Seuraa meitä

Itse tehty jäätee

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

5 min 

+ teen tekeytyminen yön yli


Kokeile aromikasta jasmiiniteetä tai valmista tutumpi sitruunainen jäätee. 

Kylmäuutettu jasmiinitee

3 rkl

vihreää jasmiiniteetä (irtotee)

1 litra

kylmää vettä

(tuoreita mintun lehtiä)

Sitruunajäätee

3 kpl

teepusseja (musta tee)

1 litra

kylmää vettä

1

sitruuna

(sokeria)

(jääpaloja)

Jäätee on raikas kesäjuoma.

Etualalla jasmiinitee ja oikeassa reunassa sitruunajäätee.

Kylmäuutettu jasmiinitee

  1. Mittaa jasmiiniteen lehdet kannuun. Lisää kylmä vesi. 
  2. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  3. Siivilöi teenlehdet pois. Anna teen seistä hetki, jotta sakka painuu pohjalle - saat kirkkaamman juoman. 
  4. Kaada tee laseihin ja lisää halutessasi tuoreita mintun lehtiä.


Sitruunajäätee


  1. Laita teepussit kannuun ja lisää kylmä vesi (sekä sokeri). 
  2. Pese sitruuna hyvin (tai kuori pois sekä keltainen että valkoinen kuori). Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet kannuun.
  3. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  4. Poista teepussit. Lisää halutessasi maun mukaan sokeria (1 rkl - 0,5 dl) sekä jääpaloja.



Vinkit


  • Jos tiedät haluavasi maustaa sitruunajääteen sokerilla, kannattaa sokeri lisätä jo samaan aikaan teepussien kanssa. Näin sokeri ehtii liueta teen joukkoon paremmin. 
  • Itse tehty jäätee säilyy jääkaapissa pari päivää.  




Katso myös


Seuraa meitä

Itse tehty jäätee

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

5 min 

+ teen tekeytyminen yön yli


Kokeile aromikasta jasmiiniteetä tai valmista tutumpi sitruunainen jäätee. 

Kylmäuutettu jasmiinitee

3 rkl

vihreää jasmiiniteetä (irtotee)

1 litra

kylmää vettä

(tuoreita mintun lehtiä)

Sitruunajäätee

3 kpl

teepusseja (musta tee)

1 litra

kylmää vettä

1

sitruuna

(sokeria)

(jääpaloja)

Jäätee on raikas kesäjuoma.

Etualalla jasmiinitee ja oikeassa reunassa sitruunajäätee.

Kylmäuutettu jasmiinitee

  1. Mittaa jasmiiniteen lehdet kannuun. Lisää kylmä vesi. 
  2. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  3. Siivilöi teenlehdet pois. Anna teen seistä hetki, jotta sakka painuu pohjalle - saat kirkkaamman juoman. 
  4. Kaada tee laseihin ja lisää halutessasi tuoreita mintun lehtiä.


Sitruunajäätee


  1. Laita teepussit kannuun ja lisää kylmä vesi (sekä sokeri). 
  2. Pese sitruuna hyvin (tai kuori pois sekä keltainen että valkoinen kuori). Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet kannuun.
  3. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  4. Poista teepussit. Lisää halutessasi maun mukaan sokeria (1 rkl - 0,5 dl) sekä jääpaloja.



Vinkit


  • Jos tiedät haluavasi maustaa sitruunajääteen sokerilla, kannattaa sokeri lisätä jo samaan aikaan teepussien kanssa. Näin sokeri ehtii liueta teen joukkoon paremmin. 
  • Itse tehty jäätee säilyy jääkaapissa pari päivää.  




Katso myös


Seuraa meitä

Itse tehty jäätee

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

4 annosta

5 min 

+ teen tekeytyminen yön yli


Kokeile aromikasta jasmiiniteetä tai valmista tutumpi sitruunainen jäätee. 

Kylmäuutettu jasmiinitee

3 rkl

vihreää jasmiiniteetä (irtotee)

1 litra

kylmää vettä

(tuoreita mintun lehtiä)

Sitruunajäätee

3 kpl

teepusseja (musta tee)

1 litra

kylmää vettä

1

sitruuna

(sokeria)

(jääpaloja)

Jäätee on raikas kesäjuoma.

Etualalla jasmiinitee ja oikeassa reunassa sitruunajäätee.

Kylmäuutettu jasmiinitee

  1. Mittaa jasmiiniteen lehdet kannuun. Lisää kylmä vesi. 
  2. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  3. Siivilöi teenlehdet pois. Anna teen seistä hetki, jotta sakka painuu pohjalle - saat kirkkaamman juoman. 
  4. Kaada tee laseihin ja lisää halutessasi tuoreita mintun lehtiä.


Sitruunajäätee


  1. Laita teepussit kannuun ja lisää kylmä vesi (sekä sokeri). 
  2. Pese sitruuna hyvin (tai kuori pois sekä keltainen että valkoinen kuori). Viipaloi sitruuna ja lisää viipaleet kannuun.
  3. Peitä kannella tai kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan (tai mielellään seuraavaan päivään). 
  4. Poista teepussit. Lisää halutessasi maun mukaan sokeria (1 rkl - 0,5 dl) sekä jääpaloja.



Vinkit


  • Jos tiedät haluavasi maustaa sitruunajääteen sokerilla, kannattaa sokeri lisätä jo samaan aikaan teepussien kanssa. Näin sokeri ehtii liueta teen joukkoon paremmin. 
  • Itse tehty jäätee säilyy jääkaapissa pari päivää.  




Katso myös