Jauheliha-munakasrulla

Rated 4.35 stars out of 5
4.3
(20)

n. 14 palaa

1 tunti


Munakasrullan voi tarjota lämpimänä tai jäähtyneenä.

Taikina

5

kananmunaa

1,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

voita tai rypsiöljyä

1

iso sipuli

1

paprika

1

tomaatti

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

tuorejuustoa (yrtti)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Munakasrulla sopii niin juhliin kuin vaikka lounaaksikin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää vehnäjauhot, noin 1 dl maitoa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm). 
  4. Kun uuni on kuuma, sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta pelti varovasti uuniin (uunin alaosaan). 
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin.
  6. Anna munakaspohjan jäähtyä vähintään 10 minuuttia (tai täytteiden valmistelun ajan). Jätä uuni päälle gratinointia varten.
  7. Kumoa jäähtynyt pohja toiselle leivinpaperille.

 


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja puolet jauhelihasta. Sekoittele paistinlastalla.
  3. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle loppu jauheliha. Lisää myös sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Lisää se pannulle. 
  5. Mausta täyte suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. 
  6. Lisää tuorejuusto ja sekoittele pannulla, kunnes tuorejuusto on sulanut. 

 


Täyttäminen


  1. Levitä täyte kumotun taikinalevyn päälle. Jätä toinen pitkä reuna vähemmälle täytteelle. Näin täyte pysyy paremmin sisällä rullaa kääriessä.
  2. Ripottele täytteen pinnalle noin 1,5 dl juustoraastetta (jätä noin 0,5 dl koristeluun).
  3. Kääri tiiviiksi rullaksi. Käytä apuna leivinpaperia, jolla saat levyn nousemaan käärimistä varten.
  4. Aseta munakasrulla saumapuoli alaspäin uuninkestävälle tarjoiluastialle tai pellille leivinpaperin päälle.
  5. Ripottele pinnalle hieman (n. 0,5 dl) juustoraastetta.
  6. Gratinoi 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuttia. 



Vinkit


  • Munakasrullan voit tarjota lämpimänä, mutta se maistuu jäähtyneenäkin. Voit tarjota sen myös ilman gratinointia. 
  • Munakasrulla on moneen tilanteeseen sopiva tarjottava. Se sopii vaikka juhlien kahvipöytään, iltapalaksi tai ateriaksi raikkaan salaatin kanssa.



Jauheliha-munakasrulla

Rated 4.35 stars out of 5
4.3
(20)

n. 14 palaa

1 tunti


Munakasrullan voi tarjota lämpimänä tai jäähtyneenä.

Taikina

5

kananmunaa

1,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

voita tai rypsiöljyä

1

iso sipuli

1

paprika

1

tomaatti

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

tuorejuustoa (yrtti)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Munakasrulla sopii niin juhliin kuin vaikka lounaaksikin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää vehnäjauhot, noin 1 dl maitoa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm). 
  4. Kun uuni on kuuma, sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta pelti varovasti uuniin (uunin alaosaan). 
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin.
  6. Anna munakaspohjan jäähtyä vähintään 10 minuuttia (tai täytteiden valmistelun ajan). Jätä uuni päälle gratinointia varten.
  7. Kumoa jäähtynyt pohja toiselle leivinpaperille.

 


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja puolet jauhelihasta. Sekoittele paistinlastalla.
  3. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle loppu jauheliha. Lisää myös sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Lisää se pannulle. 
  5. Mausta täyte suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. 
  6. Lisää tuorejuusto ja sekoittele pannulla, kunnes tuorejuusto on sulanut. 

 


Täyttäminen


  1. Levitä täyte kumotun taikinalevyn päälle. Jätä toinen pitkä reuna vähemmälle täytteelle. Näin täyte pysyy paremmin sisällä rullaa kääriessä.
  2. Ripottele täytteen pinnalle noin 1,5 dl juustoraastetta (jätä noin 0,5 dl koristeluun).
  3. Kääri tiiviiksi rullaksi. Käytä apuna leivinpaperia, jolla saat levyn nousemaan käärimistä varten.
  4. Aseta munakasrulla saumapuoli alaspäin uuninkestävälle tarjoiluastialle tai pellille leivinpaperin päälle.
  5. Ripottele pinnalle hieman (n. 0,5 dl) juustoraastetta.
  6. Gratinoi 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuttia. 



Vinkit


  • Munakasrullan voit tarjota lämpimänä, mutta se maistuu jäähtyneenäkin. Voit tarjota sen myös ilman gratinointia. 
  • Munakasrulla on moneen tilanteeseen sopiva tarjottava. Se sopii vaikka juhlien kahvipöytään, iltapalaksi tai ateriaksi raikkaan salaatin kanssa.



Jauheliha-munakasrulla

Rated 4.35 stars out of 5
4.3
(20)

n. 14 palaa

1 tunti


Munakasrullan voi tarjota lämpimänä tai jäähtyneenä.

Taikina

5

kananmunaa

1,5 dl

vehnäjauhoja

5 dl

maitoa

0,5 tl

suolaa

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

1 rkl

voita tai rypsiöljyä

1

iso sipuli

1

paprika

1

tomaatti

1 tl

suolaa

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g

tuorejuustoa (yrtti)

2 dl (80 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Munakasrulla sopii niin juhliin kuin vaikka lounaaksikin.

Taikina

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Lisää vehnäjauhot, noin 1 dl maitoa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla (mielellään reunallinen uunipannu, noin 30 x 40 cm). 
  4. Kun uuni on kuuma, sekoita taikinaa pohjaa myöten ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta pelti varovasti uuniin (uunin alaosaan). 
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin.
  6. Anna munakaspohjan jäähtyä vähintään 10 minuuttia (tai täytteiden valmistelun ajan). Jätä uuni päälle gratinointia varten.
  7. Kumoa jäähtynyt pohja toiselle leivinpaperille.

 


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi (tai öljy) ja puolet jauhelihasta. Sekoittele paistinlastalla.
  3. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle loppu jauheliha. Lisää myös sipuli ja paprika. Jatka paistamista, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  4. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Lisää se pannulle. 
  5. Mausta täyte suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. 
  6. Lisää tuorejuusto ja sekoittele pannulla, kunnes tuorejuusto on sulanut. 

 


Täyttäminen


  1. Levitä täyte kumotun taikinalevyn päälle. Jätä toinen pitkä reuna vähemmälle täytteelle. Näin täyte pysyy paremmin sisällä rullaa kääriessä.
  2. Ripottele täytteen pinnalle noin 1,5 dl juustoraastetta (jätä noin 0,5 dl koristeluun).
  3. Kääri tiiviiksi rullaksi. Käytä apuna leivinpaperia, jolla saat levyn nousemaan käärimistä varten.
  4. Aseta munakasrulla saumapuoli alaspäin uuninkestävälle tarjoiluastialle tai pellille leivinpaperin päälle.
  5. Ripottele pinnalle hieman (n. 0,5 dl) juustoraastetta.
  6. Gratinoi 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuttia. 



Vinkit


  • Munakasrullan voit tarjota lämpimänä, mutta se maistuu jäähtyneenäkin. Voit tarjota sen myös ilman gratinointia. 
  • Munakasrulla on moneen tilanteeseen sopiva tarjottava. Se sopii vaikka juhlien kahvipöytään, iltapalaksi tai ateriaksi raikkaan salaatin kanssa.