Seuraa meitä

Jauhelihakiusaus perunoista

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

30 min valmistus +

1 h 45 min uunissa


Gluteeniton


Maistuva, pitkään uunissa muhinut jauhelihakiusaus maistuu koko perheelle vaikka ulkoilun jälkeen.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

3

valkosipulin kynttä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 kg (12 kpl)

perunoita (yleisperuna)

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

Jauhelihakiusaus perunoista muhii pitkään uunissa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Kuullota vielä hetki. Mausta jauhelihaseos mustapippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  5. Pese, kuori ja suikaloi perunat.
  6. Kuumenna 2 dl vettä ja liemikuutio esimerkiksi mukissa mikrossa. Liuota liemikuutio veden joukkoon. 
  7. Laita jauhelihaseos ja perunasuikaleet uunivuokaan kerroksittain.
  8. Kaada päälle vuorotellen kuohukerma sekä vesi-lihaliemiseos.
  9. Paista jauhelihakiusausta 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti ja 45 minuuttia.



Vinkit


  • Kilolle perunoita riittää halkaisijaltaan noin 20 cm ja korkeudeltaan noin 8 cm
    uunivuoka. Jos käytät laakeampaa uunivuokaa, paistoaika saattaa olla lyhyempi.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä ja kiusauksen rakenne on paksuhko, vetistä lientä ei juuri näy. Käyttämäsi perunalaatu vaikuttaa rakenteeseen.
  • Jauhelihakiusaus voi hyvin odottaa ruokailijoita uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. Huoneenlämmössäkin se säilyy pitkään lämpimänä.




Katso myös


Seuraa meitä

Jauhelihakiusaus perunoista

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

30 min valmistus +

1 h 45 min uunissa


Gluteeniton


Maistuva, pitkään uunissa muhinut jauhelihakiusaus maistuu koko perheelle vaikka ulkoilun jälkeen.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

3

valkosipulin kynttä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 kg (12 kpl)

perunoita (yleisperuna)

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

Jauhelihakiusaus perunoista muhii pitkään uunissa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Kuullota vielä hetki. Mausta jauhelihaseos mustapippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  5. Pese, kuori ja suikaloi perunat.
  6. Kuumenna 2 dl vettä ja liemikuutio esimerkiksi mukissa mikrossa. Liuota liemikuutio veden joukkoon. 
  7. Laita jauhelihaseos ja perunasuikaleet uunivuokaan kerroksittain.
  8. Kaada päälle vuorotellen kuohukerma sekä vesi-lihaliemiseos.
  9. Paista jauhelihakiusausta 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti ja 45 minuuttia.



Vinkit


  • Kilolle perunoita riittää halkaisijaltaan noin 20 cm ja korkeudeltaan noin 8 cm
    uunivuoka. Jos käytät laakeampaa uunivuokaa, paistoaika saattaa olla lyhyempi.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä ja kiusauksen rakenne on paksuhko, vetistä lientä ei juuri näy. Käyttämäsi perunalaatu vaikuttaa rakenteeseen.
  • Jauhelihakiusaus voi hyvin odottaa ruokailijoita uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. Huoneenlämmössäkin se säilyy pitkään lämpimänä.




Katso myös


Seuraa meitä

Jauhelihakiusaus perunoista

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(5)

4 annosta

30 min valmistus +

1 h 45 min uunissa


Gluteeniton


Maistuva, pitkään uunissa muhinut jauhelihakiusaus maistuu koko perheelle vaikka ulkoilun jälkeen.

Ainekset      4:lle

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

3

valkosipulin kynttä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 kg (12 kpl)

perunoita (yleisperuna)

2 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

2 dl

kuohukermaa

Jauhelihakiusaus perunoista muhii pitkään uunissa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Paista jauheliha. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Kuullota vielä hetki. Mausta jauhelihaseos mustapippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  5. Pese, kuori ja suikaloi perunat.
  6. Kuumenna 2 dl vettä ja liemikuutio esimerkiksi mukissa mikrossa. Liuota liemikuutio veden joukkoon. 
  7. Laita jauhelihaseos ja perunasuikaleet uunivuokaan kerroksittain.
  8. Kaada päälle vuorotellen kuohukerma sekä vesi-lihaliemiseos.
  9. Paista jauhelihakiusausta 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti ja 45 minuuttia.



Vinkit


  • Kilolle perunoita riittää halkaisijaltaan noin 20 cm ja korkeudeltaan noin 8 cm
    uunivuoka. Jos käytät laakeampaa uunivuokaa, paistoaika saattaa olla lyhyempi.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä ja kiusauksen rakenne on paksuhko, vetistä lientä ei juuri näy. Käyttämäsi perunalaatu vaikuttaa rakenteeseen.
  • Jauhelihakiusaus voi hyvin odottaa ruokailijoita uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. Huoneenlämmössäkin se säilyy pitkään lämpimänä.




Katso myös