Seuraa meitä

Jauhelihan paistaminen

Jauhelihan paistaminen maukkaaksi ja meheväksi onnistuu, kun tiedät muutaman vinkin! Kurkkaa ne alta. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, kuinka kuuma pannu on, mutta paista jauheliha aina läpikypsäksi. Katso myös vinkki maustamiseen.
paistinpannu, jossa on lämpötunnistin

Tee näin


1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti - puoli tuntia ennen paistamista. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti (ks. kuva), voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita jauhelihan paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma: 


Lisää pannulle 1 - 2 rkl paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy), voita tai molempia.

jauhelihan paistaminen

4. Laita pannulle kerrallaan noin 200 g lihaa (sen verran, että paistinpannu ei kylmene liikaa). 


5. Sekoittele paistinlastan avulla. 


6. Lisää jauhelihaa, kun liha alkaa saada hyvin väriä (suurin osa punaisesta väristä lihan pinnalta on hävinnyt).


7. Paista jauheliha läpikypsäksi (väri on sisältäkin muuttunut punaisesta harmaaksi). Älä anna lihan mustua, vaan siirrä pannu pois kuumalta liedeltä, kun liha on kypsää. 


8. Mausta.

paistettu jauheliha

Vinkit


• Ota liha ajoissa huoneenlämpöön, sillä jääkaappikylmä liha alkaa paistumisen sijaan helposti kiehua pannulla omassa liemessään.


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista.


• Valurautainen paistinpannu kestää kuumennusta tyhjänäkin, mutta pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen annetaan lämmetä liian kuumaksi. 


• Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää.



Jauhelihakastike syntyy helposti, jos osaat paistaa jauhelihan.

• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta kun vesi on kokonaan haihtunut. 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 


• Älä kuumenna rasvaa turhan kuumaksi. Näin ehkäiset epäterveellisiä muutoksia rasvan koostumuksessa.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi.


• Mausta paistettu jauheliha haluamallasi tavalla, esim.


400 g jauhelihaa

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl aromisuolaa

0,5 tl grillausmaustetta

0,25 tl mustapippuria  



Katso myös 


Seuraa meitä

Jauhelihan paistaminen

Jauhelihan paistaminen maukkaaksi ja meheväksi onnistuu, kun tiedät muutaman vinkin! Kurkkaa ne alta. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, kuinka kuuma pannu on, mutta paista jauheliha aina läpikypsäksi. Katso myös vinkki maustamiseen.
paistinpannu, jossa on lämpötunnistin

Tee näin


1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti - puoli tuntia ennen paistamista. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti (ks. kuva), voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita jauhelihan paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma: 


Lisää pannulle 1 - 2 rkl paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy), voita tai molempia.

jauhelihan paistaminen

4. Laita pannulle kerrallaan noin 200 g lihaa (sen verran, että paistinpannu ei kylmene liikaa). 


5. Sekoittele paistinlastan avulla. 


6. Lisää jauhelihaa, kun liha alkaa saada hyvin väriä (suurin osa punaisesta väristä lihan pinnalta on hävinnyt).


7. Paista jauheliha läpikypsäksi (väri on sisältäkin muuttunut punaisesta harmaaksi). Älä anna lihan mustua, vaan siirrä pannu pois kuumalta liedeltä, kun liha on kypsää. 


8. Mausta.

paistettu jauheliha

Vinkit


• Ota liha ajoissa huoneenlämpöön, sillä jääkaappikylmä liha alkaa paistumisen sijaan helposti kiehua pannulla omassa liemessään.


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista.


• Valurautainen paistinpannu kestää kuumennusta tyhjänäkin, mutta pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen annetaan lämmetä liian kuumaksi. 


• Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää.



Jauhelihakastike syntyy helposti, jos osaat paistaa jauhelihan.

• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta kun vesi on kokonaan haihtunut. 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 


• Älä kuumenna rasvaa turhan kuumaksi. Näin ehkäiset epäterveellisiä muutoksia rasvan koostumuksessa.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi.


• Mausta paistettu jauheliha haluamallasi tavalla, esim.


400 g jauhelihaa

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl aromisuolaa

0,5 tl grillausmaustetta

0,25 tl mustapippuria  



Katso myös 


Seuraa meitä

Jauhelihan paistaminen

Jauhelihan paistaminen maukkaaksi ja meheväksi onnistuu, kun tiedät muutaman vinkin! Kurkkaa ne alta. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, kuinka kuuma pannu on, mutta paista jauheliha aina läpikypsäksi. Katso myös vinkki maustamiseen.
paistinpannu, jossa on lämpötunnistin

Tee näin


1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tunti - puoli tuntia ennen paistamista. 


2. Kuumenna pannu kuumaksi täydellä teholla. Jos sinulla on paistinpannu, jossa on kuumenemisesta kertova lämpöspotti (ks. kuva), voit seurata, kun spotin väritys muuttuu. 


3. Aloita jauhelihan paistaminen heti, kun pannu on tarpeeksi kuuma: 


Lisää pannulle 1 - 2 rkl paistamiseen sopivaa öljyä (esim. rypsiöljy), voita tai molempia.

jauhelihan paistaminen

4. Laita pannulle kerrallaan noin 200 g lihaa (sen verran, että paistinpannu ei kylmene liikaa). 


5. Sekoittele paistinlastan avulla. 


6. Lisää jauhelihaa, kun liha alkaa saada hyvin väriä (suurin osa punaisesta väristä lihan pinnalta on hävinnyt).


7. Paista jauheliha läpikypsäksi (väri on sisältäkin muuttunut punaisesta harmaaksi). Älä anna lihan mustua, vaan siirrä pannu pois kuumalta liedeltä, kun liha on kypsää. 


8. Mausta.

paistettu jauheliha

Vinkit


• Ota liha ajoissa huoneenlämpöön, sillä jääkaappikylmä liha alkaa paistumisen sijaan helposti kiehua pannulla omassa liemessään.


• Laita liesituuletin päälle, jos mahdollista.


• Valurautainen paistinpannu kestää kuumennusta tyhjänäkin, mutta pinnoitettu paistinpannu (esim. teflon) kärsii herkästi, jos sen annetaan lämmetä liian kuumaksi. 


• Liika kuumuus pilaa pinnoitetun pannun ominaisuuksia ja lyhentää sen käyttöikää.



Jauhelihakastike syntyy helposti, jos osaat paistaa jauhelihan.

• Voit testata pannun sopivaa kuumuutta vedellä: kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut, on pannu sopivan kuuma. Lisää rasva vasta kun vesi on kokonaan haihtunut. 


• Öljy ehkäisee paistettavan ruoan tarttumista pannuun. Voi taas antaa kaunista paistopintaa (ruoka ruskistuu). 


• Älä kuumenna rasvaa turhan kuumaksi. Näin ehkäiset epäterveellisiä muutoksia rasvan koostumuksessa.


• Ruoan mustuminen tai öljyn ”savuaminen” ovat merkkejä siitä, että pannu on päässyt liian kuumaksi.


• Mausta paistettu jauheliha haluamallasi tavalla, esim.


400 g jauhelihaa

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl aromisuolaa

0,5 tl grillausmaustetta

0,25 tl mustapippuria  



Katso myös