Seuraa meitä

Jauhelihakastike

Rated 4 stars out of 5
4.0
(12)

4 annosta

15 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Jauhelihakastike sopii niin perunoille, pastalle kuin riisillekin.

Ainekset

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

4 dl

vettä

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Perinteinen jauhelihakastike sopii ruoaksi vaikka perunoiden kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle sipuli ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  4. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, ketsuppi, soijakastike, suola ja mustapippuri.
  6. Hauduta jauhelihakastiketta noin 10 minuuttia. Keitä miedolla lämmöllä niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä. 



Vinkit


  • Jauhelihakastikkeen suolaisuus riippuu käyttämäsi ketsupin ja soijakastikkeen suolaisuudesta. Lisää tarvittaessa suolaa maistamisen jälkeen.
  • Voit antaa kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla pidempäänkin kuin ohjeessa. Perinteisen jauhelihakastikkeen maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana.


Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihakastike

Rated 4 stars out of 5
4.0
(12)

4 annosta

15 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Jauhelihakastike sopii niin perunoille, pastalle kuin riisillekin.

Ainekset

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

4 dl

vettä

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Perinteinen jauhelihakastike sopii ruoaksi vaikka perunoiden kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle sipuli ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  4. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, ketsuppi, soijakastike, suola ja mustapippuri.
  6. Hauduta jauhelihakastiketta noin 10 minuuttia. Keitä miedolla lämmöllä niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä. 



Vinkit


  • Jauhelihakastikkeen suolaisuus riippuu käyttämäsi ketsupin ja soijakastikkeen suolaisuudesta. Lisää tarvittaessa suolaa maistamisen jälkeen.
  • Voit antaa kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla pidempäänkin kuin ohjeessa. Perinteisen jauhelihakastikkeen maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana.


Katso myös

Seuraa meitä

Jauhelihakastike

Rated 4 stars out of 5
4.0
(12)

4 annosta

15 min (valmistus) +

10 min (hautuminen)

Jauhelihakastike sopii niin perunoille, pastalle kuin riisillekin.

Ainekset

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

4 dl

vettä

2 rkl

ketsuppia

1 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Perinteinen jauhelihakastike sopii ruoaksi vaikka perunoiden kanssa.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle sipuli ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  4. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, ketsuppi, soijakastike, suola ja mustapippuri.
  6. Hauduta jauhelihakastiketta noin 10 minuuttia. Keitä miedolla lämmöllä niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Sekoita välillä. 



Vinkit


  • Jauhelihakastikkeen suolaisuus riippuu käyttämäsi ketsupin ja soijakastikkeen suolaisuudesta. Lisää tarvittaessa suolaa maistamisen jälkeen.
  • Voit antaa kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla pidempäänkin kuin ohjeessa. Perinteisen jauhelihakastikkeen maku vain paranee pitkän hauduttamisen aikana.


Katso myös