Seuraa meitä

Itse tehty majoneesi sauvasekoittimella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

noin 2 dl

alle 15 min 

(+ ainesten lämmön tasaaminen) 


Itse tehty majoneesi on helppo valmistaa sauvasekoittimella. Jotta onnistut, on kuitenkin tärkeää, että käytät ohjeeseen kapeaa astiaa. Koska kaikkien ainesten tulee olla saman lämpöisiä, kannattaa ne mitata kulhoon ajoissa.

Ainekset

1

kananmuna

2 dl

rypsiöljyä

1 rkl

sitruunamehua (tai 0,5 rkl valkoviinietikkaa)

1 tl

Dijon-sinappia

0,5 tl

suolaa

Itse tehty majoneesi valmistuu nopeasti.

Ohje

Käytä sauvasekoittimen mukana tullutta kapeaa mitta-astiaa tai muuta sellaista korkeaa kulhoa tai astiaa, johon sauvasekoitin juuri ja juuri mahtuu. 


  1. Riko kananmuna kapeaan astiaan varovasti siten, että keltuainen pysyy ehjänä. Lisää rypsiöljy, sitruunamehu (tai valkoviinietikka), sinappi sekä suola. 
  2. Anna ainesten seistä 15-30 minuuttia, jotta lämpö tasaantuu. Jos käyttämäsi ainekset ovat jääkaappikylmiä, laita astia jääkaappiin. Jos ainekset ovat huoneenlämpöisiä, anna niiden seistä pöydällä. 
  3. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää kokonaan sauvasekoittimen alle.
  4. Käynnistä sauvasekoitin (täydellä teholla) ja pidä se käynnissä astian pohjaa vasten noin 10 sekuntia, kunnes majoneesia muodostuu pohjalle. Jatka täydellä teholla sekoittamista ja nosta sauvasekoitin samalla hyvin hitaasti ylös.



Vinkit


  • Voit maustaa valmiin majoneesin makusi mukaan esimerkiksi yrteillä, valkosipulilla ja musta- tai valkopippurilla. 
  • Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin viikon.




Katso myös


Seuraa meitä

Itse tehty majoneesi sauvasekoittimella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

noin 2 dl

alle 15 min 

(+ ainesten lämmön tasaaminen) 


Itse tehty majoneesi on helppo valmistaa sauvasekoittimella. Jotta onnistut, on kuitenkin tärkeää, että käytät ohjeeseen kapeaa astiaa. Koska kaikkien ainesten tulee olla saman lämpöisiä, kannattaa ne mitata kulhoon ajoissa.

Ainekset

1

kananmuna

2 dl

rypsiöljyä

1 rkl

sitruunamehua (tai 0,5 rkl valkoviinietikkaa)

1 tl

Dijon-sinappia

0,5 tl

suolaa

Itse tehty majoneesi valmistuu nopeasti.

Ohje

Käytä sauvasekoittimen mukana tullutta kapeaa mitta-astiaa tai muuta sellaista korkeaa kulhoa tai astiaa, johon sauvasekoitin juuri ja juuri mahtuu. 


  1. Riko kananmuna kapeaan astiaan varovasti siten, että keltuainen pysyy ehjänä. Lisää rypsiöljy, sitruunamehu (tai valkoviinietikka), sinappi sekä suola. 
  2. Anna ainesten seistä 15-30 minuuttia, jotta lämpö tasaantuu. Jos käyttämäsi ainekset ovat jääkaappikylmiä, laita astia jääkaappiin. Jos ainekset ovat huoneenlämpöisiä, anna niiden seistä pöydällä. 
  3. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää kokonaan sauvasekoittimen alle.
  4. Käynnistä sauvasekoitin (täydellä teholla) ja pidä se käynnissä astian pohjaa vasten noin 10 sekuntia, kunnes majoneesia muodostuu pohjalle. Jatka täydellä teholla sekoittamista ja nosta sauvasekoitin samalla hyvin hitaasti ylös.



Vinkit


  • Voit maustaa valmiin majoneesin makusi mukaan esimerkiksi yrteillä, valkosipulilla ja musta- tai valkopippurilla. 
  • Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin viikon.




Katso myös


Seuraa meitä

Itse tehty majoneesi sauvasekoittimella

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

noin 2 dl

alle 15 min 

(+ ainesten lämmön tasaaminen) 


Itse tehty majoneesi on helppo valmistaa sauvasekoittimella. Jotta onnistut, on kuitenkin tärkeää, että käytät ohjeeseen kapeaa astiaa. Koska kaikkien ainesten tulee olla saman lämpöisiä, kannattaa ne mitata kulhoon ajoissa.

Ainekset

1

kananmuna

2 dl

rypsiöljyä

1 rkl

sitruunamehua (tai 0,5 rkl valkoviinietikkaa)

1 tl

Dijon-sinappia

0,5 tl

suolaa

Itse tehty majoneesi valmistuu nopeasti.

Ohje

Käytä sauvasekoittimen mukana tullutta kapeaa mitta-astiaa tai muuta sellaista korkeaa kulhoa tai astiaa, johon sauvasekoitin juuri ja juuri mahtuu. 


  1. Riko kananmuna kapeaan astiaan varovasti siten, että keltuainen pysyy ehjänä. Lisää rypsiöljy, sitruunamehu (tai valkoviinietikka), sinappi sekä suola. 
  2. Anna ainesten seistä 15-30 minuuttia, jotta lämpö tasaantuu. Jos käyttämäsi ainekset ovat jääkaappikylmiä, laita astia jääkaappiin. Jos ainekset ovat huoneenlämpöisiä, anna niiden seistä pöydällä. 
  3. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle siten, että keltuainen jää kokonaan sauvasekoittimen alle.
  4. Käynnistä sauvasekoitin (täydellä teholla) ja pidä se käynnissä astian pohjaa vasten noin 10 sekuntia, kunnes majoneesia muodostuu pohjalle. Jatka täydellä teholla sekoittamista ja nosta sauvasekoitin samalla hyvin hitaasti ylös.



Vinkit


  • Voit maustaa valmiin majoneesin makusi mukaan esimerkiksi yrteillä, valkosipulilla ja musta- tai valkopippurilla. 
  • Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin viikon.




Katso myös