Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipata

Rated 3.75 stars out of 5
3.8
(4)

6 annosta

20 min (valmistus) +

20 min (haudutus)


Gluteeniton


Kaalipata on ehtaa kotiruokaa! Se valmistuu yllättävän nopeasti ja maistuu herkulliselta vaikka puolukkahillon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 kg 

valkokaalia (keräkaali)

2

porkkanaa

6 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

1 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

- - -

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1 iso

sipuli

n. 1 rkl

rypsiöljyä

- - -

0,5 dl

siirappia

1 rkl

tomaattisosetta

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Kaalipata on hyvä pataruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja suikaloi se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna vesi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää lihaliemikuutiot, kaali, porkkanat sekä riisi. Anna kiehua, sekoita välillä. (Veden määrä voi aluksi näyttää niukalta. Kaalista irtoaa kuitenkin nestettä kypsymisen aikana.)
  4. Hienonna sipuli.
  5. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää ne kattilaan.
  6. Mausta kaalipata siirapilla, tomaattisoseella, soijakastikkeella, meiramilla ja valkopippurilla.
  7. Anna hautua kannen alla hiljalleen kiehuen vähintään 20 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja kaali pehmeää. Sekoita välillä pohjaa myöten kypsymisen aikana.




Vinkit


  • Tee kaalipata reilun kokoiseen, vähintään 5 litran kattilaan. 
  • Myöhäissyksyn kaali hautuu pidempään kuin kesällä korjattu kaali.
  • Lisää maun mukaan reilummin esimerkiksi tomaattisosetta. Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoa jauheliha-kaalipata puolukkahillon kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipata

Rated 3.75 stars out of 5
3.8
(4)

6 annosta

20 min (valmistus) +

20 min (haudutus)


Gluteeniton


Kaalipata on ehtaa kotiruokaa! Se valmistuu yllättävän nopeasti ja maistuu herkulliselta vaikka puolukkahillon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 kg 

valkokaalia (keräkaali)

2

porkkanaa

6 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

1 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

- - -

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1 iso

sipuli

n. 1 rkl

rypsiöljyä

- - -

0,5 dl

siirappia

1 rkl

tomaattisosetta

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Kaalipata on hyvä pataruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja suikaloi se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna vesi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää lihaliemikuutiot, kaali, porkkanat sekä riisi. Anna kiehua, sekoita välillä. (Veden määrä voi aluksi näyttää niukalta. Kaalista irtoaa kuitenkin nestettä kypsymisen aikana.)
  4. Hienonna sipuli.
  5. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää ne kattilaan.
  6. Mausta kaalipata siirapilla, tomaattisoseella, soijakastikkeella, meiramilla ja valkopippurilla.
  7. Anna hautua kannen alla hiljalleen kiehuen vähintään 20 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja kaali pehmeää. Sekoita välillä pohjaa myöten kypsymisen aikana.




Vinkit


  • Tee kaalipata reilun kokoiseen, vähintään 5 litran kattilaan. 
  • Myöhäissyksyn kaali hautuu pidempään kuin kesällä korjattu kaali.
  • Lisää maun mukaan reilummin esimerkiksi tomaattisosetta. Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoa jauheliha-kaalipata puolukkahillon kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Jauheliha-kaalipata

Rated 3.75 stars out of 5
3.8
(4)

6 annosta

20 min (valmistus) +

20 min (haudutus)


Gluteeniton


Kaalipata on ehtaa kotiruokaa! Se valmistuu yllättävän nopeasti ja maistuu herkulliselta vaikka puolukkahillon kanssa.

Ainekset

6 annosta

1 kg 

valkokaalia (keräkaali)

2

porkkanaa

6 dl

vettä

2

lihaliemikuutiota

1 dl

riisiä (pitkäjyväinen)

- - -

400 g

jauhelihaa (esim. nauta tai sika-nauta)

1 iso

sipuli

n. 1 rkl

rypsiöljyä

- - -

0,5 dl

siirappia

1 rkl

tomaattisosetta

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

meiramia (kuivattu)

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Kaalipata on hyvä pataruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Huuhtele kaali ja suikaloi se. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  3. Kuumenna vesi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää lihaliemikuutiot, kaali, porkkanat sekä riisi. Anna kiehua, sekoita välillä. (Veden määrä voi aluksi näyttää niukalta. Kaalista irtoaa kuitenkin nestettä kypsymisen aikana.)
  4. Hienonna sipuli.
  5. Paista jauheliha ja sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää ne kattilaan.
  6. Mausta kaalipata siirapilla, tomaattisoseella, soijakastikkeella, meiramilla ja valkopippurilla.
  7. Anna hautua kannen alla hiljalleen kiehuen vähintään 20 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja kaali pehmeää. Sekoita välillä pohjaa myöten kypsymisen aikana.




Vinkit


  • Tee kaalipata reilun kokoiseen, vähintään 5 litran kattilaan. 
  • Myöhäissyksyn kaali hautuu pidempään kuin kesällä korjattu kaali.
  • Lisää maun mukaan reilummin esimerkiksi tomaattisosetta. Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tarjoa jauheliha-kaalipata puolukkahillon kanssa.


Katso myös