Hyydytetty lohikakku

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

18 annosta

40 min valmistus +

+ hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu

Juhlien kahvipöydän kruunaa irtopohjavuokaan hyydytettävä lohivoileipäkakku.

Pohja

150 g

hapankorppuja

1 dl

maitoa

75 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

6

liivatelehteä

75 g 

purjoa (n. 13 cm pala)

300 g

kylmäsavulohta

1,5 dl

tuoretta tilliä hienonnettuna (1 ruukku)

600 g

raejuustoa

120 g

smetanaa

1 tl

sitruunapippuria

0,5 tl

suolaa

3 dl

kuohukermaa

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Koristeluun esimerkiksi


Kylmäsavulohta


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Rosepippureita

Hyydytetty lohikakku on voileipäkakkujen aatelia.

Ohje

  1. Murskaa hapankorput (kuten keksipohjassa, murska saa jäädä rouheaksi). Lisää joukkoon maito. Sulata margariini. Lisää margariini ja sekoita. 
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26 cm). Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  4. Hienonna purjo, kylmäsavulohi ja tilli hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä ne raejuuston ja smetanan kanssa. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
  5. Vaahdota kerma, jätä odottamaan. 
  6. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Valuta liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuuman mehun joukkoon. 
  7. Kaada liivateseos raejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan hyvin sekoittaen. 
  8. Lisää kermavaahto ja sekoittele tasaiseksi (mutta älä sekoita turhaa, jotta kuohkeus säilyy). 
  9. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Tasoita pinta. 
  10. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Irrota hyytynyt lohikakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele. 



Koristelu


  • Hyydytetyn lohikakun koristeeksi voit käyttää esimerkiksi kylmäsavulohta, keitettyjä kananmunia (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen), sitruunaa, tilliä ja rosepippureita. 
  • Koristeisiin kannattaa säästää lohen parhaat palat jo kakun täytettä tehdessä. Lohesta voi esimerkiksi rullata kakun pinnalle "ruusuja" (ruokajakoti.fi/Lohiruusut+koristeeksi).
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty noin 150 g kylmäsavulohta.




Vinkit


  • Gluteenittoman voileipäkakun teet vaihtamalla hapankorput gluteenittomaan näkkileipään.
  • Purjo, lohi ja tilli kannattaa hienontaa hyvin pieniksi paloiksi, jolloin voileipäkakun leikkaaminen on helpompaa, ja syöminen miellyttävämpää. 



Katso myös

Hyydytetty lohikakku

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

18 annosta

40 min valmistus +

+ hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu

Juhlien kahvipöydän kruunaa irtopohjavuokaan hyydytettävä lohivoileipäkakku.

Pohja

150 g

hapankorppuja

1 dl

maitoa

75 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

6

liivatelehteä

75 g 

purjoa (n. 13 cm pala)

300 g

kylmäsavulohta

1,5 dl

tuoretta tilliä hienonnettuna (1 ruukku)

600 g

raejuustoa

120 g

smetanaa

1 tl

sitruunapippuria

0,5 tl

suolaa

3 dl

kuohukermaa

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Koristeluun esimerkiksi


Kylmäsavulohta


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Rosepippureita

Hyydytetty lohikakku on voileipäkakkujen aatelia.

Ohje

  1. Murskaa hapankorput (kuten keksipohjassa, murska saa jäädä rouheaksi). Lisää joukkoon maito. Sulata margariini. Lisää margariini ja sekoita. 
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26 cm). Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  4. Hienonna purjo, kylmäsavulohi ja tilli hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä ne raejuuston ja smetanan kanssa. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
  5. Vaahdota kerma, jätä odottamaan. 
  6. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Valuta liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuuman mehun joukkoon. 
  7. Kaada liivateseos raejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan hyvin sekoittaen. 
  8. Lisää kermavaahto ja sekoittele tasaiseksi (mutta älä sekoita turhaa, jotta kuohkeus säilyy). 
  9. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Tasoita pinta. 
  10. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Irrota hyytynyt lohikakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele. 



Koristelu


  • Hyydytetyn lohikakun koristeeksi voit käyttää esimerkiksi kylmäsavulohta, keitettyjä kananmunia (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen), sitruunaa, tilliä ja rosepippureita. 
  • Koristeisiin kannattaa säästää lohen parhaat palat jo kakun täytettä tehdessä. Lohesta voi esimerkiksi rullata kakun pinnalle "ruusuja" (ruokajakoti.fi/Lohiruusut+koristeeksi).
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty noin 150 g kylmäsavulohta.




Vinkit


  • Gluteenittoman voileipäkakun teet vaihtamalla hapankorput gluteenittomaan näkkileipään.
  • Purjo, lohi ja tilli kannattaa hienontaa hyvin pieniksi paloiksi, jolloin voileipäkakun leikkaaminen on helpompaa, ja syöminen miellyttävämpää. 



Katso myös

Hyydytetty lohikakku

Rated 4.111111111111111 stars out of 5
4.1
(9)

18 annosta

40 min valmistus +

+ hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu

Juhlien kahvipöydän kruunaa irtopohjavuokaan hyydytettävä lohivoileipäkakku.

Pohja

150 g

hapankorppuja

1 dl

maitoa

75 g

margariinia (sulatettuna)

Täyte

6

liivatelehteä

75 g 

purjoa (n. 13 cm pala)

300 g

kylmäsavulohta

1,5 dl

tuoretta tilliä hienonnettuna (1 ruukku)

600 g

raejuustoa

120 g

smetanaa

1 tl

sitruunapippuria

0,5 tl

suolaa

3 dl

kuohukermaa

0,5 dl

sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Koristeluun esimerkiksi


Kylmäsavulohta


Tuoretta tilliä


Sitruunaa


Rosepippureita

Hyydytetty lohikakku on voileipäkakkujen aatelia.

Ohje

  1. Murskaa hapankorput (kuten keksipohjassa, murska saa jäädä rouheaksi). Lisää joukkoon maito. Sulata margariini. Lisää margariini ja sekoita. 
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26 cm). Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). 
  4. Hienonna purjo, kylmäsavulohi ja tilli hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä ne raejuuston ja smetanan kanssa. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
  5. Vaahdota kerma, jätä odottamaan. 
  6. Kuumenna 0,5 dl sitruunamehua kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Valuta liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuuman mehun joukkoon. 
  7. Kaada liivateseos raejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan hyvin sekoittaen. 
  8. Lisää kermavaahto ja sekoittele tasaiseksi (mutta älä sekoita turhaa, jotta kuohkeus säilyy). 
  9. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Tasoita pinta. 
  10. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Irrota hyytynyt lohikakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele. 



Koristelu


  • Hyydytetyn lohikakun koristeeksi voit käyttää esimerkiksi kylmäsavulohta, keitettyjä kananmunia (ruokajakoti.fi/Kananmunien+keittaminen), sitruunaa, tilliä ja rosepippureita. 
  • Koristeisiin kannattaa säästää lohen parhaat palat jo kakun täytettä tehdessä. Lohesta voi esimerkiksi rullata kakun pinnalle "ruusuja" (ruokajakoti.fi/Lohiruusut+koristeeksi).
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty noin 150 g kylmäsavulohta.




Vinkit


  • Gluteenittoman voileipäkakun teet vaihtamalla hapankorput gluteenittomaan näkkileipään.
  • Purjo, lohi ja tilli kannattaa hienontaa hyvin pieniksi paloiksi, jolloin voileipäkakun leikkaaminen on helpompaa, ja syöminen miellyttävämpää. 



Katso myös