Seuraa meitä

Jäätelön valmistus itse

Jäätelön valmistus onnistuu ilman jäätelökonetta ja ilman pakastamisen aikaista sekottelua. 


Katso alta lisävinkit mm. itse tehdyn suklaajäätelön valmistukseen, kun käytät kananmunia, glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa. 


Jäätelöresepteihin pääset tutustumaan sivun lopusta tai etsimällä hakukentästä!

Vaa'an taaraus glukoosisiirappia jäätelömassaan lisättäessä

• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeimmin. Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä.


• Jos käytössäsi on keittiövaaka, käytä sitä glukoosisiirapin (ja tarvittaessa muiden aineiden) mittaamiseen. Hyödynnä taaraus- eli nollaustoimintoa. Näin voit valuttaa oikean määrän suoraan vatkauskulhoon (esim. kananmunien päälle).


• Varo, ettet vaahdota kermaa rakeiseksi. Näin käy helposti, jos vaahdotat kuohukermaa liian pitkään. Lopeta vaahdottaminen, kun kerma näyttää kermavaahdolta, jota voisi pursottaa kakun päälle.

Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta

• Useimmat uunivuoat ja muoviastiat kestävät pakastamisen. Käytä itse tehdyn jäätelön pakastamiseen noin 2 litran kokoista astiaa (4 dl kuohukermaa). Voit jakaa massan myös pienemmiksi annoksiksi.


• Tätä itse tehtyä jäätelöä ei tarvitse pakastamisen aikana sekoitella. 


• Jos säilytät jäätelöä seuraavaa päivää pidempään, peitä se kannella tai tuorekelmulla, jotta pinta ei kuivu. 


• Säilytä yli jäänyt kondensoitu maito esimerkiksi pakasterasiassa tai puhtaassa pilttipurkissa jääkaapissa (älä jätä sitä säilyketölkkiin). 


Kondensoidun maidon pakastaminen pilttipurkissa

• Kondensoitu maito säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Jos et käytä kondensoitua maitoa heti, voit pakastaa sen. Kondensoitu maito sulaa nopeasti käyttökelpoiseksi jääkaapissa tai huoneenlämmössä - vaikka seuraavaa jäätelön valmistusta varten!



Katso ihanat jäätelöreseptit: 


Seuraa meitä

Jäätelön valmistus itse

Jäätelön valmistus onnistuu ilman jäätelökonetta ja ilman pakastamisen aikaista sekottelua. 


Katso alta lisävinkit mm. itse tehdyn suklaajäätelön valmistukseen, kun käytät kananmunia, glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa. 


Jäätelöresepteihin pääset tutustumaan sivun lopusta tai etsimällä hakukentästä!

Vaa'an taaraus glukoosisiirappia jäätelömassaan lisättäessä

• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeimmin. Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä.


• Jos käytössäsi on keittiövaaka, käytä sitä glukoosisiirapin (ja tarvittaessa muiden aineiden) mittaamiseen. Hyödynnä taaraus- eli nollaustoimintoa. Näin voit valuttaa oikean määrän suoraan vatkauskulhoon (esim. kananmunien päälle).


• Varo, ettet vaahdota kermaa rakeiseksi. Näin käy helposti, jos vaahdotat kuohukermaa liian pitkään. Lopeta vaahdottaminen, kun kerma näyttää kermavaahdolta, jota voisi pursottaa kakun päälle.

Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta

• Useimmat uunivuoat ja muoviastiat kestävät pakastamisen. Käytä itse tehdyn jäätelön pakastamiseen noin 2 litran kokoista astiaa (4 dl kuohukermaa). Voit jakaa massan myös pienemmiksi annoksiksi.


• Tätä itse tehtyä jäätelöä ei tarvitse pakastamisen aikana sekoitella. 


• Jos säilytät jäätelöä seuraavaa päivää pidempään, peitä se kannella tai tuorekelmulla, jotta pinta ei kuivu. 


• Säilytä yli jäänyt kondensoitu maito esimerkiksi pakasterasiassa tai puhtaassa pilttipurkissa jääkaapissa (älä jätä sitä säilyketölkkiin). 


Kondensoidun maidon pakastaminen pilttipurkissa

• Kondensoitu maito säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Jos et käytä kondensoitua maitoa heti, voit pakastaa sen. Kondensoitu maito sulaa nopeasti käyttökelpoiseksi jääkaapissa tai huoneenlämmössä - vaikka seuraavaa jäätelön valmistusta varten!



Katso ihanat jäätelöreseptit: 


Seuraa meitä

Jäätelön valmistus itse

Jäätelön valmistus onnistuu ilman jäätelökonetta ja ilman pakastamisen aikaista sekottelua. 


Katso alta lisävinkit mm. itse tehdyn suklaajäätelön valmistukseen, kun käytät kananmunia, glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa. 


Jäätelöresepteihin pääset tutustumaan sivun lopusta tai etsimällä hakukentästä!

Vaa'an taaraus glukoosisiirappia jäätelömassaan lisättäessä

• Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeimmin. Ota kananmunat huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä.


• Jos käytössäsi on keittiövaaka, käytä sitä glukoosisiirapin (ja tarvittaessa muiden aineiden) mittaamiseen. Hyödynnä taaraus- eli nollaustoimintoa. Näin voit valuttaa oikean määrän suoraan vatkauskulhoon (esim. kananmunien päälle).


• Varo, ettet vaahdota kermaa rakeiseksi. Näin käy helposti, jos vaahdotat kuohukermaa liian pitkään. Lopeta vaahdottaminen, kun kerma näyttää kermavaahdolta, jota voisi pursottaa kakun päälle.

Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta

• Useimmat uunivuoat ja muoviastiat kestävät pakastamisen. Käytä itse tehdyn jäätelön pakastamiseen noin 2 litran kokoista astiaa (4 dl kuohukermaa). Voit jakaa massan myös pienemmiksi annoksiksi.


• Tätä itse tehtyä jäätelöä ei tarvitse pakastamisen aikana sekoitella. 


• Jos säilytät jäätelöä seuraavaa päivää pidempään, peitä se kannella tai tuorekelmulla, jotta pinta ei kuivu. 


• Säilytä yli jäänyt kondensoitu maito esimerkiksi pakasterasiassa tai puhtaassa pilttipurkissa jääkaapissa (älä jätä sitä säilyketölkkiin). 


Kondensoidun maidon pakastaminen pilttipurkissa

• Kondensoitu maito säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Jos et käytä kondensoitua maitoa heti, voit pakastaa sen. Kondensoitu maito sulaa nopeasti käyttökelpoiseksi jääkaapissa tai huoneenlämmössä - vaikka seuraavaa jäätelön valmistusta varten!



Katso ihanat jäätelöreseptit: