Seuraa meitä

Jauhelihakeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

5 annosta

25 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton


Perinteinen jauhelihakeitto valmistuu tällä ohjeella maukkaista juureksista ja tutuista raaka-aineista. Aloita laittamalla vesi kiehumaan ja kuorimalla juurekset.

Ainekset      5:lle

13 dl

vettä

10 kpl

mustapippureita (tai 0,5 tl rouhittua mustapippuria)

1

lihaliemikuutio

3

porkkanaa

200 g

palsternakkaa (1 pieni)

8

perunaa

- - -

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1 tl

yrttisuolaa (tai suolaa)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

(Lisäksi tuoretta persiljaa)

Jauhelihakeitto on arkiruokien suosikki.

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan. Lisää mustapippuri ja lihaliemikuutio.
  2. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Lisää ne kattilaan. Anna kiehua kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Lisää jauheliha keiton joukkoon.
  5. Mausta (yrtti)suolalla ja basilikalla. 
  6. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä noin 10 minuuttia (tai kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä).




Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihakeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

5 annosta

25 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton


Perinteinen jauhelihakeitto valmistuu tällä ohjeella maukkaista juureksista ja tutuista raaka-aineista. Aloita laittamalla vesi kiehumaan ja kuorimalla juurekset.

Ainekset      5:lle

13 dl

vettä

10 kpl

mustapippureita (tai 0,5 tl rouhittua mustapippuria)

1

lihaliemikuutio

3

porkkanaa

200 g

palsternakkaa (1 pieni)

8

perunaa

- - -

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1 tl

yrttisuolaa (tai suolaa)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

(Lisäksi tuoretta persiljaa)

Jauhelihakeitto on arkiruokien suosikki.

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan. Lisää mustapippuri ja lihaliemikuutio.
  2. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Lisää ne kattilaan. Anna kiehua kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Lisää jauheliha keiton joukkoon.
  5. Mausta (yrtti)suolalla ja basilikalla. 
  6. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä noin 10 minuuttia (tai kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä).




Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihakeitto

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

5 annosta

25 min (valmistelut) +

10 min (kypsyminen)


Gluteeniton


Perinteinen jauhelihakeitto valmistuu tällä ohjeella maukkaista juureksista ja tutuista raaka-aineista. Aloita laittamalla vesi kiehumaan ja kuorimalla juurekset.

Ainekset      5:lle

13 dl

vettä

10 kpl

mustapippureita (tai 0,5 tl rouhittua mustapippuria)

1

lihaliemikuutio

3

porkkanaa

200 g

palsternakkaa (1 pieni)

8

perunaa

- - -

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

400 g

jauhelihaa

1 rkl

rypsiöljyä

- - -

1 tl

yrttisuolaa (tai suolaa)

1 tl

basilikaa (kuivattu)

(Lisäksi tuoretta persiljaa)

Jauhelihakeitto on arkiruokien suosikki.

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan. Lisää mustapippuri ja lihaliemikuutio.
  2. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja perunat. Lisää ne kattilaan. Anna kiehua kannen alla niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli, jotta ne pehmenevät. Lisää jauheliha keiton joukkoon.
  5. Mausta (yrtti)suolalla ja basilikalla. 
  6. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä noin 10 minuuttia (tai kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä).




Katso myös