim. cappelli)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Kastike

400 g

naudan jauhelihaa (esim. paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä (tarvittaessa enemmän)

2 dl

ruokakermaa

1

lihaliemikuutio

2 tl

pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

balsamicoa (tumma)

Jauhelihapasta on arkiruokaa parhaimmillaan.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Paista jauheliha kypsäksi: Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle kypsän jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin. 
  5. Lisää 2 dl vettä, ruokakerma sekä lihaliemikuutio. Mausta pizzamausteella, paprikajauheella, mustapippurilla ja balsamicolla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Pienennä lieden tehoa niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitä haihtuu pannulta paljon. 
  7. Keitä pasta kastikkeen hautuessa: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi (noin 7 min). Valuta. 



Vinkit



  • Halutessasi voit yhdistää kastikkeen ja pastan juuri ennen tarjoilua.
  • Jos teet reilumman määrän jauhelihapastaa, voit hauduttaa kastikkeen kattilassa.
  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihapasta

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

4 annosta

20 minuuttia

Jauhelihapasta valmistuu helposti! Se on konstailematon, mutta maukas arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

7 dl (300 g)

pastaa (esim. cappelli)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Kastike

400 g

naudan jauhelihaa (esim. paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä (tarvittaessa enemmän)

2 dl

ruokakermaa

1

lihaliemikuutio

2 tl

pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

balsamicoa (tumma)

Jauhelihapasta on arkiruokaa parhaimmillaan.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Paista jauheliha kypsäksi: Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle kypsän jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin. 
  5. Lisää 2 dl vettä, ruokakerma sekä lihaliemikuutio. Mausta pizzamausteella, paprikajauheella, mustapippurilla ja balsamicolla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Pienennä lieden tehoa niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitä haihtuu pannulta paljon. 
  7. Keitä pasta kastikkeen hautuessa: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi (noin 7 min). Valuta. 



Vinkit



  • Halutessasi voit yhdistää kastikkeen ja pastan juuri ennen tarjoilua.
  • Jos teet reilumman määrän jauhelihapastaa, voit hauduttaa kastikkeen kattilassa.
  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihapasta

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

4 annosta

20 minuuttia

Jauhelihapasta valmistuu helposti! Se on konstailematon, mutta maukas arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

7 dl (300 g)

pastaa (esim. cappelli)

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Kastike

400 g

naudan jauhelihaa (esim. paistijauheliha)

1 iso

sipuli

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä (tarvittaessa enemmän)

2 dl

ruokakermaa

1

lihaliemikuutio

2 tl

pizzamaustetta tai oreganoa ja basilikaa

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

balsamicoa (tumma)

Jauhelihapasta on arkiruokaa parhaimmillaan.

Ohjeet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Paista jauheliha kypsäksi: Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli.
  4. Ripottele vehnäjauhot pannulle kypsän jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin. 
  5. Lisää 2 dl vettä, ruokakerma sekä lihaliemikuutio. Mausta pizzamausteella, paprikajauheella, mustapippurilla ja balsamicolla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuutin ajan. Pienennä lieden tehoa niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos sitä haihtuu pannulta paljon. 
  7. Keitä pasta kastikkeen hautuessa: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi (noin 7 min). Valuta. 



Vinkit



  • Halutessasi voit yhdistää kastikkeen ja pastan juuri ennen tarjoilua.
  • Jos teet reilumman määrän jauhelihapastaa, voit hauduttaa kastikkeen kattilassa.
  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös