Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 12 palaa

40 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kaalipiirakka sopii niin kahvipöytään, iltapalaksi kuin vaikka lounaaksikin raikkaan salaatin kanssa.

Pohja

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (200 g)

kermaviiliä

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 kg

kaalia (keräkaali)

1

sipuli

0,5 dl

rypsiöljyä

0,5 dl

siirappia

2

lihaliemikuutiota

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Voiteluun:


Kananmunaa

Jauheliha-kaalipiirakka on ruokaisa piiras vaikka kahvipöytään.

Pohja

  1. (Ota jauheliha huoneenlämpöön täytettä varten.)
  2. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot ja rasva sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kermaviili ja jatka vielä sekoittamista, kunnes kermaviili on sekoittunut taikinaan (älä sekoita ylimääräistä). 
  4. Siirrä taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


Täyte


  1. Huuhtele kaali ja leikkaa se pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna rypsiöljy reilunkokoisessa kattilassa, lisää kaali ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta kaali ei mustu). 
  3. Mausta samalla: lisää siirappi, murustele joukkoon lihaliemikuutiot, lisää meirami ja mustapippuri.
  4. Paista jauheliha (käytä tarvittaessa paistamiseen  hieman öljyä). Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää jauheliha kaalin joukkoon.
  5. Jatka kaaliseoksen kuumentamista vielä noin 10 minuutin ajan (ilman kantta), kunnes kaali on pehmentynyt (sekoittele välillä pohjaa myöten).


Muotoilu ja paistaminen


  1. Jaa kaalin kypsyessä taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala pohjataikinaksi (n. 35 x 25 cm) leivinpaperin päälle (käytä apuna hieman jauhoja). Laita leivinpaperi sitten uunipellin tai laakean uunivuoan päälle. 
  2. Ripottele jauhoja toisen leivinpaperin päälle. Kauli toinen taikinapala vastaavan kokoiseksi kanneksi (jauhotetun leivinpaperin päältä kansi on helppo kumota täytteen päälle).
  3. Kun täyte on valmis, levitä se pohjataikinalle. Kumoa päälle kansitaikina. Nipistele saumat kiinni mahdollisimman tiiviisti.
  4. Voitele kaalipiirakka kananmunalla ja pistele sitä hammastikulla.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes kaalipiirakka on kauniin värinen.



Vinkit


  • Taikinaa on helpoin muotoilla, kun teet siitä litteän paketin kelmun sisään ja annat taikinan levätä jääkaapissa täytettä valmistellessasi. 
  • Voit leipoa kaalipiirakan myös ilman jauhelihaa. Jätä tällöin 0,5 tl suolaa pois.




Katso myös


Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 12 palaa

40 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kaalipiirakka sopii niin kahvipöytään, iltapalaksi kuin vaikka lounaaksikin raikkaan salaatin kanssa.

Pohja

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (200 g)

kermaviiliä

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 kg

kaalia (keräkaali)

1

sipuli

0,5 dl

rypsiöljyä

0,5 dl

siirappia

2

lihaliemikuutiota

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Voiteluun:


Kananmunaa

Jauheliha-kaalipiirakka on ruokaisa piiras vaikka kahvipöytään.

Pohja

  1. (Ota jauheliha huoneenlämpöön täytettä varten.)
  2. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot ja rasva sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kermaviili ja jatka vielä sekoittamista, kunnes kermaviili on sekoittunut taikinaan (älä sekoita ylimääräistä). 
  4. Siirrä taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


Täyte


  1. Huuhtele kaali ja leikkaa se pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna rypsiöljy reilunkokoisessa kattilassa, lisää kaali ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta kaali ei mustu). 
  3. Mausta samalla: lisää siirappi, murustele joukkoon lihaliemikuutiot, lisää meirami ja mustapippuri.
  4. Paista jauheliha (käytä tarvittaessa paistamiseen  hieman öljyä). Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää jauheliha kaalin joukkoon.
  5. Jatka kaaliseoksen kuumentamista vielä noin 10 minuutin ajan (ilman kantta), kunnes kaali on pehmentynyt (sekoittele välillä pohjaa myöten).


Muotoilu ja paistaminen


  1. Jaa kaalin kypsyessä taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala pohjataikinaksi (n. 35 x 25 cm) leivinpaperin päälle (käytä apuna hieman jauhoja). Laita leivinpaperi sitten uunipellin tai laakean uunivuoan päälle. 
  2. Ripottele jauhoja toisen leivinpaperin päälle. Kauli toinen taikinapala vastaavan kokoiseksi kanneksi (jauhotetun leivinpaperin päältä kansi on helppo kumota täytteen päälle).
  3. Kun täyte on valmis, levitä se pohjataikinalle. Kumoa päälle kansitaikina. Nipistele saumat kiinni mahdollisimman tiiviisti.
  4. Voitele kaalipiirakka kananmunalla ja pistele sitä hammastikulla.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes kaalipiirakka on kauniin värinen.



Vinkit


  • Taikinaa on helpoin muotoilla, kun teet siitä litteän paketin kelmun sisään ja annat taikinan levätä jääkaapissa täytettä valmistellessasi. 
  • Voit leipoa kaalipiirakan myös ilman jauhelihaa. Jätä tällöin 0,5 tl suolaa pois.




Katso myös


Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(2)

n. 12 palaa

40 min (valmistus) +

25 min (paistaminen)

Kaalipiirakka sopii niin kahvipöytään, iltapalaksi kuin vaikka lounaaksikin raikkaan salaatin kanssa.

Pohja

200 g

voita (tai leivontamargariinia)

5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 prk (200 g)

kermaviiliä

Täyte

400 g

jauhelihaa

1 kg

kaalia (keräkaali)

1

sipuli

0,5 dl

rypsiöljyä

0,5 dl

siirappia

2

lihaliemikuutiota

1 rkl

meiramia (kuivattu)

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Voiteluun:


Kananmunaa

Jauheliha-kaalipiirakka on ruokaisa piiras vaikka kahvipöytään.

Pohja

  1. (Ota jauheliha huoneenlämpöön täytettä varten.)
  2. Mittaa kulhoon voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot ja rasva sekaisin yhdellä kädellä, eli hiero voita sormien välissä, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. 
  3. Lisää kermaviili ja jatka vielä sekoittamista, kunnes kermaviili on sekoittunut taikinaan (älä sekoita ylimääräistä). 
  4. Siirrä taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.


Täyte


  1. Huuhtele kaali ja leikkaa se pieniksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna rypsiöljy reilunkokoisessa kattilassa, lisää kaali ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan (pienennä lieden tehoa, jotta kaali ei mustu). 
  3. Mausta samalla: lisää siirappi, murustele joukkoon lihaliemikuutiot, lisää meirami ja mustapippuri.
  4. Paista jauheliha (käytä tarvittaessa paistamiseen  hieman öljyä). Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Lisää jauheliha kaalin joukkoon.
  5. Jatka kaaliseoksen kuumentamista vielä noin 10 minuutin ajan (ilman kantta), kunnes kaali on pehmentynyt (sekoittele välillä pohjaa myöten).


Muotoilu ja paistaminen


  1. Jaa kaalin kypsyessä taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala pohjataikinaksi (n. 35 x 25 cm) leivinpaperin päälle (käytä apuna hieman jauhoja). Laita leivinpaperi sitten uunipellin tai laakean uunivuoan päälle. 
  2. Ripottele jauhoja toisen leivinpaperin päälle. Kauli toinen taikinapala vastaavan kokoiseksi kanneksi (jauhotetun leivinpaperin päältä kansi on helppo kumota täytteen päälle).
  3. Kun täyte on valmis, levitä se pohjataikinalle. Kumoa päälle kansitaikina. Nipistele saumat kiinni mahdollisimman tiiviisti.
  4. Voitele kaalipiirakka kananmunalla ja pistele sitä hammastikulla.
  5. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes kaalipiirakka on kauniin värinen.



Vinkit


  • Taikinaa on helpoin muotoilla, kun teet siitä litteän paketin kelmun sisään ja annat taikinan levätä jääkaapissa täytettä valmistellessasi. 
  • Voit leipoa kaalipiirakan myös ilman jauhelihaa. Jätä tällöin 0,5 tl suolaa pois.




Katso myös