Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

5 annosta

10 min (valmistelut) +

1,5 tuntia (uunissa)


Janssonin kiusaus saa makua anjoviksesta (tai anjovismaustetusta sillifileestä). Tällä ohjeella valmistelut on tehty nopeasti, mutta varaa kuitenkin aikaa uunissa paistamiseen, jotta kiusaus ehtii muhia maukkaaksi.

Ainekset

5 annosta

1 kg

perunasipulisekoitusta (pakaste)

150 g 

ravintolafileetä (n. 6 kpl anjovismaust. sillifilee)

TAI 150 g

anjovista

0,5 dl

vettä

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

ravintolafileiden tai anjoviksen lientä

2 rkl

voita

(Pinnalle: 1 rkl korppujauhoja)

Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kaada reilu puolet jäisestä perunasipulisekoituksesta uunivuokaan (vuoan halkaisija vähintään 20 cm, korkeus noin 8 cm). 
  3. Viipaloi anjovismaustetut sillifileet TAI anjovis ohuiksi viipaleiksi. (Säästä 0,5 dl lientä.) Laita viipaleet vuokaan perunoiden päälle.
  4. Kaada päälle loppu perunasipulisekoitus. 
  5. Lisää kiusauksen päälle vesi, kerma ja puoli desiä ravintolafileiden / anjoviksen lientä. 
  6. Laita päälle voi nokareina. Ripottele halutessasi päälle korppujauhoja.
  7. Paista janssonin kiusausta 200 asteessa noin 1,5 tuntia.




Vinkit


  • Voit laittaa vuoan kukkuroilleen perunasipulisekoitusta. Pinta laskee kypsentämisen aikana. 
  • Voit käyttää perunasipulisekoituksen jäisenä. Paistoaika voi olla ohjeessa mainittua lyhyempi, jos perunasipulisekoitus ehtii sulaa ennen käyttöä.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä. Ruoka voi hyvin odottaa uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. 
  • Juuri uunista otettu kiusaus voi tuntua hieman vetiseltä, vaikka olisikin kypsää. Anna valmiin janssonin kiusauksen vetäytyä hetki ennen ruokailua. 


Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

5 annosta

10 min (valmistelut) +

1,5 tuntia (uunissa)


Janssonin kiusaus saa makua anjoviksesta (tai anjovismaustetusta sillifileestä). Tällä ohjeella valmistelut on tehty nopeasti, mutta varaa kuitenkin aikaa uunissa paistamiseen, jotta kiusaus ehtii muhia maukkaaksi.

Ainekset

5 annosta

1 kg

perunasipulisekoitusta (pakaste)

150 g 

ravintolafileetä (n. 6 kpl anjovismaust. sillifilee)

TAI 150 g

anjovista

0,5 dl

vettä

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

ravintolafileiden tai anjoviksen lientä

2 rkl

voita

(Pinnalle: 1 rkl korppujauhoja)

Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kaada reilu puolet jäisestä perunasipulisekoituksesta uunivuokaan (vuoan halkaisija vähintään 20 cm, korkeus noin 8 cm). 
  3. Viipaloi anjovismaustetut sillifileet TAI anjovis ohuiksi viipaleiksi. (Säästä 0,5 dl lientä.) Laita viipaleet vuokaan perunoiden päälle.
  4. Kaada päälle loppu perunasipulisekoitus. 
  5. Lisää kiusauksen päälle vesi, kerma ja puoli desiä ravintolafileiden / anjoviksen lientä. 
  6. Laita päälle voi nokareina. Ripottele halutessasi päälle korppujauhoja.
  7. Paista janssonin kiusausta 200 asteessa noin 1,5 tuntia.




Vinkit


  • Voit laittaa vuoan kukkuroilleen perunasipulisekoitusta. Pinta laskee kypsentämisen aikana. 
  • Voit käyttää perunasipulisekoituksen jäisenä. Paistoaika voi olla ohjeessa mainittua lyhyempi, jos perunasipulisekoitus ehtii sulaa ennen käyttöä.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä. Ruoka voi hyvin odottaa uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. 
  • Juuri uunista otettu kiusaus voi tuntua hieman vetiseltä, vaikka olisikin kypsää. Anna valmiin janssonin kiusauksen vetäytyä hetki ennen ruokailua. 


Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

5 annosta

10 min (valmistelut) +

1,5 tuntia (uunissa)


Janssonin kiusaus saa makua anjoviksesta (tai anjovismaustetusta sillifileestä). Tällä ohjeella valmistelut on tehty nopeasti, mutta varaa kuitenkin aikaa uunissa paistamiseen, jotta kiusaus ehtii muhia maukkaaksi.

Ainekset

5 annosta

1 kg

perunasipulisekoitusta (pakaste)

150 g 

ravintolafileetä (n. 6 kpl anjovismaust. sillifilee)

TAI 150 g

anjovista

0,5 dl

vettä

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

ravintolafileiden tai anjoviksen lientä

2 rkl

voita

(Pinnalle: 1 rkl korppujauhoja)

Janssonin kiusaus perunasipulisekoituksesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kaada reilu puolet jäisestä perunasipulisekoituksesta uunivuokaan (vuoan halkaisija vähintään 20 cm, korkeus noin 8 cm). 
  3. Viipaloi anjovismaustetut sillifileet TAI anjovis ohuiksi viipaleiksi. (Säästä 0,5 dl lientä.) Laita viipaleet vuokaan perunoiden päälle.
  4. Kaada päälle loppu perunasipulisekoitus. 
  5. Lisää kiusauksen päälle vesi, kerma ja puoli desiä ravintolafileiden / anjoviksen lientä. 
  6. Laita päälle voi nokareina. Ripottele halutessasi päälle korppujauhoja.
  7. Paista janssonin kiusausta 200 asteessa noin 1,5 tuntia.




Vinkit


  • Voit laittaa vuoan kukkuroilleen perunasipulisekoitusta. Pinta laskee kypsentämisen aikana. 
  • Voit käyttää perunasipulisekoituksen jäisenä. Paistoaika voi olla ohjeessa mainittua lyhyempi, jos perunasipulisekoitus ehtii sulaa ennen käyttöä.
  • Kypsässä kiusauksessa perunat ovat pehmeitä. Ruoka voi hyvin odottaa uunin jälkilämmöllä pidemmänkin aikaa. 
  • Juuri uunista otettu kiusaus voi tuntua hieman vetiseltä, vaikka olisikin kypsää. Anna valmiin janssonin kiusauksen vetäytyä hetki ennen ruokailua.