Seuraa meitä

Jääkahvi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

4 annosta

10 min (valmistus)

+ kahvin tekeytyminen yön yli

Jääkahvi voi maistua hellepäivänä, vaikka kuuma kahvi ei houkuta. Tässä ohjeessa juoma aateloidaan jäätelöllä, mutta juoma maistuu myös ilman sitä. Voit käyttää myös jääkaapissa jäähdytettyä, tavalliseen tapaan keitettyä kahvia.

Ainekset

4 annosta

10 dl

kylmää vettä

2 dl

kahvinporoja

- - -

(2 rkl

sokeria)

3 dl

maitoa

reilusti

jääpaloja (esim. kahvista tehtyjä)

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

(Koristeluun: suklaaströsseleitä)

Jääkahvi raikastaa helteisenä päivänä.

Ohje

  1. Mittaa kahvinporot ja kylmä vesi kannuun. Peitä kannella ja laita jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli (tai ainakin muutaman tunnin ajan). 
  2. Kaada kahvi suodatinpussin läpi (käytä tippalukotonta suodatinsuppiloa).
  3. Lisää valmiiseen kahviin sokeria (halutessasi) sekä maitoa (3 dl tai maun mukaan).
  4. Jaa kahvi reilun kokoisiin laseihin. 
  5. Lisää jääpalat sekä jäätelö. Koristele jääkahvi halutessasi suklaaströsseleillä.



Vinkit


  • Kylmäuutetun kahvin sijaan voit käyttää 8 dl tavallista, jäähtynyttä kahvia.
  • Jääpalat eivät laimenna jääkahvin makua, jos valmistat ne yli jääneestä kahvista. 



Katso myös

Seuraa meitä

Jääkahvi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

4 annosta

10 min (valmistus)

+ kahvin tekeytyminen yön yli

Jääkahvi voi maistua hellepäivänä, vaikka kuuma kahvi ei houkuta. Tässä ohjeessa juoma aateloidaan jäätelöllä, mutta juoma maistuu myös ilman sitä. Voit käyttää myös jääkaapissa jäähdytettyä, tavalliseen tapaan keitettyä kahvia.

Ainekset

4 annosta

10 dl

kylmää vettä

2 dl

kahvinporoja

- - -

(2 rkl

sokeria)

3 dl

maitoa

reilusti

jääpaloja (esim. kahvista tehtyjä)

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

(Koristeluun: suklaaströsseleitä)

Jääkahvi raikastaa helteisenä päivänä.

Ohje

  1. Mittaa kahvinporot ja kylmä vesi kannuun. Peitä kannella ja laita jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli (tai ainakin muutaman tunnin ajan). 
  2. Kaada kahvi suodatinpussin läpi (käytä tippalukotonta suodatinsuppiloa).
  3. Lisää valmiiseen kahviin sokeria (halutessasi) sekä maitoa (3 dl tai maun mukaan).
  4. Jaa kahvi reilun kokoisiin laseihin. 
  5. Lisää jääpalat sekä jäätelö. Koristele jääkahvi halutessasi suklaaströsseleillä.



Vinkit


  • Kylmäuutetun kahvin sijaan voit käyttää 8 dl tavallista, jäähtynyttä kahvia.
  • Jääpalat eivät laimenna jääkahvin makua, jos valmistat ne yli jääneestä kahvista. 



Katso myös

Seuraa meitä

Jääkahvi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

4 annosta

10 min (valmistus)

+ kahvin tekeytyminen yön yli

Jääkahvi voi maistua hellepäivänä, vaikka kuuma kahvi ei houkuta. Tässä ohjeessa juoma aateloidaan jäätelöllä, mutta juoma maistuu myös ilman sitä. Voit käyttää myös jääkaapissa jäähdytettyä, tavalliseen tapaan keitettyä kahvia.

Ainekset

4 annosta

10 dl

kylmää vettä

2 dl

kahvinporoja

- - -

(2 rkl

sokeria)

3 dl

maitoa

reilusti

jääpaloja (esim. kahvista tehtyjä)

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

(Koristeluun: suklaaströsseleitä)

Jääkahvi raikastaa helteisenä päivänä.

Ohje

  1. Mittaa kahvinporot ja kylmä vesi kannuun. Peitä kannella ja laita jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli (tai ainakin muutaman tunnin ajan). 
  2. Kaada kahvi suodatinpussin läpi (käytä tippalukotonta suodatinsuppiloa).
  3. Lisää valmiiseen kahviin sokeria (halutessasi) sekä maitoa (3 dl tai maun mukaan).
  4. Jaa kahvi reilun kokoisiin laseihin. 
  5. Lisää jääpalat sekä jäätelö. Koristele jääkahvi halutessasi suklaaströsseleillä.



Vinkit


  • Kylmäuutetun kahvin sijaan voit käyttää 8 dl tavallista, jäähtynyttä kahvia.
  • Jääpalat eivät laimenna jääkahvin makua, jos valmistat ne yli jääneestä kahvista. 



Katso myös