Seuraa meitä

Jauhelihapannukakku

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

pellillinen, 12 palaa (6:lle)

1 tunti


Jauhelihasta tehty pannari sopii ateriaksi, mutta maistuu myös pikkusuolaisena. Pellillisestä riittää noin kuudelle. Aloita tekemällä taikina turpoamaan.

Taikina

4

kananmunaa

8 dl

maitoa (esim. täysmaito)

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 rkl

voita

1

sipuli

1

paprika

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

(savu)paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Jauhelihapannukakku on helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin puolet maidosta, vehnäjauho ja suola. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota vähintään täytteen valmistamisen ajan, mielellään noin puoli tuntia - tunti. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.



Täyte ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja paista jauheliha. Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää pannulle sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet.
  3. Mausta oreganolla, paprikajauheella (tai savupaprikajauheella), mustapippurilla ja suolalla. 
  4. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään syvä, reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm).  Levitä täyte leivinpaperin päälle.
  5. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada se pellille täytteen päälle. Tasoittele tarvittaessa jauhelihaa niin, että se jakautuu tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta pannari varovasti uunin keskitasolle. 
  6. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes jauhelihapannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, laske uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa.




Vinkit


  • Saat täyteläisemmän lopputuloksen, kun valitset rasvattoman maidon sijaan täys- tai kevytmaidon.
  • Jauhelihapannukakku sopii ateriaksi salaatin kanssa, mutta käy myös kahvipöytään tai iltapalaksi. Se on parhaimmillaan lämpimänä, mutta maistuu jäähtyneenäkin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Jauhelihapannukakku

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

pellillinen, 12 palaa (6:lle)

1 tunti


Jauhelihasta tehty pannari sopii ateriaksi, mutta maistuu myös pikkusuolaisena. Pellillisestä riittää noin kuudelle. Aloita tekemällä taikina turpoamaan.

Taikina

4

kananmunaa

8 dl

maitoa (esim. täysmaito)

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 rkl

voita

1

sipuli

1

paprika

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

(savu)paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Jauhelihapannukakku on helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin puolet maidosta, vehnäjauho ja suola. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota vähintään täytteen valmistamisen ajan, mielellään noin puoli tuntia - tunti. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.



Täyte ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja paista jauheliha. Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää pannulle sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet.
  3. Mausta oreganolla, paprikajauheella (tai savupaprikajauheella), mustapippurilla ja suolalla. 
  4. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään syvä, reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm).  Levitä täyte leivinpaperin päälle.
  5. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada se pellille täytteen päälle. Tasoittele tarvittaessa jauhelihaa niin, että se jakautuu tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta pannari varovasti uunin keskitasolle. 
  6. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes jauhelihapannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, laske uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa.




Vinkit


  • Saat täyteläisemmän lopputuloksen, kun valitset rasvattoman maidon sijaan täys- tai kevytmaidon.
  • Jauhelihapannukakku sopii ateriaksi salaatin kanssa, mutta käy myös kahvipöytään tai iltapalaksi. Se on parhaimmillaan lämpimänä, mutta maistuu jäähtyneenäkin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Jauhelihapannukakku

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

pellillinen, 12 palaa (6:lle)

1 tunti


Jauhelihasta tehty pannari sopii ateriaksi, mutta maistuu myös pikkusuolaisena. Pellillisestä riittää noin kuudelle. Aloita tekemällä taikina turpoamaan.

Taikina

4

kananmunaa

8 dl

maitoa (esim. täysmaito)

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 rkl

voita

1

sipuli

1

paprika

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

(savu)paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Jauhelihapannukakku on helppo suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää noin puolet maidosta, vehnäjauho ja suola. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota vähintään täytteen valmistamisen ajan, mielellään noin puoli tuntia - tunti. 
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.



Täyte ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja paista jauheliha. Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää pannulle sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet.
  3. Mausta oreganolla, paprikajauheella (tai savupaprikajauheella), mustapippurilla ja suolalla. 
  4. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään syvä, reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm).  Levitä täyte leivinpaperin päälle.
  5. Sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada se pellille täytteen päälle. Tasoittele tarvittaessa jauhelihaa niin, että se jakautuu tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta pannari varovasti uunin keskitasolle. 
  6. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes jauhelihapannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, laske uunin lämpötilaa paistamisen loppuvaiheessa.




Vinkit


  • Saat täyteläisemmän lopputuloksen, kun valitset rasvattoman maidon sijaan täys- tai kevytmaidon.
  • Jauhelihapannukakku sopii ateriaksi salaatin kanssa, mutta käy myös kahvipöytään tai iltapalaksi. Se on parhaimmillaan lämpimänä, mutta maistuu jäähtyneenäkin. 




Katso myös